Results 1 to 3 of 3

Thread: Sent mail not being saved in Sent folder

  1. #1
    Brotherbbad is offline Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    14
    Rep Power
    3

    Default Sent mail not being saved in Sent folder

    This was working as of June, 2012... then just seemed to stop working. No Upgrades to either Zimbra or the OS. We are running Ubuntu 8.04.4 LTS, Zimbra version "Release 6.0.14_GA_2928.UBUNTU8 UBUNTU8 FOSS Edition". Very strange it seems to be across all users as I have tried to send via a few different users using Zimbra Webmail client and sent mail not saved in sent folder. Yes option is checked in Prefs. Third party clients such as Thunderbird also experience this issue.

    Please any assistance would be helpful.

    Thanks in advance

    Ron

  2. #2
    Lithium is offline New Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default

    I'm experiencing the same issue. Though I did upgrade to Release 7.2.0_GA_2669.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition on Ubuntu 10.04.4 LTS and I'm not sure exactly when the problem started to happen other than my users complaining on the 10th that their sent mails weren't being saved in the Sent folder or in the email conversation even though the Save sent messages option is set on both the users account and the persona they are sending as. At first I wan't able to recreate the problem and dismissed it but now another user is experiencing the problem and I was able to recreate the issue this time so I've done a lot of digging today and have discovered a couple of things.

    If I send a new message it is sent, however if I reply to a message the sent reply is not saved. This behavior happens with not only the user that is complaining but now also my test account which earlier did not exhibit this behavior but now is. I looked through all the user setting and couldn't find any forwards, rules or anything else that should stop sent messages from properly being saved and I also pored through the logs to no avail so I turned on DEBUG level logging and captured all the events that occur when replying to a message and not having the sent message saved and it actually appears that the sent message is in fact being saved! I've included the log entries below and from what I can tell the message is being saved but it's just not showing up in the UI (unless that is I'm mistaken at reading the log messages)

    Code:
    SoapEngine - dispatch: doc SendMsgRequest
    soap - SendMsgRequest
    soap - Adding message body, incrementing size by 999 to 999.
    mailbox - beginning operation: getItemById
    mailbox - ending operation
    mailbox - clearing change
    mailbox - beginning operation: getFolderByPath
    mailbox - ending operation
    mailbox - clearing change
    mailbox - beginning operation: getItemById
    mailbox - ending operation
    mailbox - clearing change
    store - stored /opt/zimbra/store/incoming/1342549479971-3.msg: data size=1571, file size=1571, isCompressed=false, volume=1
    mailbox - beginning operation: addMessage
    cache - Cache hit for conversation -500 in mailbox 4
    mailbox -   found conversation -500 for hash: 2ibfSOj6uECDV+vJkTjYhMgIvuM=
    MimeHandlerManager - Getting MIME handler for type text/plain, filename ''
    MimeHandlerManager - Returning MIME handler: com.zimbra.cs.mime.handler.TextPlainHandler
    mailop - Adding Message: id=501, Message-ID=<692490953.3.1342549721759.JavaMail.root@glow.feds.ca>, parentId=-1, folderId=5, folderName=Sent.
    mailbox -   fetching new DB connection
    sqltrace - INSERT INTO mboxgroup4.mail_item(mailbox_id,  id, type, parent_id, folder_id, index_id, imap_id, date, size, volume_id, blob_digest, unread, flags, tags, sender, subject, name, metadata, mod_metadata, change_date, mod_content) VALUES (4,  501, 5, NULL, 5, 501, 501, 1342549721, 1571, '1', 'FVQNh70XkPRJdp4MZDPORAzKmdQ=', 0, 1, 0, 'GLOW Coordinator', 'Round 2 TEST', NULL, 'd1:f153:PING1 __ Service Coordinator The Glow Centre for Sexual and Gender Diversity Federation of Students, University of Waterloo e. glow@glow.feds.ca | t. ...1:p4:Re: 1:s39:"Coordinator, GLOW" <glow@glow.feds.ca>1:t36:Brad Krane <brad.krane@uwaterloo.ca>1:vi10ee', 14401, 1342549721, 14401) - 0ms, conn=69518356
    cache - cached message 501 in mailbox 4
    cache - Cache hit for message 500 in mailbox 4
    mailop - Adding Conversation: id=502, message(s): 500,501.
    sqltrace - INSERT INTO mboxgroup4.mail_item(mailbox_id,  id, type, parent_id, folder_id, index_id, imap_id, date, size, volume_id, blob_digest, unread, flags, tags, sender, subject, name, metadata, mod_metadata, change_date, mod_content) VALUES (4,  502, 4, NULL, 9, NULL, NULL, 1342549721, 2, NULL, NULL, NULL, 1, 0, NULL, 'Round 2 TEST', NULL, 'd3:prt107:d1:X5:false2:enld1:a17:glow@glow.feds.ca1:d4:GLOW1:p16:GLOW Coordinatoree2:ldi1342549721000e2:noi2e1:vi10ee1:vi10ee', 14401, 1342549721, 14401) - 0ms, conn=69518356
    cache - cached conversation 502 in mailbox 4
    sqltrace - UPDATE mboxgroup4.mail_item SET parent_id = 502, mod_metadata = 14401, change_date = 1342549721 WHERE mailbox_id = 4 AND (id = 500 OR id = 501) - 0ms, conn=69518356
    mailbox -   created conv 502 holding msg(s): 500,501
    mailbox -   removed vconv -500
    cache - Cache hit for message 500 in mailbox 4
    cache - uncached virtual conversation -500 in mailbox 4
    sqltrace - REPLACE INTO mboxgroup4.open_conversation(mailbox_id, hash, conv_id) VALUES (4, '2ibfSOj6uECDV+vJkTjYhMgIvuM=', 502) - 0ms, conn=69518356
    FileDescriptorCache - Attempted to remove /opt/zimbra/store/0/4/msg/0/501-14401.msg but could not find it in the cache.
    store - Linking /opt/zimbra/store/incoming/1342549479971-3.msg (size=1571, raw size=1571) to /opt/zimbra/store/0/4/msg/0/501-14401.msg for mailbox 4, id 501.
    mailbox - ending operation: CreateMessage
    sqltrace - UPDATE mailbox SET item_id_checkpoint = 502, contact_count = 3, change_checkpoint = 14401,  size_checkpoint = 23740, new_messages = 0, idx_deferred_count = 2, highest_indexed = '14300-480' WHERE id = 4 - 0ms, conn=69518356
    sqltrace - UPDATE mboxgroup4.mail_item SET size = 25, unread = 0, metadata = 'd1:ai1e4:mseqi14401e2:szi23728e4:unxti502e1:vi10e2:vti5ee', mod_metadata = 1, change_date = 1311270592, mod_content = 1 WHERE mailbox_id = 4 AND id = 5 - 1ms, conn=69518356
    mailbox - "Sent": updating folder counts (c25/d0/u0/du0/s23728)
    redolog - txn 1342549480.5 [CreateMessage] ver=1.31, tstamp=1342549721773, change=14401, mailbox=4, id=501, rcpt=:API:, rcvDate=1342549721000, shared=false, blobDigest="FVQNh70XkPRJdp4MZDPORAzKmdQ=", size=1571, dataLen=1571, folder=5, conv=502, convFirstMsgId=500, calItemPartStat=NE, noICal=true, flags=1, tags="", bodyType=1, path=/opt/zimbra/store/incoming/1342549479971-3.msg
    sqltrace - commit, conn=69518356
    redolog - txn 1342549480.5 [CommitTxn] ver=1.31, tstamp=1342549721792, mailbox=4, txnType=CreateMessage
    sqltrace - rollback, conn=69518356
    mailbox - clearing change
    store - Deleting /opt/zimbra/store/incoming/1342549479971-3.msg.
    FileDescriptorCache - Attempted to remove /opt/zimbra/store/incoming/1342549479971-3.msg but could not find it in the cache.
    smtp - Sending message to MTA at localhost: Message-ID=<692490953.3.1342549721759.JavaMail.root@glow.feds.ca>, origMsgId=e9e2105d-f795-4e1b-9eb7-9bee36743f7f:13081, replyType=r
    smtp - Sending message <692490953.3.1342549721759.JavaMail.root@glow.feds.ca> to SMTP host localhost with properties: {mail.smtp.sendpartial=false, mail.smtp.from=glow@glow.feds.ca, mail.smtp.connectiontimeout=60000, mail.smtp.localhost=mail-clubs.feds.uwaterloo.ca, mail.smtp.host=localhost, mail.smtp.timeout=60000, mail.smtp.class=com.zimbra.cs.mailclient.smtp.SmtpTransport, mail.host=glow.feds.ca, mail.smtp.port=25, mail.smtps.sendpartial=false, mail.smtps.class=com.zimbra.cs.mailclient.smtp.SmtpsTransport}
    smtp - setState: CLOSED -> NOT_AUTHENTICATED
    smtp - setState: NOT_AUTHENTICATED -> CLOSED
    mailbox - beginning operation: alterTag
    cache - Cache hit for message 13081 in mailbox 18
    cache - Cache hit for conversation 13082 in mailbox 18
    mailop - Setting Flag \Answered (id=-3) for Message (id=13081).
    mailbox -   fetching new DB connection
    sqltrace - UPDATE mboxgroup18.mail_item SET flags = flags + 4, mod_metadata = 55503, change_date = 1342549721 WHERE mailbox_id = 18 AND NOT flags & 4 AND id = 13081 - 1ms, conn=69518356
    mailbox - ending operation: AlterItemTag
    sqltrace - UPDATE mboxgroup18.mail_item SET size = 1182, unread = 5, metadata = 'd1:ai1e4:mseqi55503e2:szi96021397e4:unxti13082e1:vi10e2:vti5ee', mod_metadata = 1, change_date = 1311270622, mod_content = 1 WHERE mailbox_id = 18 AND id = 2 - 1ms, conn=69518356
    mailbox - "Inbox": updating folder counts (c1182/d0/u5/du0/s96021397)
    redolog - txn 1342549480.6 [AlterItemTag] ver=1.31, tstamp=1342549721829, change=55503, mailbox=18, ids=[13081], type=5, tag=-3, tagged=true
    sqltrace - commit, conn=69518356
    redolog - txn 1342549480.6 [CommitTxn] ver=1.31, tstamp=1342549721846, mailbox=18, txnType=AlterItemTag
    sqltrace - rollback, conn=69518356
    mailbox - clearing change
    mailbox - beginning operation: getSenderList
    cache - Cache hit for conversation 502 in mailbox 4
    mailbox - ending operation
    mailbox - clearing change
    mailbox - beginning operation: getEffectivePermissions
    mailbox - ending operation
    mailbox - clearing change
    For clarity in the log I removed '2012-07-17 14:28:41,XXX (INFO|DEBUG) [btpool0-11://mail.feds.uwaterloo.ca/service/soap/SendMsgRequest] [name=glow@glow.feds.ca;aname=bjkrane@mail.feds.uwa terloo.ca;mid=18;ip=129.97.194.76;ua=ZimbraWebClie nt - GC20 (Win)/7.2.0_GA_2669;] ' which was a prefix to each line above.


    Any help would be very greatly appreciated.

  3. #3
    Brotherbbad is offline Member
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    14
    Rep Power
    3

    Default

    **UPDATE**

    After extensive searching and sifting through tons of logs looking for the cause of this issue, I found the problem. My problem was "User Error"!!! I had a "Sent" folder and a "Sent Messages" folder, (How did I miss that). I was looking in the wrong folder... DOH!!! So,... there is NO issue for me on my server except me.

    Sorry for the post.

    Ron

    P.S.
    I hope "Lithium" figures out his issue.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 02-03-2012, 09:57 AM
  2. Some sent mails not being saved to sent folder
    By halfbaked in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 05-26-2010, 07:22 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 12-11-2008, 06:17 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 12-10-2008, 12:54 PM
  5. Sent mail saved to wrong folder - Windows Mobile
    By ronpoz in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 07-24-2007, 10:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •