Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 26 of 26

Thread: Zimbra 8 Auto Provisioning not work properly

  1. #21
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    I misread the logs 8(

  2. #22
    gruzin is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    9
    Rep Power
    2

    Default

    Hi!

    Offtop:

    Tell me where you can find a complete list of Zimbra account attributes?

    like this:

    Attribute map for mapping attribute values from the external entry to Zimbra account attributes.
    Values are in the format of {external attribute}={zimbra attribute}.
    If not set, no attributes from the external directory will be populated in Zimbra directory.

    sn=sn, description=description, any?

  3. #23
    amessina's Avatar
    amessina is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Campobello di Mazara, Italy
    Posts
    38
    Rep Power
    8

    Default

    This will show default setted non-zimbra attributes:
    Code:
    zmprov ga <user@domain> | awk '{print $1}' | uniq | grep -v zimbra
    For others look at the standard inetOrgPerson objectClass.
    Last edited by amessina; 12-05-2012 at 11:38 PM.
    Antonio

  4. #24
    4wert is offline Starter Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    1
    Rep Power
    2

    Default

    Quote Originally Posted by gruzin View Post
    Hi!

    Offtop:

    Tell me where you can find a complete list of Zimbra account attributes?

    like this:

    Attribute map for mapping attribute values from the external entry to Zimbra account attributes.
    Values are in the format of {external attribute}={zimbra attribute}.
    If not set, no attributes from the external directory will be populated in Zimbra directory.

    sn=sn, description=description, any?
    i think it may be useful:

    free download "Active Directory Explorer" from MS official. It allows you to conveniently view Active Directory elements:


    You can view zimbra attribute name in zimbra admin console. Double clik on the field:


    In most cases, it works. But I got an error with "zimbraAuthLdapExternalDn":
    [AutoProvision] [] autoprov - Unable to auto provision accounts for domain ent01.tl.ru
    com.zimbra.common.service.ServiceException: system failure: invalid value in zimbraAutoProvAttrMap: zimbraAuthLdapExternalDn=samAccountName, not a valid zimbra attribute
    ExceptionId:AutoProvision:1360924770744:31eb4c5017 7e1c89


    sorry for my english ;-)

  5. #25
    tifkat is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    9
    Rep Power
    2

    Default

    I have found that the timestamp added to the LDAP query after the first successful poll, if formatted incorrectly. By 'deleting (set to '') the value in zimbraAutoProvLastPolledTimestamp, the auto-provision will find accounts again on next run.

    This will then try to auto-provision accounts already provisioned, one by one, each time meeting the batch size limit. This could be a problem unless you have an implementation of the zimbraAutoProvListenerClass registered, modifying an attribute which is used in your filter in the first place. (Ie you have to Add a new attribute to all users [like zimbraAutoProveDone for example] which you can update by zimbraAutoProvListenerClass, and future searches won't return these accounts, and thus batch size won't be overrun because of already privisioned accounts)

    See http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=82789

  6. #26
    tifkat is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    9
    Rep Power
    2

    Default

    I have found that the timestamp added to the LDAP query after the first successful poll, is formatted incorrectly. By deleting (set to '') the value in zimbraAutoProvLastPolledTimestamp, the auto-provision will find accounts again on next run.

    Code:
    zmprov md domain.com zimbraAutoProvLastPolledTimestamp ''

    This will then try to auto-provision accounts already provisioned, one by one, each time meeting the batch size limit. This could be a problem unless you have an implementation of the zimbraAutoProvListenerClass registered, modifying an attribute which is used in your filter in the first place. (Ie you have to Add a new attribute to all users [like zimbraAutoProvDone for example] which you can update by zimbraAutoProvListenerClass, and future searches won't return these accounts, and thus batch size won't be overrun because of already privisioned accounts)

    If you would like this bug to be fixed soon, please vote for it on the bug report page linked above.
    Last edited by tifkat; 06-24-2013 at 01:38 AM.

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra 8.0 Auto Provisioning help
    By frankchavez in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2013, 03:02 AM
  2. nedd help with zimbra 8.0 Configure Lazy Mode Auto-Provisioning
    By bahram741413 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 04-01-2013, 01:44 AM
  3. Auto-provisioning calendar data/shared calendars
    By Rich Graves in forum Administrators
    Replies: 18
    Last Post: 07-23-2009, 11:02 AM
  4. Mail filters do not work properly
    By c.bossola in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 07-10-2009, 05:20 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •