Results 1 to 4 of 4

Thread: OpenLDAP cannot start?

  1. #1
    dewanggaba is offline User Awaiting Moderation
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bandung, Indonesia
    Posts
    12
    Rep Power
    0

    Question OpenLDAP cannot start?

    Hi,

    I've read some discussion, and doing some instruction, but my LDAP still can't start. Here is the data :

    Code:
    [root@mail ~]# /opt/zimbra/openldap-2.4.26.5z/sbin/slapd -d7 -l LOCAL0 -4 -u zimbra -h ldap://mail.panjunan.com:389 -f /opt/zimbra/openldap-2.4.26.5z/etc/openldap/slapd.conf
    @(#) $OpenLDAP: slapd 2.4.26 (Sep  7 2011 12:24:16) $
            build@zre-rhel6-64.eng.vmware.com:/home/build/p4/HELIX/ThirdParty/openldap/openldap-2.4.26.5z/servers/slapd
    ldap_pvt_gethostbyname_a: host=mail.panjunan.com, r=0
    daemon_init: ldap://mail.panjunan.com:389
    daemon_init: listen on ldap://mail.panjunan.com:389
    daemon_init: 1 listeners to open...
    ldap_url_parse_ext(ldap://mail.panjunan.com:389)
    daemon: listener initialized ldap://mail.panjunan.com:389
    daemon_init: 1 listeners opened
    ldap_create
    slapd init: initiated server.
    slap_sasl_init: initialized!
    Unrecognized database type (bdb)
    /opt/zimbra/openldap-2.4.26.5z/etc/openldap/slapd.conf: line 53: <database> failed init (bdb)
    slapd destroy: freeing system resources.
    slapd stopped.
    connections_destroy: nothing to destroy.
    I've read :
    [1] [SOLVED] Failed to start slapd.
    [2] ldap error

    But still no solution for my problem.

    My Zimbra version :

    Code:
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol -v
    Release 7.1.3_GA_3346.RHEL6_64_20110928134428 CentOSUNKNOWN_64 FOSS edition.
    [zimbra@mail ~]$
    How to solve my LDAP problem ?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    What exactly are you trying to do and why are you starting LDAP in this manner? You start the ZCS services by using the zmcontrol command, doesn't that work for you?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    dewanggaba is offline User Awaiting Moderation
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bandung, Indonesia
    Posts
    12
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    What exactly are you trying to do and why are you starting LDAP in this manner? You start the ZCS services by using the zmcontrol command, doesn't that work for you?
    Yes, it doesn't start when I try to start the ZCS services using zmcontrol command. The LDAP shows errors.

    Code:
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol startup
    Host mail.mydomain.com
            Starting ldap...Done.
    Failed.
    Failed to start slapd.  Attempting debug start to determine error.
    
    
    
    [zimbra@mail ~]$

  4. #4
    dewanggaba is offline User Awaiting Moderation
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Bandung, Indonesia
    Posts
    12
    Rep Power
    0

    Default

    Any clue to solve this issue? I try to start the zmcontrol command with the parameter status, shows new error like this :

    Code:
    [zimbra@mail ~]$ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    [zimbra@mail ~]$
    And I've read the reference here :
    [1] [SOLVED] Cache is out of date or doesn't exist.
    [2] [SOLVED] Zimbra Certificates have expired and I'm having difficulty regenerating them

    But still no solution, the errors still exists. Any clue please?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. The installer was interrupted...
    By spiderbo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2013, 06:33 AM
  2. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  3. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •