Results 1 to 9 of 9

Thread: Migrate from Zimbra 6.0.10 on MacOSX to Zimbra 7.1.3 on Ubuntu 10.04 LTS

  1. #1
    Paolo Campanelli is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fara in Sabina, Italy
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Question Migrate from Zimbra 6.0.10 on MacOSX to Zimbra 7.1.3 on Ubuntu 10.04 LTS

    Hi, we have a single server installation (with a single domain) running MacOSX Server 10.4 with Zimbra 6.0.10_GA_2692.MACOSXx86 Network Edition and we must migrate on a new server Linux with Ubuntu 10.04 LTS. We wish at the same time upgrading to current 7.1.3 Zimbra release. What steps must be followed so that all go wrong? Thank you for your help.

    Paolo

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,481
    Rep Power
    56

    Default

    Did you look at some of the forum threads and/or wiki articles covering the subject of moving Zimbra to a new server? If this is a move to a 64bit server then go to the wiki and read the Certified article on moving from a 32bit to 64bit platform.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    rcilink is offline New Member
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default Move Zimbra from OSX to 64bit Ubuntu

    Not too long ago, we had the same situation..

    We were running Zimbra 5.x on MAC OSX and needed to move to 64bit to get better performance (and to upgrade to Zimbra 7.x along the way)...

    Here's what we did:

    1. The "new" server was setup as a single Zimbra domain, with a second domain to alias all users into. This way, we did not have the @mail.fake.com showing in email messages, just @fake.com addresses. The second domain alias allows us to route email to the Zimbra server from the front-end mail server (running a serious spam filer).

    2. The new server is NOT named the same as the old server (different IP address also)

    3. Gave-up on 'migration' as discussed all over on the forums. We wanted to be able to extract a user account on the old server and import it into the new server. Some pieces change, but most settings can be moved over. I ended up writing scripts to do this. The script can do the export of the user account (including all the settings for the user), fix any settings that need fixing, and import them into the new server. Then the mailbox is backed-up from the old server and restored on the new server. Once user(s) are run through the script, the old server is set to forward any incoming email to the new server account (using the email alias).

    --
    Some parts get messy;

    - We had users on ZCS 5.x that used the "Notebook". That does not move to the new server. (export or save contents from old server.)

    - The user "email signature" did not move easily so we let them set signatures on the new server themselves.

    - using the Backup / Restore of the "emailed contacts" gets messy. You end up with @oldserver.fake.com addresses in the new server user accounts. I am working on a cleanup script to sanitize the address books prior to shutting-down the old zimbra server.

    - We had many "shared calendars" on the old server. These don't move to the new server and remain working. (mostly due to the internal IDs not matching up.) Easiest way we handled this was to delete the shared calendars and re-push the shares out to users. (to clarify: we have many shared calendars for multiple buildings that we automatically share into the user accounts. The process is invisible to the user-- they are automatically 'subscribed' to the shared resource.) If you do not have many large-scale shared resources, this may not be a problem to you.

    I can't think of more at the moment. If you are doing the move yourself, give yourself plenty of time. If you do it like we did and leave both servers online, you will be able to move one or two accounts to actually see what you are up against.

    I want to say it was several days to get the 850+ accounts moved and setup with their shares, etc.

  4. #4
    Paolo Campanelli is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fara in Sabina, Italy
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Did you look at some of the forum threads and/or wiki articles covering the subject of moving Zimbra to a new server? If this is a move to a 64bit server then go to the wiki and read the Certified article on moving from a 32bit to 64bit platform.
    Thank you phoenix. I followed the Certified article on moving from a 32bit to 64bit platform, at the end (6.0.10 on Ubuntu 10.04 LTS) I started zimbra:
    Starting ldap...Done.
    Starting logger...Done.
    Starting convertd...Done.
    Starting mailbox...Done.
    Starting antispam...Done.
    Starting antivirus...Done.
    Starting snmp...Done.
    Starting spell...Done.
    Starting mta...Done.
    Starting stats...Done.

    this is after zmcontrol status:

    antispam Running
    antivirus Running
    convertd Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running.
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    I noticed that on the old server was installed tomcat, while there is not installed in the new one.

    Can you suggest where looking for the problem and which log files to check?

    Thanks a lot.

    Paolo

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,481
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Paolo Campanelli View Post
    Can you suggest where looking for the problem and which log files to check?
    Have you looked in the log files, start with /var/log/zimbra.log.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Paolo Campanelli is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fara in Sabina, Italy
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Have you looked in the log files, start with /var/log/zimbra.log.
    Thank you phoenix, I tried to empty the zmmailboxd_manager.pid$ file and restart but unsuccessfully, this is the zimbra.log file:

    Jan 4 09:49:09 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting services initiated by zmcontrol
    Jan 4 09:49:09 xserve slapd[4758]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.4.23 (Aug 6 2010 12:44:14) $#012#011root@zre-ubuntu10-64:/home/build/p4/GNR/ThirdParty/openldap/openldap-2.4.23.2z/server
    s/slapd
    Jan 4 09:49:10 xserve slapd[4759]: slapd starting
    Jan 4 09:49:17 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Rewriting configs antispam amavis antivirus amavis webxml mailbox amavis antispam antivirus mta sasl
    Jan 4 09:49:36 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting logger via zmcontrol
    Jan 4 09:49:39 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting convertd via zmcontrol
    Jan 4 09:49:39 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting mailbox via zmcontrol
    Jan 4 09:49:39 xserve zimbramon[6810]: 6810:info: zmmtaconfig: zmmtaconfig started on xserve.fbassociati.it with loglevel=3 pid=6810
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9867]: status requested
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9867]: did not find a number in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9867]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9867]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9867]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9867]: no manager process is running
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9874]: start requested
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9874]: checking if another instance of manager is already running
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9874]: did not find a number in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9874]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9874]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9874]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9875]: wrote manager pid 9875 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9875]: manager started mailboxd/JVM with pid 9876
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9876]: wrote java pid 9876 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_java.pid
    Jan 4 09:50:01 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting antispam via zmcontrol
    Jan 4 09:50:01 xserve postfix/postqueue[9964]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Jan 4 09:50:01 xserve zimbramon[9929]: 9929:info: 2012-01-04 09:50:01, QUEUE: 0 0
    Jan 4 09:50:01 xserve amavis[9936]: starting. /opt/zimbra/amavisd/sbin/amavisd at xserve.fbassociati.it amavisd-new-2.6.4 (20090625), Unicode aware, LANG="it_IT.UTF-8"
    Jan 4 09:50:01 xserve amavis[9936]: user=1001, EUID: 1001 (1001); group=, EGID: 1004 4 5 1004 1005 (1004 4 5 1004 1005)
    Jan 4 09:50:01 xserve amavis[9936]: Perl version 5.010001
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9875]: manager woke up from wait on mailboxd/JVM with pid 9876
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[9875]: manager started mailboxd/JVM with pid 10150
    Jan 4 09:50:01 xserve zmmailboxdmgr[10150]: wrote java pid 10150 to /opt/zimbra/log/zmmailboxd_java.pid
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[9936]: SpamControl: init_pre_chroot on SpamAssassin done
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Net::Server: Process Backgrounded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Net::Server: 2012/01/04-09:50:02 Amavis (type Net::Server::PreForkSimple) starting! pid(10229)
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Net::Server: Binding to UNIX socket file /opt/zimbra/data/amavisd/amavisd.sock using SOCK_STREAM
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Net::Server: Binding to TCP port 10024 on host 127.0.0.1
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Net::Server: Group Not Defined. Defaulting to EGID '1004 4 5 1004 1005'
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Net::Server: User Not Defined. Defaulting to EUID '1001'
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Amavis::Conf 2.207
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Archive::Zip 1.30
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Compress::Zlib 2.024
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Convert::TNEF 0.17
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Convert::UUlib 1.33
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Crypt::OpenSSL::RSA 0.26
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module DBD::mysql 4.013
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module DBI 1.609
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module DB_File 1.82
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Digest::MD5 2.39
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Digest::SHA 5.48
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module IO::Socket::INET6 2.59
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module MIME::Entity 5.427
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module MIME::Parser 5.427
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module MIME::Tools 5.427
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Mail:KIM::Signer 0.37
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Mail:KIM::Verifier 0.37
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Mail::Header 2.06
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Mail::Internet 2.06
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Mail::SPF v2.007
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Mail::SpamAssassin 3.003001
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Net:NS 0.66
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Net::LDAP 0.40
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Net::Server 0.97
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module NetAddr::IP 4.027
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Socket6 0.23
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Time::HiRes 1.9721
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module URI 1.53
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Module Unix::Syslog 1.1
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Amavis:B code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Amavis::Cache code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: SQL base code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: SQL::Log code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: SQL::Quarantine NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Lookup::SQL code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Lookup::LDAP code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: AM.PDP-in proto code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: SMTP-in proto code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Courier proto code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: SMTP-out proto code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Pipe-out proto code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: BSMTP-out proto code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Local-out proto code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: OS_Fingerprint code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: ANTI-VIRUS code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: ANTI-SPAM code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: ANTI-SPAM-EXT code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: ANTI-SPAM-C code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: ANTI-SPAM-SA code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Unpackers code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: DKIM code loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Tools code NOT loaded
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Found $file at /usr/bin/file
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No $altermime, not using it
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .mail
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .asc
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .uue
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .hqx
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .ync
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .F tried: unfreeze, freeze -d, melt, fcat
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Found decoder for .Z at /bin/uncompress
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Found decoder for .gz at /bin/gzip -d
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Found decoder for .bz2 at /bin/bzip2 -d
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .lzo tried: lzop -d
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .rpm tried: rpm2cpio.pl, rpm2cpio
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Found decoder for .cpio at /bin/cpio
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Found decoder for .tar at /bin/cpio
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .deb tried: ar
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .zip
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .7z tried: 7zr, 7za, 7z
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .rar tried: rar, unrar
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .arj tried: arj, unarj
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .arc tried: nomarch, arc
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .zoo tried: zoo, unzoo
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .lha tried: lha
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .cab tried: cabextract
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .tnef tried: tnef
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Internal decoder for .tnef
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: No decoder for .exe tried: rar, unrar; lha; arj, unarj
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: Using primary internal av scanner code for ClamAV-clamd
    Jan 4 09:50:02 xserve amavis[10229]: initializing Mail::SpamAssassin
    Jan 4 09:50:02 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting antivirus via zmcontrol
    Jan 4 09:50:02 xserve clamd[10370]: clamd daemon 0.96.5-broken-compiler (OS: linux-gnu, ARCH: x86_64, CPU: x86_64)
    Jan 4 09:50:02 xserve clamd[10370]: Log file size limited to 20971520 bytes.
    Jan 4 09:50:02 xserve clamd[10370]: Reading databases from /opt/zimbra/data/clamav/db
    Jan 4 09:50:02 xserve clamd[10370]: Not loading PUA signatures.
    Jan 4 09:50:02 xserve zmmailboxdmgr[9875]: manager woke up from wait on mailboxd/JVM with pid 10150
    Jan 4 09:50:02 xserve zmmailboxdmgr[9875]: mailboxd/JVM exited twice in 1 seconds (tolerance=60)
    Jan 4 09:50:04 xserve zmmailboxdmgr[10639]: status requested
    Jan 4 09:50:04 xserve zmmailboxdmgr[10639]: stale pid 9875 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Jan 4 09:50:04 xserve zmmailboxdmgr[10639]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:04 xserve zmmailboxdmgr[10639]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 4 09:50:04 xserve zmmailboxdmgr[10639]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:04 xserve zmmailboxdmgr[10639]: no manager process is running
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10370]: Loaded 1044425 signatures.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10370]: TCP: Bound to address 127.0.0.1 on port 3310
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10370]: TCP: Setting connection queue length to 15
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Limits: Global size limit set to 36700160 bytes.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Limits: File size limit set to 36700160 bytes.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Limits: Recursion level limit set to 16.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Limits: Files limit set to 10000.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Archive support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Archive: Blocking encrypted archives.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Algorithmic detection enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Portable Executable support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: ELF support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Mail files support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: OLE2 support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: PDF support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: HTML support enabled.
    Jan 4 09:50:07 xserve clamd[10772]: Self checking every 600 seconds.
    Jan 4 09:50:12 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting snmp via zmcontrol
    Jan 4 09:50:12 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting spell via zmcontrol
    Jan 4 09:50:12 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting mta via zmcontrol
    Jan 4 09:50:21 xserve amavis[10229]: SpamControl: init_pre_fork on SpamAssassin done
    Jan 4 09:50:21 xserve amavis[10229]: extra modules loaded after daemonizing/chrooting: Mail/SpamAssassin/Plugin/FreeMail.pm
    Jan 4 09:50:33 xserve postfix/postfix-script[12344]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
    Jan 4 09:50:33 xserve postfix/postfix-script[12352]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.7.2z/conf/main.cf
    Jan 4 09:50:33 xserve postfix/postfix-script[12353]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.7.2z/conf/master.cf
    Jan 4 09:50:33 xserve postfix/postfix-script[12354]: warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.7.2z/conf/master.cf.in
    Jan 4 09:50:33 xserve postfix/postfix-script[12368]: starting the Postfix mail system
    Jan 4 09:50:33 xserve postfix/master[12369]: daemon started -- version 2.6.7, configuration /opt/zimbra/postfix-2.6.7.2z/conf
    Jan 4 09:50:33 xserve saslauthd[12377]: detach_tty : master pid is: 12377
    Jan 4 09:50:33 xserve saslauthd[12377]: ipc_init : listening on socket: /opt/zimbra/cyrus-sasl-2.1.23.3z/state/mux
    Jan 4 09:50:33 xserve zimbramon[4698]: 4698:info: Starting stats via zmcontrol
    Jan 4 09:50:57 xserve zmmailboxdmgr[14021]: status requested
    Jan 4 09:50:57 xserve zmmailboxdmgr[14021]: stale pid 9875 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Jan 4 09:50:57 xserve zmmailboxdmgr[14021]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:57 xserve zmmailboxdmgr[14021]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 4 09:50:57 xserve zmmailboxdmgr[14021]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:50:57 xserve zmmailboxdmgr[14021]: no manager process is running
    Jan 4 09:51:11 xserve zmmailboxdmgr[15464]: status requested
    Jan 4 09:51:11 xserve zmmailboxdmgr[15464]: stale pid 9875 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Jan 4 09:51:11 xserve zmmailboxdmgr[15464]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:51:11 xserve zmmailboxdmgr[15464]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 4 09:51:11 xserve zmmailboxdmgr[15464]: assuming no other instance is running
    Jan 4 09:51:11 xserve zmmailboxdmgr[15464]: no manager process is running

    Any suggestions?

    Thank you.

  7. #7
    Paolo Campanelli is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fara in Sabina, Italy
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by vavai View Post
    Due to your problem regarding zmmailboxdctl is not running, would you like to paste relevant error messages on your /opt/zimbra/log/mailbox.log. I suspect there is an error about database/java credentials.
    In /opt/zimbra/log/mailbox.log there is only the first start log after the clean installation of yesterday. After moving data from the old server there is no more entries in mailbox.log. Zimbra doesn't seem to write more on mailbox.log.

  8. #8
    Paolo Campanelli is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fara in Sabina, Italy
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default Another way?

    There is another way to move the accounts and their data? Can I do a clean installation on the new server and then transferring the full backup from the old server? With a full restore on the new server, then I can restore all the mail accounts, calendar, address book etc..? Thank you.

  9. #9
    Paolo Campanelli is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Fara in Sabina, Italy
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default Solved

    Finally I solved following the chapter "Disaster Recovery Changing Servers" in this guide. Thank you very much to everybody.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 39
    Last Post: 09-04-2012, 11:18 PM
  2. fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions"
    By Robin in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 12-22-2010, 05:48 AM
  3. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •