Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] java process at 180%

  1. #1
    jerryboi is offline Special Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    111
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] java process at 180%

    I had a situation where my server has gotten really sloooooooow, apparently from a java process:
    Code:
    $ top
    top - 10:47:24 up 4 days,  9:00,  1 user,  load average: 6.05, 6.47, 6.43
    Tasks: 159 total,   1 running, 158 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
    Cpu(s): 90.8%us,  3.5%sy,  4.2%ni,  0.8%id,  0.0%wa,  0.2%hi,  0.5%si,  0.0%st
    Mem:   3107192k total,  2935744k used,   171448k free,   167248k buffers
    Swap:  4096564k total,       68k used,  4096496k free,  1037672k cached
    
      PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND    
     4353 zimbra    18   0  872m 674m  12m S 180.3 22.2   1908:18 java                                                               
    17884 root      36  19 26908  14m 5936 S 10.1  0.5   0:00.56 yum-updatesd-he                                                     
      547 root      11  -5     0    0    0 S  0.3  0.0   6:53.81 kjournald                                                           
     2479 dbus      15   0  2848  948  744 S  0.3  0.0   0:00.51 dbus-daemon                                                         
     2598 haldaemo  15   0  6224 4212 1612 S  0.3  0.1   1:07.80 hald                                                                
     2882 zimbra    18   0  226m  43m 4616 S  0.3  1.4   3:19.55 slapd                                                               
     4299 zimbra    15   0  706m 125m 4400 S  0.3  4.1   4:10.02 mysqld                                                              
        1 root      15   0  2160  640  548 S  0.0  0.0   0:03.03 init                                                                
        2 root      RT  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:16.92 migration/0                                                         
        3 root      34  19     0    0    0 S  0.0  0.0   0:00.21 ksoftirqd/0                                                         
        4 root      RT  -5     0    0    0 S  0.0  0.0   0:12.45 migration/1
    I have restarded and it seems to have gone away. Would be nice to be alerted when this happens again. Any suggestions how to monitor this behavior?

  2. #2
    theboina is offline Senior Member
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    62
    Rep Power
    4

    Default

    Version of Zimbra? SO?

  3. #3
    fyd
    fyd is offline Elite Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    373
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by jerryboi View Post
    Would be nice to be alerted when this happens again. Any suggestions how to monitor this behavior?
    Hi jerryboi, would you like to be alerted about load spike? There are different monitoring tools for that like nagios.

    But you have to find out the reason for this behaviour. Check your logs when this happens. Look into /opt/zimbra/logs/mailbox.log and /var/log/zimbra.log for activities. Besides check jetty logs and auth logs. Maybe syncing is causing load to spike.

    Log Files - Zimbra :: Wiki

  4. #4
    jerryboi is offline Special Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    111
    Rep Power
    9

    Default

    @theboina: version is 7.1 NE, on Centos5 32bit. (as indicated in my profile)
    @fyd: I am setting up nagios as we spe... chat. 10Q for the tip.

  5. #5
    fyd
    fyd is offline Elite Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    373
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by jerryboi View Post
    @theboina: version is 7.1 NE, on Centos5 32bit. (as indicated in my profile)
    @fyd: I am setting up nagios as we spe... chat. 10Q for the tip.
    Good decision jerryboi!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Unable to start all of the blackberry services
    By scasperson in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2011, 07:30 AM
  2. Mailbox Stopped zmmailboxdctl is not running
    By kallicho in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-14-2011, 06:10 AM
  3. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  4. Tomcat, Java VM Problems - RAM related? Help
    By Mo_Hong in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2007, 02:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •