Results 1 to 3 of 3

Thread: Amavis Slow to a Crawl

  1. #1
    ingmarfrey is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default Amavis Slow to a Crawl

    Hi Everyone

    I am running Zimbra Open Source I4.0.5 on a machine (RedHat) with;

    2 Dual Core CPU at 3.00GHZ
    2GB RAM
    400 EMAIL accounts

    Zimbra seems to work fast most of the time... yet every half an hour or so Amavis slows down to a crawl... The logs says it working, but i can see its slow: If I telnet to port 10024 it might take about 2 minutes to connect.

    The machine seems to be able to handle the load quite ok, according to TOP i still have free RAM and enough idle time with the CPUs.

    The only thing that I have been able to do to make it work is restarting zimbra.

    Any suggestions on how to figure out whats wrong or how to increase the performance of amavis?

    Thank you all

  2. #2
    martinfst is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Hilversum, The Netherlands
    Posts
    23
    Rep Power
    8

    Default

    Just a suggestion: DNS lookup timeouts?

  3. #3
    ingmarfrey is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default Fixed

    It turned out to be tomcat which was really slow. The logs didnt show no errors and it was quite difficult figure out the problem, at least for me.

    In the end it was a matter of upgrading the kernel. Once I did that zimbra behaved perfectly.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Amavis RAM Disk Setup - OK Now To Reimplement?
    By LMStone in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-12-2011, 08:26 PM
  2. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  3. amavis issue
    By kollross in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-09-2006, 07:28 PM
  4. Server Stats Cont...
    By DMRDave in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 02-16-2006, 01:16 PM
  5. No data in server statistics
    By zap in forum Administrators
    Replies: 63
    Last Post: 02-13-2006, 11:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •