Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 31 to 40 of 50

Thread: [SOLVED] zmconfigd not running

  1. #31
    secretreal is offline Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    I tried it what you say before downgrade but it didnt solve my problem


    Thanks for your reply..

    Regards,
    CK

  2. #32
    Heatryn is offline Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    13
    Rep Power
    4

    Default

    Has someone tested the solutions listed here and has some feedback?

    Is there a real solution to this problem? Or do the problems keep occurring?

    Otherwise I go downgrade to 7.1.0.

  3. #33
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    The solution is to apply the 7.1.1 Patch #2. Which will be out any day now. Downgrading is unwise.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  4. #34
    PRL
    PRL is offline Intermediate Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Alberta
    Posts
    19
    Rep Power
    6

    Default

    I just upgraded from 7.1.0 to 7.1.1 and installed 7.1.1 patch 2 as well and still experienced a similar issue. After reading this thread, I realized that I did not have NetCat installed. Our server has been in use since 5.0.x and has never required NetCat before (at least I have never experienced these issues before).

    After a quick "yum installed nc" and a Zimbra restart, everything is now working properly.

  5. #35
    Heatryn is offline Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    13
    Rep Power
    4

    Default Patch 2?

    Is there already a patch 2? I can't find it. In the downloads section it only has a patch 1.

  6. #36
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Heatryn View Post
    Is there already a patch 2?
    Yes,

    Quote Originally Posted by Heatryn View Post
    I I can't find it. In the downloads section it only has a patch 1.
    No, that's P2 - read the Release Notes.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #37
    Heatryn is offline Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    13
    Rep Power
    4

    Default

    Thanks Phoenix.

    I have installed the patch nr 2.

    However after some time, the zmconfigd service stops running. How can I get more info on this problem?

  8. #38
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    What does /opt/zimbra/log/zmconfigd.log show when it restarts?
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  9. #39
    Heatryn is offline Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    13
    Rep Power
    4

    Default

    Code:
    2011-06-30 18:31:36,904 zmconfigd WARNING [12121-MainThread] All restarts completed in 0.00 sec
    Starting zmconfigd...zmconfigd is already running.
    2011-06-30 18:32:37,898 zmconfigd WARNING [12121-MainThread] Fetching All configs
    2011-06-30 18:32:39,023 zmconfigd WARNING [12121-MainThread] All configs fetched in 1.12 seconds
    2011-06-30 18:32:39,961 zmconfigd ERROR [12121-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmamavisdctl status norewrite returned 1 (24 - 13) (0.56 sec)
    2011-06-30 18:32:39,963 zmconfigd CRITICAL [12121-MainThread] Service status change: jupiter.joelcraenhals.be antispam changed from running to stopped
    2011-06-30 18:32:43,951 zmconfigd ERROR [12121-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/postfix status norewrite returned 1 (14 - 13) (2.12 sec)
    2011-06-30 18:32:43,953 zmconfigd CRITICAL [12121-MainThread] Service status change: jupiter.joelcraenhals.be mta changed from running to stopped
    2011-06-30 18:32:43,990 zmconfigd ERROR [12121-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmsaslauthdctl status norewrite returned 1 (26 - 13) (0.03 sec)
    2011-06-30 18:32:43,990 zmconfigd CRITICAL [12121-MainThread] Service status change: jupiter.joelcraenhals.be sasl changed from running to stopped
    2011-06-30 18:32:44,868 zmconfigd ERROR [12121-MainThread] Executed: /opt/zimbra/bin/zmstatctl status norewrite returned 1 (14 - 13) (0.87 sec)
    2011-06-30 18:32:44,868 zmconfigd CRITICAL [12121-MainThread] Service status change: jupiter.joelcraenhals.be stats changed from running to stopped
    2011-06-30 18:32:44,957 zmconfigd WARNING [12121-MainThread] Watchdog: service antivirus status is OK.
    2011-06-30 18:32:45,197 zmconfigd WARNING [12121-MainThread] All rewrite threads completed in 0.00 sec
    2011-06-30 18:32:45,197 zmconfigd WARNING [12121-MainThread] All restarts completed in 0.00 sec
    Starting zmconfigd...zmconfigd is already running.
    2011-06-30 18:33:25,335 zmconfigd WARNING [12121-SIGTERM handler] Shutting down. Received signal 15
    2011-06-30 18:33:57,108 zmconfigd CRITICAL [14537-MainThread] zmconfigd started on jupiter.joelcraenhals.be with loglevel=3 pid=14537
    2011-06-30 18:33:57,461 zmconfigd WARNING [14537-MainThread] Fetching All configs
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.ldap).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for more info.
    2011-06-30 18:33:59,413 zmconfigd WARNING [14537-MainThread] All configs fetched in 1.95 seconds

  10. #40
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    It looks to me like there is something seriously wrong with your SASL configuration, but zmconfigd itself seems to start up ok.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Unable to start all of the blackberry services
    By scasperson in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2011, 07:30 AM
  2. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  3. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •