Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem sending mail to my domain

  1. #1
    sameone is offline Active Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    Rep Power
    4

    Default Problem sending mail to my domain

    Hello

    I have test mail server Zimbra 7.0 on Linux Suse 11

    when I telnet.

    - telnet 192.168.1.1 110 - OK Zimbra POP3 server ready
    - telnet 192.168.1.1 25 - 220 192.168.1.1 ESMTP Postfix ??

    Is this status OK for port 25 ????

    -------------------------------------------------------------
    I can send messages to gmail, hotmail, ...
    I can NOT send messagest to mail domain @example.si ??
    Log say:
    - Host or domain name not found. Name service error for name=example.si type=A: Host not found

    What I have to fix in zimbra for this Error

    Thank
    Kristajan

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by sameone View Post
    Log say:
    - Host or domain name not found. Name service error for name=example.si type=A: Host not found

    What I have to fix in zimbra for this Error
    You don't have to fix anything in Zimbra for this, it's a DNS problem - you don't have a valid DNS record. Search the wiki and/or forums for 'split dns', fix your A & MX records and (possibly) your hosts file and maybe your resolv.conf.

    BTW, this isn't a Zimbra Desktop question (which is the forum you posted in) so I'll move it to the correct forum.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    sameone is offline Active Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    Rep Power
    4

    Default

    in hosts i have

    192.168.1.1 mail.zimb.com


    hostname: zimbra domain: site



    Is that a Problem ??

  4. #4
    sameone is offline Active Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    Rep Power
    4

    Default

    Is that OK

    Can someone telnet his mail server.

    - telnet 192.168.1.1 110 - OK Zimbra POP3 server ready
    - telnet 192.168.1.1 25 - 220 192.168.1.1 ESMTP Postfix ????


    Thanks

  5. #5
    nyu
    nyu is offline Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    You should be check your DNS server A & MX record.

    Regards

  6. #6
    sameone is offline Active Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    Rep Power
    4

    Default

    Yes I would do that.

    But can someone please answer to my other posts


    in hosts i have

    192.168.1.1 mail.zimb.com


    hostname: zimbra domain: site



    Is that a Problem ??

    ------------------------
    when I telnet.

    - telnet 192.168.1.1 110 - OK Zimbra POP3 server ready
    - telnet 192.168.1.1 25 - 220 192.168.1.1 ESMTP Postfix ??

    Is this status OK for port 25 ????

    Thanks

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by sameone View Post
    Yes I would do that.

    But can someone please answer to my other posts
    These are COmmunity supported forums and people will answer you questions when they have the time.

    Nobody can telnet to your server because you've posted the LAN IP, it's not accessible from the internet.

    Quote Originally Posted by sameone View Post
    in hosts i have

    192.168.1.1 mail.zimb.com

    hostname: zimbra domain: site

    Is that a Problem ??
    Yes, it's a problem because it's incorrect. Go to the Split DNS article in the wiki (or search the forums) for details on what's necessry for your DNS records, hosts file and resolv.conf - this issue has been discussed and solved many time plus there's a full write-up in the wiki for you to follow.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    sameone is offline Active Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    Rep Power
    4

    Default

    Thanks for answer

    Yes I now you can not telnet my IP. I hope you would telnet your own IP in tell me what is the status.


    I solved DNS server A & MX record true my IP and defender

  9. #9
    sameone is offline Active Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    32
    Rep Power
    4

    Default

    Problem, problem, ...

    My provider outside is risponsible for my dns.

    IF some mail comes to IP 84...... or mail..... the defender port forward to 192.168..... -> zimbra server


    My problem

    Now I can send my mail only to outset (gmail, hotmail, ..)

    When I disable in MTA - DNS lookups - then I can send my email only to my domain (when I won't to send to gmail - log said: ... status sent (250 2.0.0. OK id=05633 from MTA (127.0.0.1 : 10025) : 250 2.0.0 OK

    and then mail3 (5633): extra modules loaded: opt/zimbra/zimbramom/ .....


    Where is the problem, way can not I send mail to outseid my domain (to gmail)

    Thanks

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problem sending large attachments using Mac Mail
    By sadams@bigrocksports.com in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 01-29-2012, 12:45 AM
  2. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  4. Problem sending mail from another account in Outlook
    By UTSCSE in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 01-25-2007, 05:50 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •