Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 50

Thread: [SOLVED] zmconfigd not running

  1. #1
    ben1967 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    62
    Rep Power
    3

    Default [SOLVED] zmconfigd not running

    Dear All,

    I had recently install a new installation of ZCS 7.11 open source and the installation went fine.

    but I do see the following error when i do a zmcontrol status that

    zmconfigd Stopped

    zmconfigd is not running


    I searched the forums but no good solution.
    the only thing i have found that someone says it was solved by downgrading it to earlier version. that is 7.1.0

    Infact I have installed a zcs open source 7.1.0 on another server and no errors and its working fine

    help would be greatly apprecited

    here below a part of zmconfigd.log
    --------------------
    [zimbra@zimbra log]$ more zmconfigd.log
    failed.
    2011-06-09 18:33:47,470 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] Fetching All configs
    2011-06-09 18:33:47,756 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] All configs fetched in 0.29 seconds
    2011-06-09 18:33:47,986 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmamavisdctl status norewrite returned 1 (24 -
    13) (0.03 sec)
    2011-06-09 18:33:47,986 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service antispam
    2011-06-09 18:33:48,013 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmclamdctl status norewrite returned 1 (23 - 13
    ) (0.02 sec)
    2011-06-09 18:33:48,015 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service antivirus
    2011-06-09 18:33:48,026 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service ldap
    2011-06-09 18:33:48,028 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] Watchdog: service ldap now available for watchdog.
    2011-06-09 18:33:48,045 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service logger
    2011-06-09 18:33:48,046 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] Watchdog: service logger now available for watchdog.
    2011-06-09 18:33:48,076 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service mailbox
    2011-06-09 18:33:48,081 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] Watchdog: service mailbox now available for watchdog.
    2011-06-09 18:33:48,101 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service mailboxd
    2011-06-09 18:33:48,102 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] Watchdog: service mailboxd now available for watchdog.
    2011-06-09 18:33:48,493 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/postfix status norewrite returned 1 (14 - 13) (
    0.39 sec)
    2011-06-09 18:33:48,493 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service mta
    2011-06-09 18:33:48,505 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmsaslauthdctl status norewrite returned 1 (26
    - 13) (0.01 sec)
    2011-06-09 18:33:48,506 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service sasl
    2011-06-09 18:33:48,516 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmswatchctl status norewrite returned 1 (25 - 1
    3) (0.01 sec)
    2011-06-09 18:33:48,517 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service snmp
    2011-06-09 18:33:48,528 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmspellctl status norewrite returned 1 (27 - 13
    ) (0.01 sec)
    2011-06-09 18:33:48,529 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service spell
    2011-06-09 18:33:48,875 zmconfigd ERROR [31397-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmstatctl status norewrite returned 1 (14 - 13)
    (0.34 sec)
    2011-06-09 18:33:48,877 zmconfigd CRITICAL [31397-MainThread] Tracking service stats
    2011-06-09 18:33:48,878 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] Watchdog: skipping service antivirus. Service not yet available for res
    tarts.
    2011-06-09 18:33:49,075 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] All rewrite threads completed in 0.00 sec
    2011-06-09 18:33:49,075 zmconfigd WARNING [31397-MainThread] All restarts completed in 0.00 sec
    2011-06-09 18:34:18,611 zmconfigd CRITICAL [792-MainThread] zmconfigd started on zimbra.baladia.gov.kw with loglevel=3 pid=792
    2011-06-09 18:34:18,631 zmconfigd WARNING [792-MainThread] Fetching All configs
    --------------

    regards

    simon

  2. #2
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    I'm algo getting something similar to this. I get an OutOfMemoryError exception in the zmconfigd.log file. Everything before 7.1.1 was working fine...

  3. #3
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,196
    Rep Power
    9

    Default

    RHEL5 has known issues running zmconfigd correctly.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  4. #4
    ben1967 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    62
    Rep Power
    3

    Default

    Dear quanah,

    Thanks and apprecite your reply.
    by the way I did forget to mention in my last post that everything is working
    i mean sending and receiving mails

    Is this the problem with only OS edition or with the NE also..

    and is this issue gonna be dealt with soon

    cause we will plan to go for the NE after we just evaluate the OS edition
    infact i do have ( Release 7.1.0_GA_3140.RHEL5_64_20110329150833 CentOS5_64 FOSS edition.) about a month ago on a different domain workin fine and this ver (Release 7.1.1_GA_3196.RHEL5_64_20110527011124 CentOS5_64 FOSS edition ) just installed couple of days back which has the issue of zmconfigd not running

    thanks once again and apprecite your help


    regards

    simon

  5. #5
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,196
    Rep Power
    9

    Default

    The problem is with RHEL or possibly with Java, but not with Zimbra. So I can't give you a timeline on a fix.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  6. #6
    focuzz is offline Starter Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default

    I have this problem on Ubuntu 10.04 x64 with MultiServer installation. ldap + mailstore + mta. All say that zmconfig stopped.
    Forgot to say, that it was clean installation. From scratch.

  7. #7
    ben1967 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    62
    Rep Power
    3

    Default

    Dear quanah,

    Thanks for your reply.. i do apprecite
    i definately am not askin for the time frame but do hope you guys will look into this

    Is this happening in the network version too


    thnks and regards

    simon

  8. #8
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,196
    Rep Power
    9

    Default

    Make sure and apply the 7.1.1 patch, as it makes zmconfigdctl more able to find the zmconfigd process if it has had a pid of "zero" returned. Also check ps -eaf to see if zmconfigd is running or not, regardless of what zmcontrol status shows.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  9. #9
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Hi quanah

    Any patch I'm missing?

    Thanks,

    Sergio Aguayo

  10. #10
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Sorry, just saw the patch in the downloads page.

    Sergio

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Unable to start all of the blackberry services
    By scasperson in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2011, 07:30 AM
  2. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  3. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •