Results 1 to 5 of 5

Thread: Zimbra unable to complete install and start services

  1. #1
    aconti is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default Zimbra unable to complete install and start services

    Hello,

    I am trying Zimbra for the first time in a test environment and worth note also that I have limited knowledge of linux. I am installing Zimbra on Centos and I am stuck with the installation as I will show in the following outputs:

    Code:
    Host centoslpt.localhost.localdomain
    	Starting ldap...Done.
    	Starting zmconfigd...Done.
    	Starting logger...Done.
    	Starting mailbox...Done.
    	Starting antispam...Done.
    	Starting antivirus...Done.
    	Starting snmp...Done.
    	Starting spell...Done.
    	Starting mta...Done.
    	Starting stats...Done.
    [zimbra@centoslpt network-scripts]$ zmcontrol status
    Host centoslpt.localhost.localdomain
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Stopped
    		mysql.server is not running.
    	mta                     Stopped
    		zmopendkimctl is not running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Stopped
    	zmconfigd               Stopped
    		zmconfigd is not running.
    thanks

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,484
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by aconti View Post
    Hello,

    I am trying Zimbra for the first time in a test environment and worth note also that I have limited knowledge of linux. I am installing Zimbra on Centos and I am stuck with the installation as I will show in the following outputs:

    Code:
    Host centoslpt.localhost.localdomain
    	Starting ldap...Done.
    	Starting zmconfigd...Done.
    	Starting logger...Done.
    	Starting mailbox...Done.
    	Starting antispam...Done.
    	Starting antivirus...Done.
    	Starting snmp...Done.
    	Starting spell...Done.
    	Starting mta...Done.
    	Starting stats...Done.
    [zimbra@centoslpt network-scripts]$ zmcontrol status
    Host centoslpt.localhost.localdomain
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Stopped
    		mysql.server is not running.
    	mta                     Stopped
    		zmopendkimctl is not running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Stopped
    	zmconfigd               Stopped
    		zmconfigd is not running.
    thanks
    How is anyone supposed to give you an answer without any debugging information or anything from the log fiiles? I would hazard a guess the the text I've highlighted is most likely to be the problem. Do you actually have valid A & MX DNS records plus a correct /etc/resolv.conf and a valid and correct /etc/hosts file? Have you also disabled SElinux and the firewall on this server? Installing ZCS on CentOS is one of the easiest to do if you have the correct requirements install and configured before you start. Have you also read the product documentation, specifically the Single Server Installation Guide?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    aconti is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default

    can you provide an example of how the hosts and resolve files should be ?

    I will also look at the Single Server Installation Guide

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,484
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by aconti View Post
    can you provide an example of how the hosts and resolve files should be ?
    Details are in the Split DNS wiki article (and all over the forums).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    tonster is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ypsilanti, MI
    Posts
    144
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by aconti View Post
    can you provide an example of how the hosts and resolve files should be ?

    I will also look at the Single Server Installation Guide
    The hosts file should always contain an entry like the following:
    Code:
    1.2.3.4     centoslpt.localhost.localdomain          centoslpt
    You should also ensure that the system is configured properly in DNS. That's where the resolve.conf comes in, and you'll also need to configure local DNS, which is mentioned in the split DNS article phoenix mentioned. Having it configured at least in /etc/hosts may be all you need to at least get it running.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Unable to start services
    By support in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 05-14-2012, 04:23 AM
  2. [SOLVED] Unable to start Zimbra services (ldap)
    By sidkipper in forum Virtualization
    Replies: 1
    Last Post: 06-23-2011, 11:32 PM
  3. Cannot start Zimbra services after install
    By Ian Forbes in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 11-25-2008, 12:13 AM
  4. Unable to start services.
    By Russellstrei in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 06-15-2007, 02:34 PM
  5. slapd/sasl startup error - unable to complete install
    By jnetman1 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 04-21-2006, 12:30 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •