Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 40 of 40

Thread: Syncing Zimbra with Google Calendar

  1. #31
    johnalewis is offline New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    I put together some fairly rigorous "relay scripts" for securely showing Zimbra calendar iCal feeds in Google Calendar (and other tools). The details (and the scripts) are in an article I posted here: Relay Scripts For Securely Showing Zimbra Calendar iCal Feeds in Google Calendar (and other tools) | Unicon

  2. #32
    johnalewis is offline New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default Relay Scripts For Securely Showing Zimbra Calendar iCal Feeds in Google Calendar

    I put together a set of "relay" scripts to securely share Zimbra calendar iCal feeds with Google Calendar (and other tools). You can see the details (and the scripts) here. These are working well for a number if users at our Zimbra installation.

  3. #33
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by johnalewis View Post
    I put together a set of "relay" scripts to securely share Zimbra calendar iCal feeds with Google Calendar (and other tools). You can see the details (and the scripts) here. These are working well for a number if users at our Zimbra installation.
    Argh... I installed the script, replace the host/domain names with your own on calendar.php and put the right URL in calendarurl.php I keept the $key and $iv values.

    I got an URL point to the script calendar.php but when I use that URL to add a calendar in Google calendar it said that this email address does not contain a calendar in iCal or GData format !?

    What's wrong ?

    Thanks for your help.

    Sam.

  4. #34
    johnalewis is offline New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    What happens if you open that URL directly from your browser? You should get an ICS file iCal formatted data. If you get something else, that should give you a clue to the problem.

    And you should definitely change the $key and $iv values for some new random keys. So that your data isn't easily decrypted. Just make sure you use the same new values in both scripts.

    Quote Originally Posted by Samp View Post
    Argh... I installed the script, replace the host/domain names with your own on calendar.php and put the right URL in calendarurl.php I keept the $key and $iv values.

    I got an URL point to the script calendar.php but when I use that URL to add a calendar in Google calendar it said that this email address does not contain a calendar in iCal or GData format !?

    What's wrong ?

    Thanks for your help.

    Sam.

  5. #35
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by johnalewis View Post
    What happens if you open that URL directly from your browser? You should get an ICS file iCal formatted data. If you get something else, that should give you a clue to the problem.
    I only got :

    Code:
    <html>
    <body>
    <h1><h1>
    <body>
    </html>
    I use the Zimbra 6.0.2

    Quote Originally Posted by johnalewis View Post
    And you should definitely change the $key and $iv values for some new random keys. So that your data isn't easily decrypted. Just make sure you use the same new values in both scripts.
    Yes for sure but I'm just testing for now.

    Thanks for your help.

    Sam.

  6. #36
    johnalewis is offline New Member
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    Well, that's the static markup in the file. Sounds like it's not being treated as a PHP script by your web server.

  7. #37
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by johnalewis View Post
    Well, that's the static markup in the file. Sounds like it's not being treated as a PHP script by your web server.
    I don't think so, I added :

    $test = "Ok";
    ...
    <h1><?php echo $result; echo $test; ?><h1>
    And I got Ok when I execute the URL.

    Sam.

  8. #38
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    9

    Default

    Then when I execute the URL $result and $calendar are empty.

    I tryed to connect to Zimbra with the created URL:

    https://samp%40arial-concept.com:pas...t=-30d&end=90d

    But It don't connect (connection failed) !?

    I well created a share to this mail address (samp@arial-concept.com) with pasword.

    Sam.
    Last edited by Samp; 11-27-2009 at 07:40 AM.

  9. #39
    Samp is offline Advanced Member
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    209
    Rep Power
    9

    Default

    I succeed to make the script calendar.php working but with the Zimbra 6.0.3 I had to replace https by http in:

    Code:
    $url = "http://".urlencode($login).":".urlencode($password).
              "@zimbra.ac-fr.com/home/".urlencode($user)."@zimbra.ac-fr.com/".
               urlencode($calendar)."
    But the refresh by Google take lot of time.

    Sam.

  10. #40
    steeef is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    5

    Default

    FYI I installed these scripts on 6.0.3 and did not have to disable https. Works great! Now if only Zimbra supported two-way sharing...

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  2. upgrade woes -made into new thread
    By JustinHarlow in forum Installation
    Replies: 18
    Last Post: 06-08-2007, 12:11 PM
  3. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  4. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM
  5. Services stopped working
    By lilwong in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2006, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •