Results 1 to 6 of 6

Thread: after crash mta status is up but logs say no

  1. #1
    lctn is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    USA
    Posts
    14
    Rep Power
    7

    Default after crash mta status is up but logs say no

    I am running 5.0.2 on a vm for several years now. We had a power glitch today and now I am unable to connect to smtp, although status says its running. The logs (/var/log/zimbra.log) say otherwise, with the following errors:


    file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist (shows up later)


    May 25 12:52:59 mail zimbramon[20162]: 20162:info: Starting mta
    May 25 12:53:00 mail zimbramon[21161]: 21161:info: zmmtaconfig: zmmtaconfig already running at 20598

    May 25 12:54:10 mail CRON[21551]: (pam_unix) session closed for user zimbra
    May 25 12:54:30 mail postfix/postqueue[21710]: fatal: Queue report unavailable - mail system is dow


    Running Postfix check shows the following:
    postfix check
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.3.4z/conf/main.cf


    Ownership changes to zimbra:zimbra on a restart

    Nothing else is running on port 25:
    netstat -an | grep 25
    tcp6 0 0 :::7025 :::* LISTEN

    I have searched a number of similar post, but have not found an answer to by situation.

    Can use pastebin if that helps provide necessary info.

    Any ideas?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,506
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by lctn View Post
    Running Postfix check shows the following:
    postfix check
    postfix/postfix-script: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.4.3.4z/conf/main.cf

    Ownership changes to zimbra:zimbra on a restart
    There's nothing wrong with the original permissions and what you're seeing is a harmless warning message.

    Which solutions from the forums have you tried? What other errors do you see in the log files?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    lctn is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    USA
    Posts
    14
    Rep Power
    7

    Default possible fixes

    Misconfigured Hostname, host file, resolv.conf and another process using port 25 were possibilities for this problem. I have confirmed I do not have these problems. Another possibility is damage to the database, but I have not been able to run a repair on tables, or locate info that would tell me if there is a database problem.

  4. #4
    lctn is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    USA
    Posts
    14
    Rep Power
    7

    Default

    It appears all logging is in /var/log/zimbra.log. I posted all errors that come up when using zmcontrol

  5. #5
    lctn is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    USA
    Posts
    14
    Rep Power
    7

    Default

    Forgot to mention, certificates checked out OK too.

  6. #6
    lctn is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    USA
    Posts
    14
    Rep Power
    7

    Default

    Got things working by doing a new install (kinda). A reboot after the new install generated more errors in the logs pointing to a malformed anti-virus database and TLS problem, although the certs checked out. I disabled both for now and things started working. Will try to figure out specifically what is wrong another day.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Migrate Zimbra 6.0.8 NE to a new Server Failed
    By danisam in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 09-08-2011, 07:19 AM
  2. zmmailboxdmgr in maillog
    By cholik in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2011, 11:37 PM
  3. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  4. [SOLVED] mysql.server not running
    By king0770 in forum Administrators
    Replies: 23
    Last Post: 07-25-2009, 03:07 PM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •