Results 1 to 10 of 10

Thread: Font size one size bigger in Web UI compose

  1. #1
    Chicken76 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default Font size one size bigger in Web UI compose

    When you start composing a new message, the toolbar shows the font name and size chosen in preferences, but typing generates characters one size bigger than what they should be.
    This is evidenced in two ways:
    1. Selecting text and increasing the size by one, does not change the selected text in any way, which means it was already that size.
    2. Selecting text and clicking on the current size shrinks the text size to the correct one, which means typing in a new/blank message was done using characters one size bigger than the supposed size.


    This bug seems to have been reported before here: Font size in web UI problem composing email
    No fix was provided.

    The bug does not seem to be browser or OS specific. I have tested on IE, Firefox, Chrome, Opera (non-Ajax) on Windows and Firefox on Linux. Same behavior.
    Also, the bug manifests for all users.

    I have encountered this bug in ZCS 8.0.0_GAA, 8.0.2 and 8.0.3, and as seen in the link above, it manifests in 8.0.5 also.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Chicken76 View Post
    This bug seems to have been reported before here: Font size in web UI problem composing email
    It's not a bug unless it's filed in bugzilla.

    Quote Originally Posted by Chicken76 View Post
    No fix was provided.
    That's because the bug cannot be replicated as mentioned in that report. If you think you have consistent steps to reproduce the 'bug' then file a report with exact steps and full details of the ZCS version (I'd suggest you upgrade top the most recent ZCS release), browser and operating system details, include screen shots and any language details if it's not English and any other details you think might be appropriate. Perhaps you might try using firebug to show what's happening in the browser when this problem happens. FWIW, I can't reproduce this 'bug' on my ZCS 8.0.5 installation - make of that what you will.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Chicken76 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Thank you for replying. I'll schedule an upgrade for one of my installations as soon as possible and post again my findings.
    What I find strange is that I encounter this behavior on all my ZCS installations, and only a few others have reported this (as far as I'm aware of). The only thing my ZCS instances have in common is the use of the same OS: Ubuntu Server 12.04 x64 LTS.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Chicken76 View Post
    The only thing my ZCS instances have in common is the use of the same OS: Ubuntu Server 12.04 x64 LTS.
    I use CentOS for all my servers, I never have liked Ubuntu but that's just me.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Chicken76 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    I use CentOS for all my servers, I never have liked Ubuntu but that's just me.
    Can't blame you, but as Red Hat and Suse are commercial, the only binary option left was Ubuntu.
    Do you suspect the underlying OS might have something to do with this issue?

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Chicken76 View Post
    Can't blame you, but as Red Hat and Suse are commercial, the only binary option left was Ubuntu.
    CentOS is free and a binary compatible rebuild of the REHL version, it's also now a supported distribution although I've never had any problems running ZCS on it since the first release in 2005.

    Quote Originally Posted by Chicken76 View Post
    Do you suspect the underlying OS might have something to do with this issue?
    Not really although I do see many problems on here relating to Ubuntu and it's strange ways and I also have an issue with it's package management system but as I say it's probably just me.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Chicken76 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    CentOS is free and a binary compatible rebuild of the REHL version, it's also now a supported distribution although I've never had any problems running ZCS on it since the first release in 2005.
    Yes, but as I use ZCS at work, I could not afford to install it onto an unsupported (at the time) OS. I'm glad there's more than one free option now.

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Not really although I do see many problems on here relating to Ubuntu and it's strange ways and I also have an issue with it's package management system but as I say it's probably just me.
    I see. I'll report back as soon as I've upgraded to 8.0.5.

  8. #8
    lindworm is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    74
    Rep Power
    8

    Default

    Hi,

    I can repro this behavior on 8.0.5.

    I filed a bug: Bug 84876 ? Font size one size bigger in Web UI compose

    @chicken76 I took your text from the start of the thread for creating the bug

  9. #9
    Chicken76 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    17
    Rep Power
    3

    Default

    @lindworm
    I'm relieved I'm not the only one that encountered this bug.
    What OS are you running ZCS on?

  10. #10
    lindworm is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Germany
    Posts
    74
    Rep Power
    8

    Default

    I could repro it on the ZCS 8.0.3 on Ubuntu 10.04 and 8.0.5 on Ubuntu 12.04.

    But it doesn't look like a OS problem for me.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Can I increase the font size?
    By mntom in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 04-14-2012, 09:11 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 12-06-2011, 04:35 AM
  3. Can we adjust the font size?
    By tienhn in forum General Questions
    Replies: 9
    Last Post: 04-19-2011, 09:37 PM
  4. Font size
    By techybri in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 05-05-2010, 01:11 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •