Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: dspam error

  1. #1
    juancanic is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    5

    Default dspam error

    I have some problem with dspam in zimbra 8

    (Release 8.0.0.GA.5434.UBUNTU12.64 UBUNTU12_64 FOSS edition.)

    Oct 30 12:22:47 mail dspam[22423]: Unable to determine the destination user
    Oct 30 12:22:47 mail amavis[21202]: (21202-01) (!)auto-learning with spam scanner DSPAM failed: DSPAM: error running program /opt/zimbra/dspam/bin/dspam: exit 1
    Oct 30 12:22:47 mail amavis[21202]: (21202-01) (!)Auto-learn failed: DSPAM failed: DSPAM: error running program /opt/zimbra/dspam/bin/dspam: exit 1 at (eval 113) line 207.
    Oct 30 12:22:47 mail dspam[22423]: DSPAM agent misconfigured: aborting

  2. #2
    Smakodak is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Copenhagen
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    Same here.
    From /var/log/zimbra.log:
    Nov 29 06:36:50 mail dspam[18410]: Unable to determine the destination user
    Nov 29 06:36:50 mail dspam[18410]: DSPAM agent misconfigured: aborting
    Nov 29 06:36:50 mail amavis[2710]: (02710-02) (!)auto-learning with spam scanner DSPAM failed: DSPAM: error running program /opt/zimbra/dspam/bin/dspam: exit 1
    Nov 29 06:36:50 mail amavis[2710]: (02710-02) (!)Auto-learn failed: DSPAM failed: DSPAM: error running program /opt/zimbra/dspam/bin/dspam: exit 1 at (eval 118) line 207.

    Can anyone point me (us) in a direction. Where is the misconfiguration taken place?

    Best regards Anders

  3. #3
    blazeking is offline Advanced Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    California!
    Posts
    226
    Rep Power
    7

  4. #4
    Smakodak is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Copenhagen
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by blazeking View Post
    Thanks Blazeking.
    Since I'm not a skilled bug buster, I think I'll just disable dspam until 8.0.3

    Best Regards Anders

  5. #5
    zacdesai's Avatar
    zacdesai is offline Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Durban South Africa
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    Damn - stumbled onto this post - with the same issue:

    Dec 15 09:44:10 zimbra dspam[20466]: Unable to determine the destination user
    Dec 15 09:44:10 zimbra dspam[20466]: DSPAM agent misconfigured: aborting
    Dec 15 09:44:10 zimbra amavis[14905]: (14905-01) (!)DSPAM: error writing to pipe: Broken pipe
    Dec 15 09:44:10 zimbra amavis[14905]: (14905-01) (!)auto-learning with spam scanner DSPAM failed: DSPAM: error running program /opt/zimbra/dspam/bin/dspam: exit 1
    Dec 15 09:44:10 zimbra amavis[14905]: (14905-01) (!)Auto-learn failed: DSPAM failed: DSPAM: error running program /opt/zimbra/dspam/bin/dspam: exit 1 at (eval 104) lin$

    Have added it on the bugzilla report. Hope there's a speedy resolution. Was so looking forward to the new Zimbra 8 - but with dspam disabled - the spam is getting out of control
    Zakaria Desai
    IT Manager
    Durban South Toyota

  6. #6
    jhon is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    jhoncarter2030@gmail.com
    Posts
    55
    Rep Power
    2

    Default

    Same issue. Hope to get fix in next release.

  7. #7
    snuffelt is offline New Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default dspam error

    Just added my vote to Bug 78721 – dspam errors after 7.2.1 => 8.0.1 upgrade

    Is there a workaround for this problem? Don't want to wait for 8.03

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by snuffelt View Post
    Don't want to wait for 8.03
    You'll have to.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    victorhugops is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    8
    Rep Power
    3

    Default

    Hello,

    that is the second bug after the migration from 7 to 8 that put my server with problems and dont have a solution...
    situations like this, put one to think many times before to make a upgrade or install the new version (becasuse the last version work better than the new).

    so, disabling the DSPAM and waiting for the only option... "wait" :-(

  10. #10
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by victorhugops View Post
    that is the second bug after the migration from 7 to 8 that put my server with problems and dont have a solution...
    You do test the upgrade before putting it into production don't you?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Error DSPAM/pyzor
    By efcunha in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 05-11-2012, 02:48 PM
  2. [SOLVED] dspam error during zmtrainsa
    By bbarrons in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 09-30-2009, 08:12 PM
  3. Dspam
    By osiris in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 07-18-2008, 12:44 AM
  4. DSPAM Updates
    By Jason Hung in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-22-2007, 10:45 PM
  5. Dspam
    By kowell in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 09-29-2006, 07:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •