Results 1 to 4 of 4

Thread: Zimbra LDAP Error

  1. #1
    baro2 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    3

    Default Zimbra LDAP Error

    Hello, i have problem with my ldap in my zimbra.

    Version Release 7.1.4 Centos 5 64bits

    [zimbra@mio bin]$ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.

    [zimbra@mio bin]$ zmcontrol start
    Host cosmos.fuengirola.local
    Starting ldap...Done.
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    [zimbra@mio bin]$

    How i can repair?

    Thanks.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by baro2 View Post
    Hello, i have problem with my ldap in my zimbra.
    This 'problem' has been covered many times in the forums, have you looked at some of the solutions? The usual reason for this problem is either an expired certificate or an incorrect configured DNS (if you're using a Split DNS) or /etc/hosts file.

    Quote Originally Posted by baro2 View Post
    Version Release 7.1.4 Centos 5 64bits

    [zimbra@mio bin]$ zmcontrol status
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.

    [zimbra@mio bin]$ zmcontrol start
    Host cosmos.fuengirola.local
    Starting ldap...Done.
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    [zimbra@mio bin]$

    How i can repair?
    There isn't actually much information there, you need to give some details about your installation (single of multi-server), how long this has been happening (has it ever worked), what's changed on your server), is it behind a NAT router or firewall, what you've done to try an fix the problem, etc., etc.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    baro2 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    3

    Default

    I have do it:

    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr createca -new
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr createcrt -new -days 3650
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deploycrt self
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr deployca
    /opt/zimbra/bin/zmcertmgr viewdeployedcrt
    /etc/init.d/zimbra restart


    but now when i start zimbra say this:

    Starting mta...Failed.
    postalias: fatal: bad string length 0 < 1: inet_protocols =
    postfix failed to start


    can help me please

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by baro2 View Post
    can help me please
    You're not actually providing much useful information here. What modifications have you done to the ZCS configuration? You're also not answering my questions.

    I'll also move this to the correct forum as it's not question about Zimbra Desktop (which is where you posted), please use the correct forums in future.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 03-23-2011, 09:39 PM
  2. [SOLVED] New zcs 7 install : database errors founds
    By dkbk in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-01-2011, 06:49 AM
  3. Issues after upgrading from 6.0.10 to 7
    By rhorist in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-25-2011, 08:38 AM
  4. Old Backup stay in TO_DELETE status and no clearing..
    By bartounet in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-05-2010, 07:40 AM
  5. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •