Results 1 to 2 of 2

Thread: postfix permissions - not owned by root

  1. #1
    rasdablasda is offline Beginner Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default postfix permissions - not owned by root

    hi there.
    i have some problems with permissions.
    i already ran
    Code:
    zmfixperms -v -extended
    as root. it didn't help.

    i still get these warnings and errors in my reports.

    Code:
    Warnings
    --------
      postfix-script (total: 12)
             3   not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.10.2z/conf/main.cf
             3   not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
             3   not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.10.2z/conf/master.cf
             2   not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.10.2z/conf/master.cf.in
             1   not owned by postfix: /opt/zimbra/data/postfix/./spool/pid
    
    Fatal Errors
    ------------
      postqueue (total: 3)
             3   Queue report unavailable - mail system is down
    But a
    Code:
    zmcontrol status
    returns
    Code:
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Running
    	mta                     Running
    	snmp                    Running
    	stats                   Running
    i even tried to fix these permissions with chown by hand but this did not help too.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by rasdablasda View Post
    i even tried to fix these permissions with chown by hand but this did not help too.
    Do not change the settings on these files, if you'd searched the forums you would have seen that these are just warnings and can be ignored.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Ubuntu 10.04 64bit and ZCS 6.0.9 GA - World of pain
    By aseco in forum Administrators
    Replies: 41
    Last Post: 12-21-2010, 09:43 AM
  2. Did I miss something? (Zimbra GA 6.0.8 on Ubuntu 10.04)
    By vpetersson in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2010, 06:29 AM
  3. [SOLVED] PID services not running
    By raghuram1980 in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2010, 09:24 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 03-27-2008, 08:03 AM
  5. [SOLVED] Not able to receive or send mail
    By joeleo in forum Installation
    Replies: 22
    Last Post: 10-12-2007, 02:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •