Results 1 to 3 of 3

Thread: SMTP relay no authentication

  1. #1
    rmadzharov is offline Starter Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Question SMTP relay no authentication

    Hi!

    Firstly I apologize for the long post. I am new to linux and zimbra so some of my inquiries may seem retarded

    I have a question regarding setting up smarthost for my zimbra server
    zcs-7.2.3_GA_2872.DEBIAN5_64.20130304144832
    running on Debian 6

    I need to set up zimbra so it relays to an anti-spam hardware (transparent brigde) which requires no authentication whatsoever (it is also running postfix).
    Thing is, I set up the "Relay MTA for external delivery" to the IP address of the device, save the settings, but nothing is changed - e.g. I send email from the zimbra webmail to an external address and within the headers I see it was not relayed.
    I tried using another mail server, which actually has a proper DNS name etc - still the same result - as if the setting is not changed.
    I tried configuring Zimbra from the command prompt with "zmprov ms server.domain.com zimbraMtaRelayHost mailrelay.example.com", however this has not worked as well.
    I don't know whether this is related, but I got the following error in the daily mail-report:
    Warnings
    --------
    postfix-script (total: 15)
    5 not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.7.10.3z/conf/master.cf.in
    5 not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.7.10.3z/conf/master.cf
    5 not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.7.10.3z/conf/main.cf

    Fatal Errors
    ------------
    postfix-script (total: 1)
    1 the Postfix mail system is not running
    postqueue (total: 10)
    10 Queue report unavailable - mail system is down

    I am looking forward to any help you can provide

    Cheers!

  2. #2
    carl.williamson is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Jersey, Channel Islands
    Posts
    20
    Rep Power
    2

    Default

    Have you tried...?

    Code:
     zmmtactl restart

  3. #3
    rmadzharov is offline Starter Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default

    Hi Carl!

    Thank you for your reply.

    At the time I did zmcontrol restart and this did not change a thing.
    However the next day it just started working (smarthost configured to an IP address) all by itself.
    I have no explanation to this lol.

    Cheers!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 07-13-2012, 07:57 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 09-13-2009, 04:56 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 05-27-2009, 01:07 PM
  4. SMTP authentication to mail relay on ATT DSL
    By btietz in forum Migration
    Replies: 4
    Last Post: 05-09-2008, 12:50 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 10-10-2006, 12:45 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •