Results 1 to 4 of 4

Thread: Setting up syslog fails during upgrade

  1. #1
    simonfishley is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    5

    Default Setting up syslog fails during upgrade

    Hi All

    Has anyone else experienced this problem? While upgrading from 7.1.0 to 7.1.1 on my FOSS install on Debian5 the process runs smoothly until:

    Checking for default IM conference room...already initialized.
    Setting up syslog.conf...

    And there it sits. I have an identical server on a different site which I am upgrading simultaneously and it happily starts syslog. After 10 mins I did the following:

    # ps aux |grep syslog

    Which showed:

    mail:/var/log# ps -aux |grep log

    root 24643 0.0 0.0 10124 1248 pts/3 S+ 14:11 0:00 sh -c /opt/zimbra/libexec/zmsyslogsetup >> /tmp/zmsetup.08142011-140559.log 2>&1
    root 24644 0.0 0.0 39912 5900 pts/3 S+ 14:11 0:00 /usr/bin/perl /opt/zimbra/libexec/zmsyslogsetup
    root 24888 0.0 0.0 10124 1252 pts/3 S+ 14:11 0:00 sh -c /etc/init.d/rsyslog restart> /dev/null 2>&1
    root 24889 0.0 0.0 10264 1432 pts/3 S+ 14:11 0:00 /bin/sh /etc/init.d/rsyslog restart
    root 24892 0.0 0.0 10268 1460 pts/3 S+ 14:11 0:00 /bin/sh /etc/init.d/rsyslog start
    root 24893 0.0 0.0 142020 1628 pts/3 Sl+ 14:11 0:00 /usr/sbin/rsyslogd -c3 -d

    I then did:

    # kill 24643

    The install then tells me it Failed (just the syslog part) and continues and finishes the upgrade.

    I have observed this on my last 2 upgrades so I would like to try and identify the cause and solve it.

    Thanks
    Simon

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    I haven't seen that and the only bug report that I found was this: Bug 41750 – Debian 5-64 incorrect syslog-ng configuration
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    simonfishley is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    5

    Default

    Hi Bill

    Thanks for the link. That seems to suggest a conflict with having both rsyslog and syslog-ng installed. This does not seem to be the case:

    mail:~/zimbra# dpkg -l |grep syslog
    ii libsys-syslog-perl 0.26-1 Perl interface to the UNIX syslog(3) calls
    ii rsyslog 3.18.6-4 enhanced multi-threaded syslogd

    Can you think of any complications we may have because I had to kill the syslog restart process during the install?

    Thanks
    Simon

  4. #4
    simonfishley is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    33
    Rep Power
    5

    Default

    More information. I have been out of the office since the upgrade. Have just returned to discover that the server is not logging anything at all. mail.log, messages, syslog are all 0 in size.

    zmcontrol status says everything is running 100%

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 5
    Last Post: 05-11-2012, 02:16 PM
  2. Upgrade from 6.0.10 to 7 beta4
    By alex70 in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 05-11-2012, 02:02 PM
  3. MySQL errors
    By mludwig in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-11-2011, 03:40 AM
  4. Replies: 6
    Last Post: 03-14-2011, 04:21 AM
  5. [SOLVED] New zcs 7 install : database errors founds
    By dkbk in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-01-2011, 06:49 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •