Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: zimbra moves emails into trash - I don't know why

  1. #1
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default zimbra moves emails into trash - I don't know why

    Hi all,

    I have Zimbra open source 4.5.3 on Ubuntu running and some of the email are moved into Trash. I can not find any reason. I deleted all filters to exclude user errors. Still some email end up in Trash. The email headers looking fine.
    Is there a way to see all sieve filters or all other rules that may cause this?

    Cheers
    Andre

  2. #2
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default

    Turn off your IMAP client.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by marcmac View Post
    Turn off your IMAP client.
    Already tested - it's NOT the imap client

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    How do you know this?
    Unless you have a rule set up, Zimbra won't just trash things.

    Have you looked in your logs? In particular, look at the /opt/zimbra/mailbox.log

  5. #5
    fisch09 is offline Special Member
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Melbourne, VIC, Australia
    Posts
    120
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    How do you know this?
    Unless you have a rule set up, Zimbra won't just trash things.
    I haven't used my mail client and checked the email using webmail and there was again one unread email in Trash.

    I haven't anything in the logs about this.

    I suspected the spam kill setting but as the email has not spam tag in header I don't think this is it.

    Is there any way to see the actual filter/rules? Maybe a former rule is not deleted properly (I had rules moving email direct into trash). Because of this I deleted ALL MY rules, but it still happens.

    Cheers
    Andre

  6. #6
    dkarp is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default zimbraMailSieveScript

    Your filters are stored in LDAP in the zimbraMailSieveScript attribute on your account.

    Another thing that can cause mails to be mysteriously moved to trash is somebody else sharing your account. (You'd be surprised how often this is the case.)
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  7. #7
    Adrian R is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default

    Has anyone found a work-around to this issue? I am experiencing exactly the same problem:
    - All other email clients other than ZWC are turned off
    - All filters have been deleted from ZWC (none of them used to move items to the trash)
    - Inbox is large (3.4G+)
    - Over 10,000 unread messages

    A few seconds after some messages arrive they are moved to the Trash folder. Note it doesn't happen for all messages or all accounts, but it does happen consistently for a few accounts. It is happening to read and unread messages. I wonder if there is some kind of bug related to message count since there are some many emails it is moving some of them to the trash to "make room". Probably not, but I thought I would mention it.

    If anyone has any more information or a work-around it would be greatly appreciated...
    Adrian

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    Welcome to the forums.

    There are several reason this may happen: a) filters are set that move email to trash; b) users is using a pop client and is removing them from the server; c) someone else is using the account and moving the mail.

    You'll have to provide some evidence from the logs (and some sample mail, headers etc) that this is happening. You should also search the forums for zimbraMailSieveScript and find out how to list the filters for an account to make sure there are no filters set.

    There are no bugs relating to this type of problem and the only circumstances that it's happened are the three reasons I mentioned at the beginning.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    adrian is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default

    Hello and thank you for your reply. I double-checked the filters with:
    Code:
     zmprov ga user@domain.com | grep zimbraMailSieveScript
    It returned nothing. I checked manually by scrolling through the output of zmprov ga user@domain.com and indeed the property is not there. I assure you there is nobody else using my account (POP or otherwise) and I am using no other email clients.

    If you have specific logs in mind that I can grep for output please let me know and I can provide more info here.

    Best Regards,
    Adrian

  10. #10
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    You can check in the /opt/zimbra/log/mailbox.log for the message moving through the system.

    How did you get all that email into your Inbox? Have you tried a re-index on the users mailbox? Is the NE or OSS version of Zimbra and which release is it?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  3. upgrade woes -made into new thread
    By JustinHarlow in forum Installation
    Replies: 18
    Last Post: 06-08-2007, 12:11 PM
  4. Logger
    By jholder in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 03-31-2006, 11:50 AM
  5. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 07:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •