Results 1 to 5 of 5

Thread: Disappearing emails tied to conversations

  1. #1
    bb101 is offline New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default Disappearing emails tied to conversations

    Hello -

    We have had our Zimbra 8 server up and running for a few months now and are generally very happy with it. A very odd thing has happened over the past day or so which I am finding hard to explain. Perhaps other people on the forum have experienced it too?

    Last night I sent an email to a client (it contained 1 PDF attachment) using Mac OS 10.8's Mail.app, and the email appeared as expected in my Sent folder, and was also there this morning (I checked).

    Just after lunch, I received a reply from the client and upon looking through my Sent folder, the original email had disappeared! I don't have conversation view turned on in Mail.app so I did a search - still nothing. Not in Trash, not in Spam, haven't deleted any other emails today. I have since restarted Zimbra and also reindexed my mailbox through the Administration - still no message.

    Looking in /opt/zimbra/log/mailbox.log for last night, I can see the message was saved to the Sent folder (with some warnings that seem endemic to the Mail.app client):

    Code:
    2013-03-10 23:20:40,288 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - copying message data from existing session: Drafts
    2013-03-10 23:20:40,288 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - selected folder Drafts
    2013-03-10 23:20:41,762 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] HttpMethodDirector - I/O exception (org.apache.commons.httpclient.NoHttpResponseException) caught when processing request: The server mail.company.com failed to respond
    2013-03-10 23:20:41,762 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] HttpMethodDirector - Retrying request
    2013-03-10 23:20:41,769 WARN  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] ParsedMessage - Unable to parse part=2 filename=file.pdf content-type=application/pdf message-id=<GHIJKL@company.com>
    2013-03-10 23:20:41,769 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] mailop - Adding Message: id=138305, Message-ID=<GHIJKL@company.com>, parentId=-1, folderId=5, folderName=Sent.
    2013-03-10 23:20:42,696 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - copying message data from existing session: Drafts
    2013-03-10 23:20:42,696 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - selected folder Drafts
    2013-03-10 23:20:42,729 WARN  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - possible misconfigured client; requested ignored header in part BODY[HEADER.FIELDS (CONTENT-CLASS)]
    2013-03-10 23:20:42,767 WARN  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - possible misconfigured client; requested ignored header in part BODY[HEADER.FIELDS (CONTENT-CLASS)]
    2013-03-10 23:20:42,886 INFO  [ImapSSLServer-670] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - copying message data from existing session: INBOX
    2013-03-10 23:20:42,886 INFO  [ImapSSLServer-670] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - selected folder INBOX
    2013-03-10 23:20:42,926 WARN  [ImapSSLServer-670] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - possible misconfigured client; requested ignored header in part BODY[HEADER.FIELDS (CONTENT-CLASS)]
    2013-03-10 23:20:43,016 INFO  [ImapSSLServer-665] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - copying message data from existing session: Drafts
    2013-03-10 23:20:43,016 INFO  [ImapSSLServer-665] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - selected folder Drafts
    2013-03-10 23:20:43,083 INFO  [ImapSSLServer-665] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - copying message data from existing session: Sent
    2013-03-10 23:20:43,083 INFO  [ImapSSLServer-665] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - selected folder Sent
    2013-03-10 23:20:44,329 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - copying message data from existing session: Sent
    2013-03-10 23:20:44,330 INFO  [ImapSSLServer-669] [name=me@company.com;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - selected folder Sent
    2013-03-10 23:20:44,608 WARN  [ImapSSLServer-665] [name=me@company.com;mid=8;ip=8.0.0.0;ua=Mac OS X Mail/6.2 (1499);] imap - possible misconfigured client; requested ignored header in part BODY[HEADER.FIELDS (CONTENT-CLASS)]
    This afternoon, when the reply arrived:

    Code:
    2013-03-11 14:12:24,053 INFO  [LmtpServer-33] [ip=5.0.0.0;] lmtp - Delivering message: size=5332 bytes, nrcpts=1, sender=prvs=77649b232=user@client.com, msgid=<ABCDEF@client.net>
    2013-03-11 14:12:24,056 INFO  [LmtpServer-33] [name=me@company.com;mid=8;ip=5.0.0.0;] mailop - Adding Message: id=138363, Message-ID=<ABCDEF@client.net>, parentId=-1, folderId=2, folderName=Inbox.
    2013-03-11 14:12:24,058 INFO  [LmtpServer-33] [name=me@company.com;mid=8;ip=5.0.0.0;] mailbox - merging conversation -138305 for references threading
    2013-03-11 14:12:24,060 INFO  [LmtpServer-33] [name=me@company.com;mid=8;ip=5.0.0.0;] mailop - Deleting Message (id=138305).
    2013-03-11 14:12:24,090 INFO  [LmtpServer-33] [] lmtp - Handler exiting normally
    I'm not sure exactly what Zimbra is doing by merging the conversation and then deleting the original - but it's definitely not something we asked it to do or configured. I'm quite sure that last night's warnings in mailbox.log aren't related as the email and attachment were accessible fine to multiple computers in the Sent folder this morning.

    Can anyone else here help shed some light on this odd situation?

    Thanks,

    BB

  2. #2
    spsohk is offline Starter Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    2

    Default

    I also experience exact the same problem but don't know why, anyone here can help?

    I've done the follow but problem not getting fixed:
    1. I upgraded server from 8.0.0 to 8.0.2
    2. Disable the conversation feature from all classes and users

  3. #3
    bb101 is offline New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    Glad to hear it isn't just us with the issue then. I had a colleague complain to me a couple of months back about an email that had 'disappeared' and thought he must have just deleted it. Having grepped the previous week's mailbox.logs for "merging conversation", no other instances appear which makes me think it might happen in isolated cases.

    Isolated or not, the end result of this bug is that individual emails are purged from mailboxes in a seemingly random fashion without any request from the user - quite a major bug in my book!

    BB

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by bb101 View Post
    Isolated or not, the end result of this bug is that individual emails are purged from mailboxes in a seemingly random fashion without any request from the user - quite a major bug in my book!
    Then you had better file a report in bugzilla, it's not a 'bug' nor will it get fixed until a report is filed (search first to see if a report is already filed).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    bb101 is offline New Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    Just to update everyone - we raised the issue with VMWare support and their engineers had a look into it. Apparently it was a bug with conversation merging and it has been fixed in 8.0.3.

    Further details on the bug can be found at Bug 79571 &ndash; Conversation merge deletes messages containing the same ID as a virtual conversation

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Magical, Mystery, Disappearing emails!!
    By pcvc in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 01-21-2012, 12:57 AM
  2. Tied Down? Go Mobile May 8th!
    By mmorse in forum Webinars
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2008, 11:57 PM
  3. Behaviors / Features tied to PostFix
    By peter@mxtoolbox.com in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-18-2007, 01:16 PM
  4. Disappearing emails
    By jareep in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2007, 12:59 PM
  5. Threaded conversations
    By tgx in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 01-09-2007, 01:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •