Results 1 to 5 of 5

Thread: Ensuring that retries.. retry? ;)

  1. #1
    e1ven is offline Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default Ensuring that retries.. retry? ;)

    So it looks like I had a few lost messages this morning- There was a blip in the network between here and the machine they were talking to. They noticed, and generated a "lost connection with XXX while sending end of data -- message may be sent more than once" message.

    The problem is, it doesn't look like it ever re-sent. Is there a way to enable this, and ensure it Does resend?

    -Colin




    Jun 13 09:57:11 email amavis[5874]: (05874-01) Checking: F4dBFYDZOSZ7 [10.10.0.155] <xx@xxx.com> -> <yy@yyyyy.com>


    Jun 13 09:57:17 email postfix/qmgr[16512]: 047A0148629: from=<xxxxxx@xxxxx.com>, size=3250, nrcpt=1 (queue active)
    Jun 13 09:57:17 email amavis[5874]: (05874-01) FWD via SMTP: <xxxx@xxxxxxx.com> -> <yyyy@yyyyyyyyy.com>, BODY=8BITMIME 250 2.6.0 Ok, id=05874-01,
    from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 047A0148629
    Jun 13 09:57:17 email amavis[5874]: (05874-01) Passed CLEAN, LOCAL [zzzzzzzzzzzz] [zzzzzzzzzzzzz] <xxxxxx@xxxxxxx.com> -> <yyyyyyyyy@yyyyyyyy.com>, Messag
    e-ID: <466FF7B6.60401@xxxxxxx.com>, mail_id: F4dBFYDZOSZ7, Hits: -4.36, queued_as: 047A0148629, 5673 ms


    Jun 13 09:57:23 email postfix/smtp[4716]: 047A0148629: to=<xxxxxxx@yyyyyyy.com>, relay=relay.machine.com[1.2.3.4.5], delay=6, status=deferred (lost connection with relay.machine.com[1.2.3.4.5] while sending end of data -- message may be sent more than once)

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    The system should queue it, and redeliver it. The system only removes it from the queue if it received a 250 OK message from the receiving server.

    If it were lost, then you'd see an entry in mailbox.log that indicates the Message ID being removed.

  3. #3
    e1ven is offline Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default

    It should queue, but I'm not sure that it is.
    The reason I started looking into this was that I was told the message never arrived.

    The log here seems indexed by message id, which doesn't seem to corrospond to "Message-ID" from the zimbra.log. I tried grepping the file for just the first part of the zimbra Message-ID (Either 66FF7B6 or 60401), but neither return any hits.

    -Colin



    2007-06-13 09:59:28,666 INFO [LmtpServer-4522] [name=xx@xx.xx.com;] mailbox - Added message id=76439 digest=jfk+0ar2,7gGwekMrE1
    40C+V,fI= mailbox=91 rcpt=xx@xx.xx.com
    2007-06-13 09:59:38,018 INFO [ImapServer-15507] [ip=24.1.2.3;name=xx@xx.xxxx.com;] mailbox - Added message id=76440 digest=0lT
    uS,+i2sWqUcc1AheLHGkycBM= mailbox=91 rcpt=:API:

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Can you reindex?

  5. #5
    e1ven is offline Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    10
    Rep Power
    8

    Default

    I've now reindexed every account, one by one. Is there a faster way to "Reindex all" ?

    Some of the accounts finished with "Reindex complete", and other just said "Reindex is not running" after It had finished.

    I had thought that indexing was WRT already stored messages, not new incoming messages?
    Are you thinking that the messages might have been stored, just "hidden" ?
    Hrmm.. Interesting.

    How do I avoid that happening? Wouldn't there be a log entry where it explains that it did save it?

    -Colin

    -

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •