Results 1 to 3 of 3

Thread: Postfix won't start

  1. #1
    ksoviero is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default Postfix won't start

    Backstory:

    I moved my Zimbra install from an old server with 2GB of RAM to a new one with 4GB of RAM.

    I moved by installing the same version of Zimbra on the new server using "install.sh -s". I then copied my "/opt/zimbra" from the older server to the new one.

    I ran "/opt/zimbra/libexec/zmfixperms"

    I then ran the install again, but without the "-s" to get everything setup and started , using my old settings...

    All is fine and dandy except that postfix wont start:

    Code:
    Host mail.###.com
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Running
    	mta                     Stopped
    		postfix is not running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Running
    	zmconfigd               Running
    /var/log/zimbra.log:
    Code:
    Jul 10 18:21:30 mail zmmailboxdmgr[534]: status requested
    Jul 10 18:21:30 mail zmmailboxdmgr[534]: status OK
    Jul 10 18:21:30 mail zmmailboxdmgr[544]: status requested
    Jul 10 18:21:30 mail zmmailboxdmgr[544]: status OK
    Jul 10 18:21:31 zmconfigd CRITICAL [20631-MainThread-3] Tracking service mta 
    Jul 10 18:21:37 mail zmmailboxdmgr[791]: status requested
    Jul 10 18:21:37 mail zmmailboxdmgr[791]: status OK
    Jul 10 18:21:37 mail zmmailboxdmgr[799]: status requested
    Jul 10 18:21:37 mail zmmailboxdmgr[799]: status OK
    Jul 10 18:21:38 mail postfix/postqueue[920]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Jul 10 18:21:43 mail zmmailboxdmgr[1272]: status requested
    Jul 10 18:21:43 mail zmmailboxdmgr[1272]: status OK
    Jul 10 18:21:43 mail zmmailboxdmgr[1280]: status requested
    Jul 10 18:21:43 mail zmmailboxdmgr[1280]: status OK
    Jul 10 18:21:49 mail postfix/postfix-script[1644]: fatal: the Postfix mail system is not running
    Jul 10 18:21:49 mail saslauthd[29665]: server_exit     : master exited: 29665
    Jul 10 18:21:51 mail zmmailboxdmgr[1731]: status requested
    Jul 10 18:21:51 mail zmmailboxdmgr[1731]: status OK
    Jul 10 18:21:51 mail zmmailboxdmgr[1739]: status requested
    Jul 10 18:21:51 mail zmmailboxdmgr[1739]: status OK
    Jul 10 18:21:52 zmconfigd CRITICAL last message repeated 3 times
    Jul 10 18:21:52 zmconfigd CRITICAL [20631-MainThread-3] Service status change: mail.###.com sasl changed from running to stopped
    Jul 10 18:21:55 mail saslauthd[1872]: detach_tty      : master pid is: 1872
    Jul 10 18:21:55 mail saslauthd[1872]: ipc_init        : listening on socket: /opt/zimbra/cyrus-sasl-2.1.23.3z/state/mux

  2. #2
    ksoviero is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    23
    Rep Power
    5

    Default

    For anyone with this problem in the future:

    Run the following:

    Code:
    /opt/zimbra/libexec/zmfixperms -verbose -extended

  3. #3
    LMStone's Avatar
    LMStone is offline Moderator
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    477 Congress Street | Portland, ME 04101
    Posts
    1,374
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by ksoviero View Post
    For anyone with this problem in the future:

    Run the following:

    Code:
    /opt/zimbra/libexec/zmfixperms -verbose -extended
    Only AFTER applying the latest (as of this writing) patches available for 6.0.13 and 7.1.1 (P2), which contains a fix for zmfixperms!

    Hope that helps,
    Mark

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. postdrop fail to create file after upgrade to 5.0.3
    By echoadisan in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 07-15-2013, 03:02 PM
  2. The installer was interrupted...
    By spiderbo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2013, 06:33 AM
  3. Postfix Fails to Start. Permission Errors
    By andersensam in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-25-2011, 10:33 AM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •