Results 1 to 7 of 7

Thread: s/mime (smime.p7m) Problem

  1. #1
    hias is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default s/mime (smime.p7m) Problem

    hello,

    we have Zimbra 7.2.0_GA_2669. (webinterface with firefox)

    we get encypted mails from a partner. The content of the mail is attached (smime.p7m) but we can`t decrypt the mail.

    Exist any solution how we can solve this problem?

    -I try to import the certificate in firefox
    -S/MIME-function is activated
    -Zimbra Desktop Client

    all things doesn`t work

    can anyone help me?

    TIA

    regards
    Last edited by hias; 08-03-2012 at 04:59 AM.

  2. #2
    hias is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default

    no ideas for my problem?

  3. #3
    jwagner is offline Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    Rep Power
    3

    Default

    Zimbra Desktop does not support S/MIME; it's zimbra web client only.

    Jeff

  4. #4
    hias is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by jwagner View Post
    Zimbra Desktop does not support S/MIME; it's zimbra web client only.

    Jeff
    but how does it work?

  5. #5
    jwagner is offline Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by hias View Post
    but how does it work?
    If you are seeing the smime.p7m as an attachment, then the applet is not being loaded in the web client. Did you enable the Secure Email zimlet under preferences for the end user? After doing that when you load the Zimbra Web client the applet should be invoked. Received signed & encrypted messages should then be rendered by the zimlet via the applet.

  6. #6
    hias is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Germany
    Posts
    7
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by jwagner View Post
    If you are seeing the smime.p7m as an attachment, then the applet is not being loaded in the web client. Did you enable the Secure Email zimlet under preferences for the end user? After doing that when you load the Zimbra Web client the applet should be invoked. Received signed & encrypted messages should then be rendered by the zimlet via the applet.
    hi,

    i enable the Secure-Mail-Option in the preferences. but the smime mail still has the .p7m-attachment again. i import the certificate, too.

  7. #7
    jwagner is offline Member
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    14
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by hias View Post
    hi,

    i enable the Secure-Mail-Option in the preferences. but the smime mail still has the .p7m-attachment again. i import the certificate, too.
    Do you see any errors in the applet's Java Console log?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. S/MIME on 7.1.3
    By s.vasilyev in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 04-26-2012, 01:18 PM
  2. S/mime
    By cpla in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2012, 07:25 AM
  3. smime support
    By supradave in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 05-20-2010, 03:13 PM
  4. Problem with MIME and file attachments
    By user_og in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-02-2009, 01:06 AM
  5. SMIME support?
    By vngarla in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 02-03-2006, 09:36 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •