Results 1 to 8 of 8

Thread: MTA Network

  1. #1
    cartaysm is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    44
    Rep Power
    4

    Default MTA Network

    I sent out about 7k emails yesterday and got this as a warning;
    you may need to increase the master.cf smtp-amavis process limit

    So I did a quick search and found an interesting thread that stated;
    "If the MTA Networks includes the IP of your router then you have become a open relay"

    I know this has nothing to do with my warning but I was curious if I have this problem, so I ran;
    su -zimbra
    zmprov gs 'zmhostname' zimbraMtaMyNetworks

    And got this;
    #name mysite.com
    zimbraMtaMyNetworks: 127.0.0.0/8 myinternalip/24 myexternalip/30

    Does anyone have any insight as to if I am running an open relay and if so how do I stop it?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by cartaysm View Post
    Does anyone have any insight as to if I am running an open relay and if so how do I stop it?
    Search the internet for sites that offer an 'open relay' test service and try one (or more) of those. You can also go to the wiki and search (or search the forums) for "zimbraMtaMyNetworks" for details. You should not have your Public IP in that setting if you're behind a NAT router.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    cartaysm is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    44
    Rep Power
    4

    Default

    Thank you for the quick reply! So I need to do the following;
    su -zimbra
    zmprov modifyServer mysite.com zimbraMtaMyNetworks '127.0.0.0/8 internalip/24'

    Correct?

    Also do you know a good safe site to check for open relay?

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by cartaysm View Post
    Thank you for the quick reply! So I need to do the following;
    su -zimbra
    zmprov modifyServer mysite.com zimbraMtaMyNetworks '127.0.0.0/8 internalip/24'

    Correct?
    Yes.

    Quote Originally Posted by cartaysm View Post
    Also do you know a good safe site to check for open relay?
    Any of them on the internet, none of them will be able to relay through your server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    cartaysm is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    44
    Rep Power
    4

    Default

    Dont know why, but now I cant send emails with the external ip taken out

  6. #6
    cartaysm is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    44
    Rep Power
    4

    Default

    method: [unknown]
    msg: system failure: Unable to send message
    code: service.FAILURE
    detail: soap:Receiver


    Okay after a few minutes of panic I got it working again but it has my external ip in it.

    so I have my server on 10.10.130.100, and I have this command currently;
    zmprov modifyServer zimbra.example.com zimbraMtaMyNetworks '127.0.0.0/8 10.10.130.0/24 externalIP/30'

    Any suggestions on proper format? Have reading http://wiki.zimbra.com/wiki/ZimbraMtaMyNetworks but again it doesnt work if I take out external...
    Last edited by cartaysm; 12-02-2011 at 01:00 PM.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Do you have a Split DNS set-up on this LAN (you should)? If you have, go to the 'Verify....' section of the article run all the commands there and check the configuration is correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    cartaysm is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    44
    Rep Power
    4

    Default

    Thanks for your help phoenix. I followed the split DNS and got similar results on a test box but not exactly, and then I started thinking about what you said and went back to my production box and did a test for open relay with my current settings and everything was denied. So I am not sure if I have everything setup exactly the way its supposed to be but its been working for a year and my scare of a open relay was nothing more than a scare...

    Thanks again.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 11-15-2011, 12:03 PM
  2. Migrate Zimbra 6.0.8 NE to a new Server Failed
    By danisam in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 09-08-2011, 07:19 AM
  3. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  4. Global statistics not working
    By etiennepouliot in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-28-2011, 07:41 PM
  5. Stats not working on ZCS 6.0
    By sherabi in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 01-26-2011, 01:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •