Results 1 to 6 of 6

Thread: zimbra won't recive mail

  1. #1
    offerlam22 is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Rep Power
    1

    Default zimbra won't recive mail

    Hi all ... this is a bit complicated.. but i will try to explain...

    My company started two weeks ago and im using zimbra OCE for starters thinking i want to sell this product to my clients.. most likely in the licensen version.. but for test and learning i went to OCE not much cash when you start out new...

    So my OCe server is hosting dingit.dk

    What i have done...

    due to network IPSEC issues i had to change my local net.. so changed IP of my Zimbra OCE from
    192.168.1.248 to 172.16.99.248

    my putlic IP has changed so my MX record has been changed to match mail.dingit.dk ip

    im NATing these ports to my zimbra in both tcp and udp
    25,993,443,7443,465,587,553

    what i have tested so fare:

    remote PC CAN connect to mail.dingit.dk using telnet on port 25.. this is the ehlo dingit.dk respons:
    220 zimbra01.offernet.lan ESMTP Postfix
    ehlo dingit.dk
    250-zimbra01.offernet.lan
    250-PIPELINING
    250-SIZE 10240000
    250-VRFY
    250-ETRN
    250-STARTTLS
    250-ENHANCEDSTATUSCODES
    250-8BITMIME
    250 DSN

    Web is working and i can mail myself

    as you can see from the respons my DNS server internally hosting the domain offernet.lan is no more.. I think this plays in somehow but can't quite understand how?

    zmcontrol output:

    zimbra@Zimbra01:~$ zmcontrol status
    Host zimbra01.offernet.lan
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    opendkim Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    zmconfigd Running

    I also did a sudo apt-get upgrade before changing IP...

    the server is a ubuntu 12.04

    I think that was all the info i could give you

    HELP ME OBI WAN KENOBI - YOU ARE MY ONLY HOPE!!

    I have allot of people trying to mail me as im just starting up so this is really really a bad situation..


    THANKS

    Casper

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,485
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by offerlam22 View Post
    My company started two weeks ago and im using zimbra OCE for starters....
    There's no such version of Zimbra. When posting in these forums you should give the exact version that's in use, post the output of the following command (and update your forums profile with tis information):

    Code:
    zmcontrol -v
    To start, go to the Split DNS wiki article (or read the many forum threads on the topic) and provide the output of all the command in the 'Verify...' section of that article )enclose the output of each command in 'CODE' tags to make it more readable.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    offerlam22 is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Rep Power
    1

    Default

    Hi Bill,

    And thanks for answering... sorry if I was a bit fast on my first post, i see i even managed to put it in the wrong forum.. thanks for moving it.. At the time of writing I had been trying to solve this for 5 hours so I was a bit beat..i'm really desperate..

    I will go through the wiki on split dns.. from a brif glans this may be what i need cause my old DC is dead during this network transfere.. I tried to resovle mail.dingit.dk in the firewall but further checks seems to indikate that this isn't working...

    as for the zmcontrol -v here is the output:

    8.0.5.GA.5839.UBUNTU12.64 UBUNTU12_64 FOSS edition.
    and it was a typo i didn't mean OCE but OSE as in open source edition

    I will get back to you if the bind server install solves my issue or not

    THANKS!

    Casper

  4. #4
    offerlam22 is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Rep Power
    1

    Default

    Hi Bill

    Ok so i went with dnsmasq since that seemed simple and i like simple

    here is the varification outputs you asked for

    dig dingit.dk mx

    Code:
    root@Zimbra01:~# dig dingit.dk mx
    
    ; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>> dingit.dk mx
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 27060
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;dingit.dk.                     IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    dingit.dk.              0       IN      MX      5 mail.dingit.dk.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.dingit.dk.         0       IN      A       172.16.99.248
    
    ;; Query time: 2 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Thu Dec 12 05:52:27 2013
    ;; MSG SIZE  rcvd: 73
    dig dingit.dk any

    Code:
    ; <<>> DiG 9.8.1-P1 <<>> dingit.dk any
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 43057
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;dingit.dk.                     IN      ANY
    
    ;; ANSWER SECTION:
    dingit.dk.              0       IN      MX      5 mail.dingit.dk.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.dingit.dk.         0       IN      A       172.16.99.248
    
    ;; Query time: 3 msec
    ;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
    ;; WHEN: Thu Dec 12 05:53:15 2013
    ;; MSG SIZE  rcvd: 73
    host $(hostname)
    Code:
    Host Zimbra01 not found: 3(NXDOMAIN)
    cat /etc/resolv.conf
    Code:
    # Dynamic resolv.conf(5) file for glibc resolver(3) generated by resolvconf(8)
    #     DO NOT EDIT THIS FILE BY HAND -- YOUR CHANGES WILL BE OVERWRITTEN
    nameserver 127.0.0.1
    cat /etc/hosts

    Code:
    127.0.0.1       localhost.localdomain localhost
    172.16.99.248   mail.dingit.dk mail
    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1     ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    from my perspektive it looks like everything is good besides the hostname thing? my zimbra server can't ping its self anymore either which is also a problem

    ping zimbra01

    Code:
    ping: unknown host zimbra01
    Please advice!

    THANKS

    Casper

  5. #5
    offerlam22 is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Rep Power
    1

    Default

    Did some more testing...

    after the changes in dns i can't log in to zimbra web anymore.. i guess it has to do with the dns changes..

    to try and get it to work again i did these changes in

    Etc/hosts

    Code:
    172.16.99.248   Zimbra01
    127.0.0.1       Zimbra01
    127.0.0.1       localhost.localdomain localhost
    172.16.99.248   mail.dingit.dk mail
    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1     ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    which resultat in host $(hostname) giving this output now

    Code:
    172.16.99.248   Zimbra01
    127.0.0.1       Zimbra01
    127.0.0.1       localhost.localdomain localhost
    172.16.99.248   mail.dingit.dk mail
    # The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
    ::1     ip6-localhost ip6-loopback
    fe00::0 ip6-localnet
    ff00::0 ip6-mcastprefix
    ff02::1 ip6-allnodes
    ff02::2 ip6-allrouters
    homepage still doesn't work

    zmcontrol status output:

    Code:
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Host zimbra01.offernet.lan
            antispam                Stopped
                    zmamavisdctl is not running
            antivirus               Stopped
                    zmamavisdctl is not running
                    zmclamdctl is not running
                    zmfreshclamctl is not running
            ldap                    Stopped
            logger                  Stopped
                    zmlogswatchctl is not running
            mailbox                 Stopped
                    mysql.server is not running.
                    zmmailboxdctl is not running.
            mta                     Stopped
                    zmsaslauthdctl is not running
                    postfix is not running
            opendkim                Stopped
                    opendkim is not running.
            snmp                    Running
            spell                   Stopped
                    zmapachectl is not running
            stats                   Stopped
            zmconfigd               Stopped
                    zmconfigd is not running.
    after reboot services are still stopped - trying to start service by:

    zmcontrol start

    Code:
    Host zimbra01.offernet.lan
            Starting ldap...Done.
    Failed.
    Failed to start slapd.  Attempting debug start to determine error.
    52a9589b daemon: getaddrinfo() failed: Name or service not known
    again thanks for helping!

    Casper

  6. #6
    offerlam22 is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    Denmark
    Posts
    30
    Rep Power
    1

    Default

    oki its working again..

    I brain fucked my self serverly on this one...

    the problem was that in my hosts i had specified mail.dingit.dk mail instead of the installed domain which was zimbra01.offernet.lan ... FML!

    Thanks to bill for helping out!!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 4
    Last Post: 05-24-2012, 02:41 AM
  2. Reciver unable to recive mail From Zimbra
    By xwings10 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 05-14-2012, 05:59 PM
  3. Replies: 0
    Last Post: 02-08-2012, 05:00 AM
  4. sent/recive from yahoo/gmail to my zimbra server
    By xluthfi in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 05-04-2011, 03:24 AM
  5. Will not sned or recive emails
    By simonmcl in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2010, 04:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •