Results 1 to 5 of 5

Thread: Open ldap mdb_page_search_root: Assertion

  1. #1
    Albin Mujkic is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5
    Rep Power
    2

    Default Open ldap mdb_page_search_root: Assertion

    Hello,

    we have Zimbra cluster (Release 8.0.0_GA_5434.RHEL6_64_20120907144) with ldap master and two replicas.

    Ldap service on master stopped working and I it wont start.

    Here is the error I get:

    [root@ldap-1 ~]# /etc/init.d/zimbra restart
    Host ldap-1.bih.net.ba
    Stopping vmware-ha...Done.
    Stopping zmconfigd...Done.
    Stopping stats...Done.
    Stopping spell...Done.
    Stopping snmp...Done.
    Stopping cbpolicyd...Done.
    Stopping archiving...Done.
    Stopping antivirus...Done.
    Stopping antispam...Done.
    Stopping proxy...Done.
    Stopping memcached...Done.
    Stopping mailbox...Done.
    Stopping logger...Done.
    Stopping ldap...Done.
    Host ldap-1.bih.net.ba
    Starting ldap...Done.
    Failed.
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (3716) - No such process
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (5654) - No such process
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (5664) - No such process
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (5674) - No such process
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (5684) - No such process
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (5694) - No such process
    /opt/zimbra/bin/ldap: line 50: kill: (5704) - No such process
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    52396b12 ldif_read_file: checksum error on "/opt/zimbra/data/ldap/config/cn=config/olcDatabase={2}mdb.ldif"
    52396b12 ldif_read_file: checksum error on "/opt/zimbra/data/ldap/config/cn=config/olcDatabase={3}mdb/olcOverlay={0}syncprov.ldif"
    52396b12 <= mdb_index_read: failed (-30798)
    52396b12 <= mdb_index_read: failed (-30798)
    slapd: ./../../../libraries/libmdb/mdb.c:3447: mdb_page_search_root: Assertion `(((mp)->mp_pb.pb.pb_lower - ((unsigned) __builtin_offsetof (MDB_page, mp_ptrs))) >> 1) > 1' failed.


    Any help would be appreciated.

    Thanks!

  2. #2
    babyporch is online now Active Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Palermo
    Posts
    43
    Rep Power
    6

    Default

    ZCS 8.0.0 LDAP had a significant bug causing spontaneous corruption of the LDAP database.

    Inviato dal mio Galaxy Nexus con Tapatalk 2

  3. #3
    Albin Mujkic is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5
    Rep Power
    2

    Default

    Problem is solved thanks to Quanah.

  4. #4
    babyporch is online now Active Member
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Palermo
    Posts
    43
    Rep Power
    6

    Default

    What solution?

    Inviato dal mio Galaxy Nexus con Tapatalk 2

  5. #5
    Albin Mujkic is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    5
    Rep Power
    2

    Default

    Yes, LDAP DB on master was corrupted. Luckily, we had a good copy of the ldap DB on replica server and solution was to restore that copy to the ldap master.
    If you don't have a good DB copy, there is no way to recover it.
    Last edited by Albin Mujkic; 09-18-2013 at 09:41 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Debug Assertion Failed (a blast from the past?)
    By jfmoore in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 3
    Last Post: 10-07-2010, 09:44 AM
  2. Assertion error on install
    By sukhdevjadhav in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 07-25-2008, 04:56 AM
  3. Assertion error on install
    By sukhdevjadhav in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 07-23-2008, 02:50 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 10-22-2007, 01:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •