Results 1 to 5 of 5

Thread: web mail interface

  1. #1
    agd
    agd is offline Special Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montevideo - Uruguay
    Posts
    106
    Rep Power
    7

    Default web mail interface

    Hi, I'm installing ZCS OSE 8.0 and everything is working fine excepts that the web mail interface is not working.

    I can see that is only listening on the loopback interface

    tcp 0 0 127.0.0.1:80 0.0.0.0:* LISTEN
    How I can configure to listen to 0.0.0.0 instead of 127.0.0.1 ?

    Regards.-
    --
    AGD

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    You should read the Release Not & Product Doucmentation. ZCS 8 does not use port 80 it uses the https port by default.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    agd
    agd is offline Special Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montevideo - Uruguay
    Posts
    106
    Rep Power
    7

    Default

    OK, thanks !! I didn't see that (it's marked as a bug).

    Anyway I found a way to solve that is to change in /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.xml.in the parameter:

    <Set name="Host">localhost</Set>
    to:

    <Set name="Host">%%zimbraMailBindAddress%%</Set>
    And if I try to login to http redirects to https.

    Regards.-
    --
    AGD

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    The correct course of action would be to use zmtlsctl or even get your users used to going to the https interface directly.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    agd
    agd is offline Special Member
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Montevideo - Uruguay
    Posts
    106
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks !!

    Regards.
    --
    AGD

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Interface Oddities - mail
    By ozmirage in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 09-11-2008, 11:06 AM
  2. Can't send mail via Web interface
    By marke in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 11-28-2007, 10:54 AM
  3. Web interface rejecting e-mail
    By zachkarpinski in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2007, 10:49 AM
  4. Outgoing mail and web interface
    By gazevedo in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-25-2005, 11:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •