Results 1 to 5 of 5

Thread: Web login on port 80 doesn't work

  1. #1
    slacri is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    33
    Rep Power
    5

    Unhappy Web login on port 80 doesn't work

    Hello, I've just installed Zimbra 8.0.0 64 FOSS edition on Ubuntu 12.04.1 x64. My problem is that the web login on port 80 doesn't work, I can't reach the page, even from the same LAN. Of course I can ping the server. But the server doesn't seem to be listening on port 80. The login on port 443 (https) and the administration console both work. What could cause the problem? I am quite at a loss about what to do. Can anyone help?
    Thanks
    Simone

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,487
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by slacri View Post
    The login on port 443 (https) and the administration console both work. What could cause the problem?
    There isn't a problem.

    Quote Originally Posted by slacri View Post
    I am quite at a loss about what to do. Can anyone help?
    Why are you at a loss? You've already said it works on port 443, surely you wouldn't consider using an insecure connection on port 80 to access your mail server?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    slacri is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    33
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks Bill, but I need to use http for the moment. Does Zimbra 8.0.0 default to https for web access?

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,487
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by slacri View Post
    Thanks Bill, but I need to use http for the moment. Does Zimbra 8.0.0 default to https for web access?
    Yes, but you can always change it via the zmtlsctl command just the same as you always could.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    slacri is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    33
    Rep Power
    5

    Default

    OK, I wasn't aware of the zmtlsctl command. Now it works
    Thank you
    Simone

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] HTTPS on port 443 - Cannot get it to work
    By samgreco in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 08-06-2010, 10:20 PM
  2. how to zimbra work with register and login
    By antelopeming in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 05-18-2008, 07:57 PM
  3. Enabling ssl on port 8081 for zimbra web login (https)
    By Vivek k c in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-22-2007, 11:30 PM
  4. Router port mapping & client login error
    By neilmc in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 11-22-2005, 06:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •