Results 1 to 7 of 7

Thread: unexpected reboot/shutdown Server

  1. #1
    vipin65 is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default unexpected reboot/shutdown Server

    From last 3 days we are facing problem, server reboots 2~3 times in night, some time shutdown.
    I am not able to find out which application/service doing this.
    Is there any possibility this can be done by Zimbra ?

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,579
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by vipin65 View Post
    From last 3 days we are facing problem, server reboots 2~3 times in night, some time shutdown.
    I am not able to find out which application/service doing this.
    It's most likely not an application. You need to check your hardware for problems such as overheating etc., especially run a memcheck to see if there's any failing memory.

    Quote Originally Posted by vipin65 View Post
    Is there any possibility this can be done by Zimbra ?
    That's highly unlikely.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    vipin65 is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    First we doubted hardware and call IBM(Server X3200 M3 7328) people to check hardware but they have not reported any hardware problem.
    When we see dmesg it look like proper shutdown/restart but could not find which application issued this command.

  4. #4
    Guest is offline Trained Alumni
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    6

    Default

    Any UPS software installed?

  5. #5
    vipin65 is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Yes UPS is there but we have checked there is no event from UPS side.

  6. #6
    Guest is offline Trained Alumni
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    6

    Default

    try turning off the UPS Software...or just delete the IP for the packet notice. Just a guess but it would be the first thing I would do in the event of a correct shutdown from the server at random.

  7. #7
    vipin65 is offline Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    By chance its working fine from last 2 days after updating BIOS firmware. I will try your suggestion if problem repeats.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to: cold standby server (no cluster)
    By fisch09 in forum Installation
    Replies: 50
    Last Post: 02-18-2014, 10:51 AM
  2. Keeping a backup server synced with live server
    By Q-Mike in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-11-2008, 01:40 PM
  3. [SOLVED] Server migration/move for OS steps I used
    By newmember in forum Migration
    Replies: 0
    Last Post: 09-06-2007, 10:57 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 09-16-2006, 11:02 PM
  5. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •