Results 1 to 4 of 4

Thread: Upgrading from 8.0.2 -> 8.0.3 fails: mailbox no longer starting

  1. #1
    marcherren is offline New Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default Upgrading from 8.0.2 -> 8.0.3 fails: mailbox no longer starting

    Hi folks,

    I upgraded from a working 8.0.2 to 8.0.3 using the open source edition on my private playground.

    After the "succesfull" upgrade I notcied the first errors, the mailbox was no longer starting

    First I was promted for the password

    Code:
    [zimbra@suback ~]$ zmcontrol status
    Host suback.beatsandpics.ch
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    [sudo] password for zimbra:
    	mailbox                 Stopped
    Noticed that the following line was missing in the sudoers file

    Code:
    %zimbra ALL=NOPASSWD:/opt/zimbra/libexec/zmmailboxdmgr
    Fixed that - ok

    Now the mailbox starts but immediately stops again. In the zimbra.log I see the following (extract)

    Code:
    May  8 10:15:19 suback zmconfigd[6688]: Rewrite failed: [Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml' ([Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml')
    May  8 10:15:19 suback zmconfigd[6688]: Rewrite failed: [Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/jetty-env.xml' ([Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/jetty-env.xml')
    May  8 10:15:19 suback zmconfigd[6688]: Rewrite failed: [Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml' ([Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml')
    May  8 10:15:19 suback zmconfigd[6688]: Rewrite failed: [Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/jetty-env.xml' ([Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/jetty-env.xml')
    May  8 10:15:19 suback zmconfigd[6688]: Rewrite failed: [Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml' ([Errno 13] Permission denied: '/opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml')
    Fixed the permissions - ok
    Checked uid/guid for the user zimbra - ok

    Then I noticed that those directories do not exist (!)

    Code:
    [root@suback /]# ls -al /opt/zimbra/mailboxd/webapps
    total 828
    drwxr-xr-x  4 zimbra zimbra   4096 May  8 07:49 .
    drwxr-xr-x 15 root   root     4096 May  8 07:46 ..
    -rw-r--r--  1 zimbra zimbra      0 Jul 18  2012 .donotdelete
    -rw-r--r--  1 zimbra zimbra 829175 Jul 18  2012 test.war
    drwxr-x---  3 zimbra zimbra   4096 May  8 07:49 zimbraAdmin
    drwxr-xr-x  3 zimbra zimbra   4096 Jan  3 15:20 zimlet
    zimbraAdmin is also empty

    Code:
    [root@suback /]# ls -al /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/
    total 12
    drwxr-x--- 3 zimbra zimbra 4096 May  8 07:49 .
    drwxr-xr-x 4 zimbra zimbra 4096 May  8 07:49 ..
    drwxr----- 2 zimbra zimbra 4096 May  8 07:49 tmp
    I can find the web.xml only here
    Code:
    [root@suback /]# find / -name "web.xml" -print;
    /opt/zimbra/jetty-distribution-7.6.2.z4/webapps/zimlet/WEB-INF/web.xml
    I don't know what went wrong, can some tell me how I can restore (if needed) those files?

    Best regards,

    Marc

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,484
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by marcherren View Post
    I don't know what went wrong,
    You'd have to look in the install log file to see what happened.

    Quote Originally Posted by marcherren View Post
    ....can some tell me how I can restore (if needed) those files?
    Restore your server from the backup you took before the upgrade (you did take a backup, didn't you)?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    marcherren is offline New Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    You'd have to look in the install log file to see what happened.
    Log didn't show anything suspicious to me.

    zimbra_upgrade.log

    Restore your server from the backup you took before the upgrade (you did take a backup, didn't you)?
    Well... no, as it is my private playground.

    Worst case I will simply reinstall the server... but still if I could somehow fix the problem within 1-2 days that would be great

  4. #4
    marcherren is offline New Member
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    Ok, found the issue.


    zimbra-store was not installed. I don't know why but after having it reinstalled, everything was ok again.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Upgrading from 6.09 to 6.10 fails
    By lytledd in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2012, 09:42 AM
  2. Starting saslauthd. fails
    By simax in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-04-2012, 02:24 PM
  3. [SOLVED] Upgrading from 6.09 to 6.10 fails
    By lytledd in forum Virtualization
    Replies: 0
    Last Post: 01-01-2011, 06:22 AM
  4. [SOLVED] problem starting and upgrading
    By phantom21 in forum Installation Help
    Replies: 6
    Last Post: 09-14-2009, 07:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •