Results 1 to 4 of 4

Thread: Account inaccessible - very bizarre

  1. #1
    hobleyd is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default Account inaccessible - very bizarre

    Hello,

    I am running: Release 7.1.3_GA_3346.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition.

    Since I upgraded to 7.1.3 a while ago I have been finding that my account (I run this at home, and I only have two accounts on the system) will randomly become inaccessible. I say inaccessible rather than locked out, because the account does not show as locked out, but just stops accepting my password. To fix the problem I need to use zmprov to *both* set my account active and reset my password. If I don't do both, I can't log in.

    I have been looking through the log files and trying to work out what is triggering this (sometimes it happens 3 times a day, others once every 3 days).

    Can anyone point me in a direction to investigate this further, or should I give up and re-install from scratch (eek!).

    Cheers,
    David

  2. #2
    bdial's Avatar
    bdial is offline Moderator
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Baltimore
    Posts
    1,649
    Rep Power
    11

    Default

    maybe grep for your username in /opt/zimbra/log/mailbox.log and see if anything pops out

  3. #3
    hobleyd is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    I checked the mailbox.log file after the latest lockout and the only line I can see is:

    2012-01-10 22:18:30,460 INFO [btpool0-206://<server>:444/service/soap] [name=<username>@<domain>;ip=<ip address>;] SoapEngine - handler exception: authentication failed for [<username>], invalid password

    I am running Zimbra on port 444 btw.

    it was working immediately before this point.

    Cheers,
    David

  4. #4
    hobleyd is offline Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    5

    Default

    Anyone any further ideas, or should I re-install?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Setting User Account External LDAP account for Authentication
    By sergi.garcia in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-22-2011, 07:20 AM
  2. Immortal Account
    By bighorton in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 08-31-2011, 06:05 PM
  3. One account not receving email
    By EnglishDude in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 04-30-2010, 06:19 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 09-18-2007, 06:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •