Results 1 to 5 of 5

Thread: zmopendkimctl is not running and mta stopped

  1. #1
    Viper786 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    9
    Rep Power
    2

    Default zmopendkimctl is not running and mta stopped

    I can send and receive emails just fine, but when I run a zmcontrol status, Everything is running except mta. It gives me this:

    mta Stopped
    zmopendkimctl is not running

    Anyone know what this is or how I can fix it?

    Thanks

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,483
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Viper786 View Post
    mta Stopped
    zmopendkimctl is not running
    Have you actually configured DKIM signing on your server?

    Quote Originally Posted by Viper786 View Post
    Anyone know what this is or how I can fix it?
    Take a look in the log files and see what errors are in there for a start of ZCS.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    Yes, you need to determine why opendkim isn't running. Check out /var/log/zimbra.log
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  4. #4
    rogermedinazz is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    1

    Default

    Dear Viper786,
    I have the same problem, solved this case?

    Thanks

  5. #5
    rogermedinazz is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    1

    Default

    I have the solution, the problem is because exist duplicity in the process opendkim.
    You will be turn off the service of zimbra, search the process opendkim [ps aux | grep opendkim] and kill all.
    Then, you will be turn on the service of zimbra.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. mta Stopped postfix is not running
    By rausch in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-04-2013, 09:32 AM
  2. mta stopped postfix is not running
    By saurabh.pillai in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 07-15-2012, 11:48 AM
  3. mta Stopped postfix is not running
    By rausch in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 04-14-2011, 06:22 AM
  4. stats changed from running to stopped
    By maumar in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-03-2011, 12:33 AM
  5. mta stopped: Postfix is not running
    By infajb in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-04-2009, 05:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •