Results 1 to 5 of 5

Thread: Can't receive mails from gmail.

  1. #1
    jmuruatos is offline New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default Can't receive mails from gmail.

    Hi Everyone!

    Can you help me with this.
    One week ago, we stopped receiving mails from gmail and other domains.
    In the other hand, we can receive mails from hotmail and some other domains.

    We didn't change anything.

    When I send mails from gmail I receive a bounced mail with the next error:

    Technical details of temporary failure:
    The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at 'The recipient server did not accept our requests...' - Gmail Help
    [servidor.infocomsi.com.mx. (10): No route to host]

    I already checked some threads but didn't find an answer.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by jmuruatos View Post
    Can you help me with this.
    One week ago, we stopped receiving mails from gmail and other domains.
    In the other hand, we can receive mails from hotmail and some other domains.

    We didn't change anything.
    Something has changed.

    Quote Originally Posted by jmuruatos View Post
    When I send mails from gmail I receive a bounced mail with the next error:

    Technical details of temporary failure:
    The recipient server did not accept our requests to connect. Learn more at 'The recipient server did not accept our requests...' - Gmail Help
    [servidor.infocomsi.com.mx. (10): No route to host]
    According to the error above and your DNS records, you don't have an A record for your mail server:

    Code:
    dig infocomsi.com.mx any
    
    ; <<>> DiG 9.8.1 <<>> infocomsi.com.mx any
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 55449
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;infocomsi.com.mx.              IN      ANY
    
    ;; ANSWER SECTION:
    infocomsi.com.mx.       86388   IN      MX      10 servidor.infocomsi.com.mx.
    
    ;; Query time: 39 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.1#53(192.168.1.1)
    ;; WHEN: Wed Apr  4 08:09:21 2012
    ;; MSG SIZE  rcvd: 59
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    jmuruatos is offline New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default

    Hi Bill, Thanks for the help.
    I already added an A record.
    But didnt help. the log is showing:

    Apr 4 10:02:26 servidor zmmailboxdmgr[21871]: status OK
    Apr 4 10:04:03 servidor postfix/smtp[21516]: 454351CF647: to=<jhernandez@interceramic.com>, relay=smtpsrv.interceramic.com[201.116.150.10]:25, delay=167211, delays=167021/0.01/190/0, dsn=4.4.2, status=deferred (lost connection with smtpsrv.interceramic.com[201.116.150.10] while receiving the initial server greeting)
    Apr 4 10:04:04 servidor postfix/smtp[21515]: 2AFFA1CF1F4: lost connection with iusmtp01.aztecaservicios.com[200.38.122.66] while receiving the initial server greeting
    Apr 4 10:04:27 servidor zmmailboxdmgr[22345]: status requested
    Apr 4 10:04:27 servidor zmmailboxdmgr[22345]: status OK
    Apr 4 10:05:54 servidor postfix/qmgr[4450]: 0C14F1CF200: from=<jmuruato@infocomsi.com.mx>, size=3148, nrcpt=2 (queue active)
    Apr 4 10:06:27 servidor zmmailboxdmgr[22825]: status requested
    Apr 4 10:06:27 servidor zmmailboxdmgr[22825]: status OK
    Apr 4 10:07:13 servidor postfix/smtp[21515]: 2AFFA1CF1F4: lost connection with iusasmtp01.aztecaservicios.com[200.38.97.147] while receiving the initial server greeting
    Apr 4 10:08:31 servidor zmmailboxdmgr[23316]: status requested
    Apr 4 10:08:31 servidor zmmailboxdmgr[23316]: status OK
    Apr 4 10:09:04 servidor postfix/smtp[22510]: 0C14F1CF200: lost connection with mail07.gepp.com[201.116.35.168] while receiving the initial server greeting
    Apr 4 10:10:02 servidor zimbramon[23481]: 23481:info: 2012-04-04 10:10:02, QUEUE: 6149 24

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by jmuruatos View Post
    I already added an A record.
    But didnt help. the log is showing:
    It didn't help because there's still no A record for your mail server, your A record entry is invalid. Go to the Split DNS article in the wiki (or search the forums) for the correct format of an A record that's associated with an MX record.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    jmuruatos is offline New Member
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default

    Hi Bill,

    Thanks for the help, I went through a tutorial for DNS servers and I think the issue of the A address is done. Still not receiving mails, but if the DNS is the problem I suppose I'm in the wrong forum.

    Thanks again.

    The dig command gives:
    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> @10.10.20.1 +multiline infocomsi.com.mx ANY
    ; (1 server found)
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 866
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 3, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;infocomsi.com.mx. IN ANY

    ;; ANSWER SECTION:
    infocomsi.com.mx. 42564 IN MX 10 servidor.infocomsi.com.mx.
    infocomsi.com.mx. 42564 IN SOA servidor.infocomsi.com.mx. jmuruatos.infocomsi.com.mx. (
    2012040501 ; serial
    3600 ; refresh (1 hour)
    900 ; retry (15 minutes)
    1209600 ; expire (2 weeks)
    8400 ; minimum (2 hours 20 minutes)
    )
    infocomsi.com.mx. 42564 IN NS servidor.infocomsi.com.mx.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    infocomsi.com.mx. 42564 IN NS servidor.infocomsi.com.mx.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    servidor.infocomsi.com.mx. 42705 IN A 189.203.24.49

    ;; Query time: 0 msec
    ;; SERVER: 10.10.20.1#53(10.10.20.1)
    ;; WHEN: Thu Apr 5 14:52:50 2012
    ;; MSG SIZE rcvd: 149

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra don't receive mails from gmail
    By Sam159 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-26-2012, 05:12 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 11-13-2011, 07:01 PM
  3. Only Admin can receive and send mails
    By yasanthau in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2011, 04:23 AM
  4. Cannot receive mails
    By zzzzsg in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-28-2005, 10:00 AM
  5. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 10:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •