Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 11 of 11

Thread: ZCS 7.1.1 on Centos 5.6 (x86) installation problem

  1. #11
    theblasphemous is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    I see no reference to an A record in the output of the dig command, you need one for the server to do a lookup and it needs to be the FQDN of the server, you also need to set the FQDN of the mail server in your hosts file.

    Your dig command should only use the domain name not the FQDN of your server (I mentioned this in a previous post) as follows:

    Code:
    dig foreksegitim.net mx
    I also don't need to see the BIND config files just the output of all the commands (and only those commands) in the 'Verify...' section of the Split DNS article - that will tell you if everything is configured correctly. You should also surround the out by the "CODE" tags to make it more readable, highlight a piece of text the hit the CODE tag above the edit box (the # symbol).


    BTW, you should never use a CNAME record to point to your mail server, you can end up losing email. Your NS record should point to an IP not the FQDN of the server.
    hi,
    i fixed that you've said and there is log below but same error occured. "no route to host". and i setted the modem dmz.

    $ttl 38400
    foreksegitim.net. IN SOA foreksegitim.net. hosts.foreksegitim.net. (
    1315482533
    10800
    3600
    604800
    38400 )
    foreksegitim.net. IN NS ns.foreksegitim.net.
    foreksegitim.net. IN A 10.0.0.20
    foreksegitim.net. IN MX 10 mail.foreksegitim.net.

    mail.foreksegitim.net. IN A 10.0.0.20
    ns.foreksegitim.net. IN A 10.0.0.20

    -----

    options {
    directory "/etc";
    pid-file "/var/run/named/named.pid";
    forwarders {
    208.67.222.222;
    208.67.220.220;
    };
    };

    zone "." {
    type hint;
    file "/etc/db.cache";
    };

    zone "foreksegitim.net" {
    type master;
    file "/var/named/foreksegitim.net.hosts";
    };
    zone "20.0.0.10.in-addr.arpa" {
    type master;
    file "/var/named/10.0.0.20.rev";
    };

    -----

    [root@mail ~]# host -t mx foreksegitim.net
    foreksegitim.net mail is handled by 10 mail.foreksegitim.net.

    -----

    [root@mail ~]# dig foreksegitim.net mx

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-16.P1.el5 <<>> foreksegitim.net mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 33964
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;foreksegitim.net. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    foreksegitim.net. 38400 IN MX 10 mail.foreksegitim.net.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    foreksegitim.net. 38400 IN NS ns.foreksegitim.net.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.foreksegitim.net. 38400 IN A 10.0.0.20
    ns.foreksegitim.net. 38400 IN A 10.0.0.20

    ;; Query time: 22 msec
    ;; SERVER: 10.0.0.20#53(10.0.0.20)
    ;; WHEN: Fri Sep 9 09:05:24 2011
    ;; MSG SIZE rcvd: 104

    -----
    [root@mail ~]# nslookup foreksegitim.net
    Server: 10.0.0.20
    Address: 10.0.0.20#53

    Name: foreksegitim.net
    Address: 10.0.0.20

    [root@mail ~]# nslookup mail.foreksegitim.net
    Server: 10.0.0.20
    Address: 10.0.0.20#53

    Name: mail.foreksegitim.net
    Address: 10.0.0.20

    -----

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    10.0.0.20 mail.foreksegitim.net mail

    ----
    search foreksegitim.net
    nameserver 10.0.0.20

    are these right above?

    and there is tail -f /var/log/zimbra.log below

    Sep 9 09:19:04 mail zmmailboxdmgr[4408]: status requested
    Sep 9 09:19:04 mail zmmailboxdmgr[4408]: status OK
    Sep 9 09:19:05 mail amavis[29751]: (29751-01) ESMTP::10024 /opt/zimbra/data/amavisd/tmp/amavis-20110909T091903-29751: <cem@foreksegitim.net> -> <cemmeke@gmail.com> SIZE=619 Received: from mail.foreksegitim.net ([127.0.0.1]) by localhost (mail.foreksegitim.net [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP for <cemmeke@gmail.com>; Fri, 9 Sep 2011 09:19:03 +0300 (EEST)
    Sep 9 09:19:05 mail amavis[29751]: (29751-01) Checking: HyZXRbuehiJZ MYNETS [10.0.0.20] <cem@foreksegitim.net> -> <cemmeke@gmail.com>
    Sep 9 09:19:06 mail postfix/smtpd[4294]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 9 09:19:06 mail postfix/smtpd[4294]: F10A511E8342: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Sep 9 09:19:06 mail postfix/cleanup[4289]: F10A511E8342: message-id=<2aabcf1f-ad51-4896-9e51-8445e5518ffb@mail.foreksegitim.net>
    Sep 9 09:19:06 mail postfix/qmgr[30069]: F10A511E8342: from=<cem@foreksegitim.net>, size=1085, nrcpt=1 (queue active)
    Sep 9 09:19:06 mail amavis[29751]: (29751-01) FWD via SMTP: <cem@foreksegitim.net> -> <cemmeke@gmail.com>,BODY=7BIT 250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as F10A511E8342
    Sep 9 09:19:07 mail amavis[29751]: (29751-01) Passed SPAMMY, MYNETS LOCAL [10.0.0.20] [10.0.0.20] <cem@foreksegitim.net> -> <cemmeke@gmail.com>, Message-ID: <2aabcf1f-ad51-4896-9e51-8445e5518ffb@mail.foreksegitim.net>, mail_id: HyZXRbuehiJZ, Hits: 6.914, size: 619, queued_as: F10A511E8342, 4328 ms
    Sep 9 09:19:07 mail postfix/smtp[4291]: E8D1011E833A: to=<cemmeke@gmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=5.1, delays=0.01/0/1.6/3.5, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as F10A511E8342)
    Sep 9 09:19:07 mail postfix/qmgr[30069]: E8D1011E833A: removed
    Sep 9 09:19:07 mail amavis[29751]: (29751-01) extra modules loaded: /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi/auto/Net/SSLeay/autosplit.ix, /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi/auto/Net/SSLeay/randomize.al, IO/Socket/SSL.pm, Net/LDAP/Extension.pm, Net/SSLeay.pm
    Sep 9 09:19:09 mail postfix/smtp[4295]: connect to i.mx.mail.yahoo.com[74.6.140.64]:25: Connection timed out
    Sep 9 09:19:10 mail postfix/smtp[4297]: connect to gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.39.27]:25: No route to host
    Sep 9 09:19:10 mail postfix/smtp[4297]: connect to alt1.gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.127.27]:25: No route to host
    Sep 9 09:19:19 mail postfix/smtp[4297]: connect to alt2.gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.225.27]:25: No route to host
    Sep 9 09:19:19 mail postfix/smtp[4297]: connect to alt3.gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.159.27]:25: No route to host
    Sep 9 09:19:19 mail postfix/smtp[4297]: connect to alt4.gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.93.27]:25: No route to host
    Sep 9 09:19:19 mail postfix/smtp[4297]: F10A511E8342: to=<cemmeke@gmail.com>, relay=none, delay=13, delays=0.01/0/13/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to alt4.gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.93.27]:25: No route to host)

    and domain panel of ISP settings below

    78.168.167.X/24 PTR foreksegitim.net.
    foreksegitim.net NS ns.foreksegitim.net.
    foreksegitim.net A 78.168.167.X
    mail.foreksegitim.net A 78.168.167.X
    foreksegitim.net MX(10) mail.foreksegitim.net.

    IP 78.168.167.X indicate to my ISP of modem internet IP.



    Please help

    Regards.
    Cem
    Last edited by theblasphemous; 09-09-2011 at 12:04 AM.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Strange permission problem ZCS 7.1.1 p2
    By halley in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2011, 04:23 AM
  2. first installation ZCS 5.0GA on centos 4.6 failed
    By echoadisan in forum Installation
    Replies: 29
    Last Post: 12-31-2008, 02:59 PM
  3. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 03:46 PM
  4. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 09:01 PM
  5. Installation problem
    By charlie in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-14-2005, 08:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •