Results 1 to 8 of 8

Thread: Address with one character subdomain

  1. #1
    berndroessl is offline New Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default Address with one character subdomain

    Hey there,

    I just tryed to add an e-mail address to a distribution list which contains in the domain part a subdomain with a lengh of one character.

    i.e. me@x.there.com

    An address with a two character subdomain works fine.

    Can this behaviour be configured or is this a bug in a regex?

    regards, bernd

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    It's quite likely to be a restriction (RFC?) on the format of a domain name.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    berndroessl is offline New Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    thanks phoenix!

    hmm, is there a possibility to add this address? It is absolute impossible for me to change the subdomain!

    regards

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    No, I was wrong. It's not a restriction, it's probably this bug here, vote on it to give it some weight. Did you actually try creating the domain with zmprov? Try this as the zimbra user:
    Code:
    zmprov cd x.mydomain.com
    Last edited by phoenix; 01-26-2007 at 07:32 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    berndroessl is offline New Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    The problem domain is not hosted on my zimbra. Just a Member of a distribution list has this curious email address.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    I guess that you're trying to add it to a distribution list on your server? If you are try the zmprov command to add members to a list (zmprov help commands will get you the syntax or look in the wiki). This is the format:

    Code:
    zmprov addDistributionListMember(adlm) {list@domain|id} {member@domain}+
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    berndroessl is offline New Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    That work's fine!

    Thank you very much!

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    Glad it's working. If you would like to see that in the admin ui then vote on the bug entry I gave you earlier.

    First time I've given a bug to solve a problem.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 11:41 AM
  2. [SOLVED] Zimbra not syncing properly with Address Book and iCal
    By Colin Day in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2007, 08:52 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 04-19-2007, 08:50 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-18-2006, 07:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •