Results 1 to 6 of 6

Thread: Mailbox restore - wrong storage?

  1. #1
    Aleks is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Europe
    Posts
    48
    Rep Power
    8

    Default Mailbox restore - wrong storage?

    Hi

    We have set up HSM to store older messages on different network storage outside VM. We did similar with zimbra backups (auto-grouped).
    When I restore my mailbox to a new mailbox with prefix I get error "no such BLOB" on messages older than 1 month (messages on HSM).
    Comparing original and restored mailbox, capacity is the same on HSM and message store.
    Investigating further I discovered wrong locator values in mysql mboxgroupXY.mail_item compared to original mailbox.
    For restored mailbox, ALL records in table, have been changed and point out to default message store instead of HSM store.

    Does anyone else having similar problems?

    BR, Aleks
    8.0.1.GA.5438.UBUNTU12.64 UBUNTU12_64 NETWORK edition

  2. #2
    Aleks is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Europe
    Posts
    48
    Rep Power
    8

    Default

    I've moved messages from HSM store to primary store and all HSM messages were accessible...

    Can someone recreate this scenario and confirm this behavior so it can be filed as bug for 8.0.1 NE?

  3. #3
    deepblue is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Stuttgart / Germany
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by Aleks View Post
    Can someone recreate this scenario and confirm this behavior so it can be filed as bug for 8.0.1 NE?
    Yes, I can confirm. You probably hit this bug:

    Bug 80610 zmrestore creates faulty mailbox when using HSM

    The issue seems to be fixed in 8.0.4.

    Regards
    Thomas

  4. #4
    Aleks is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Europe
    Posts
    48
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks deepblue for taking your time!

    This thread can be marked as solved.
    BR, Aleks

  5. #5
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    You really should upgrade off of 8.0.1 NE ASAP. It has serious DB corruption issues with the LDAP server.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  6. #6
    Aleks is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Europe
    Posts
    48
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by quanah View Post
    You really should upgrade off of 8.0.1 NE ASAP. It has serious DB corruption issues with the LDAP server.
    Yes, we have upgraded to 8.0.4 NE and restore works fine now. Other than that, we did not had any other troubles with Zimbra 8.0.1.

    PS: We did hit on another problem after ZCS upgrade with TB Lightning calendars, but it seems to me it's more TB's password manager related for now.

    Thanks,
    BR Aleks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. wrong mailbox size
    By marcelofr in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 05-20-2014, 06:12 AM
  2. Increasing the mailbox storage capacity
    By GuillaumeD in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 11-07-2012, 11:14 AM
  3. Mailbox quota information is wrong
    By carlima in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 12-14-2009, 06:40 AM
  4. [SOLVED] Mailbox restore restores to the wrong date
    By silbro in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-05-2008, 02:59 PM
  5. Mailbox Restore
    By swu in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 03-13-2008, 08:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •