Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 50

Thread: [SOLVED] zmconfigd not running

  1. #11
    ben1967 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    62
    Rep Power
    4

    Default

    I download and installed the patch but I still do get the same problem.

    zmconfigd not running

    the the shows in ps -eaf

    is there anything i need to do

    I am using zcs 7.11 open source
    highly apprecite your advise and help


    Regards

    simon



    the zmconfigd.log file here below

    ------------------------

    tarting zmconfigd.../opt/zimbra/bin/zmconfigdctl: line 101: 9750 Killed ${zimbra_home}/libexec/zmconfigd >> ${zim
    bra_log_directory}/zmconfigd.log 2>&1
    2011-06-14 19:50:39,568 zmconfigd CRITICAL [11686-MainThread] zmconfigd started on zimbra.baladia.gov.kw with loglevel=3 pid=11686
    2011-06-14 19:50:39,586 zmconfigd WARNING [11686-MainThread] Fetching All configs
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.ldap).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    log4j:WARN See Apache log4j 1.2 - Frequently Asked Technical Questions for more info.
    2011-06-14 19:50:41,846 zmconfigd WARNING [11686-MainThread] All configs fetched in 2.26 seconds
    2011-06-14 19:50:44,378 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.xml with mode 440 (0.39 sec)
    2011-06-14 19:50:44,480 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/clamd.conf with mode 440 (0.10 sec)
    2011-06-14 19:50:44,572 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/log4j.properties with mode 440 (0.09 sec)
    2011-06-14 19:50:44,584 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/mta_milter_options with mode 440 (0.01 sec)
    2011-06-14 19:50:44,618 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/postfix/conf/master.cf with mode 440 (0.03 sec)
    2011-06-14 19:50:44,627 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/cyrus-sasl-2.1.23.3z/etc/saslauthd.conf with mode 44
    0 (0.01 sec)
    2011-06-14 19:50:44,683 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/jetty.properties with mode 440 (0.05 se
    c)
    2011-06-14 19:50:44,690 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/spnego_java_options with mode 440 (0.01 sec)
    2011-06-14 19:50:44,832 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbraAdmin/WEB-INF/web.xml with mo
    de 440 (0.14 sec)
    2011-06-14 19:50:44,848 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_accesslog_cachefree
    '1' returned 2 (14 - 110) (0.13 sec)
    2011-06-14 19:50:44,857 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/krb5.ini with mode 440 (0.02 sec)
    2011-06-14 19:50:44,888 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/freshclam.conf with mode 600 (0.02 sec)
    2011-06-14 19:50:44,910 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/stats.conf with mode 440 (0.02 sec)
    2011-06-14 19:50:44,997 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_accesslog_cachesize
    '10000' returned 2 (14 - 110) (0.12 sec)
    2011-06-14 19:50:45,022 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/service/WEB-INF/web.xml with mode 4
    40 (0.11 sec)
    2011-06-14 19:50:45,039 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/postfix_header_checks with mode 440 (0.02 sec)
    2011-06-14 19:50:45,059 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimlet/WEB-INF/web.xml with mode 44
    0 (0.02 sec)
    2011-06-14 19:50:45,075 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/spnego.conf with mode 440 (0.01 sec)
    2011-06-14 19:50:45,109 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_common_require_tls '
    0' returned 2 (14 - 110) (0.11 sec)
    2011-06-14 19:50:45,147 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/webapps/zimbra/WEB-INF/web.xml with mode 44
    0 (0.07 sec)
    2011-06-14 19:50:45,153 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/mailboxd/etc/spnego.properties with mode 440 (0.00 s
    ec)
    2011-06-14 19:50:45,223 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_accesslog_checkpoint
    '64 5' returned 2 (14 - 110) (0.10 sec)
    2011-06-14 19:50:45,275 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/amavisd.conf with mode 440 (0.12 sec)
    2011-06-14 19:50:45,305 zmconfigd WARNING [11686-rewrites] Rewrote: /opt/zimbra/conf/salocal.cf with mode 440 (0.03 sec)
    2011-06-14 19:50:45,385 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_accesslog_idlcachesi
    ze '10000' returned 2 (14 - 110) (0.16 sec)
    2011-06-14 19:50:45,483 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_db_cachefree '1' ret
    urned 2 (14 - 110) (0.09 sec)
    2011-06-14 19:50:45,594 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_db_cachesize '10000'
    returned 2 (14 - 110) (0.11 sec)
    2011-06-14 19:50:45,683 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_db_idlcachesize '100
    00' returned 2 (14 - 110) (0.09 sec)
    2011-06-14 19:50:45,767 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_overlay_accesslog_lo
    gpurge '01+00:00 00+04:00' returned 2 (14 - 110) (0.08 sec)
    2011-06-14 19:50:45,851 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_db_shmkey '0' return
    ed 2 (14 - 110) (0.08 sec)
    2011-06-14 19:50:45,930 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_overlay_syncprov_ses
    sionlog '500' returned 2 (14 - 110) (0.08 sec)
    2011-06-14 19:50:46,009 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_db_dncachesize '0' r
    eturned 2 (14 - 110) (0.08 sec)
    2011-06-14 19:50:46,085 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_db_checkpoint '64 5'
    returned 2 (14 - 110) (0.07 sec)
    2011-06-14 19:50:46,163 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_common_writetimeout
    '0' returned 2 (14 - 110) (0.08 sec)
    2011-06-14 19:50:46,242 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_overlay_syncprov_che
    ckpoint '20 10' returned 2 (14 - 110) (0.08 sec)
    2011-06-14 19:50:46,331 zmconfigd ERROR [11686-ldap] Executed: /opt/zimbra/bin/ldapHelper.pl true 2DfrlVD8 ldap_accesslog_dncachesiz
    e '0' returned 2 (14 - 110) (0.09 sec)
    2011-06-14 19:50:46,332 zmconfigd WARNING [11686-MainThread] All rewrite threads completed in 2.34 sec
    2011-06-14 19:50:46,334 zmconfigd WARNING [11686-MainThread] All restarts completed in 0.00 sec
    2011-06-14 19:51:03,621 zmconfigd CRITICAL [12333-MainThread] zmconfigd started on zimbra.baladia.gov.kw with loglevel=3 pid=12333
    2011-06-14 19:51:03,644 zmconfigd WARNING [12333-MainThread] Fetching All configs
    log4j:WARN No appenders could be found for logger (zimbra.ldap).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.

    --------------------------------

    regards

    simon

  2. #12
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,265
    Rep Power
    10

    Default

    What shows in ps -eaf | grep zmconfigd | grep -v grep
    Nothing here indicates taht it isn't running. In fact it says it started normally with pid 12333.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  3. #13
    ben1967 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    62
    Rep Power
    4

    Default

    dear quanah,

    Thanks for the immediate reply

    appreciate so much

    here is the output
    ------

    [root@zimbra ~]# ps -eaf | grep zmconfigd | grep -v grep
    zimbra 3373 13264 99 23:43 ? 00:00:30 /opt/zimbra/java/bin/java -XX:ErrorFile=/opt/zimbra/log -client -Xmx256m -Dzimbra.home=/opt/zimbra -Djava.library.path=/opt/zimbra/lib -Djava.ext.dirs=/opt/zimbra/java/jre/lib/ext:/opt/zimbra/lib/jars:/opt/zimbra/lib/ext-common:/opt/zimbra/lib/ext/clamscanner -Dpython.cachedir=/opt/zimbra/data/tmp/jython-cachedir org.python.util.jython /opt/zimbra/libexec/zmconfigd
    zimbra 13264 1 0 19:52 ? 00:00:00 /bin/bash /opt/zimbra/bin/zmconfigdctl start norewrite


    ------

    thnks once again and apprecite your reply


    regards

    simon

  4. #14
    ben1967 is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    62
    Rep Power
    4

    Default

    Dear Quanah,

    I just solved the problem soon after I replied to you mail.

    as I said I had dowload and installed the patch and zmconfigd would still not start

    Actually I just browsed the thread below mine started by lsiktorm where zmconfigd is not running after upgrade to 7.11

    mine was a new installation

    i see the below


    New Member
    jackcornelius's Zimbra Wiki Sandbox Page Joined: Feb 2011 - Rep: 1 x 1
    ZCS/ZD Version: Release 7.1.1_GA_3196.RHEL5_64_20110527011124 CentOS5_64 FOSS edition.
    Posts: 3



    --------------------------------------------------------------------------------

    I've experienced the same problem after upgrading from 7.1.0 to 7.1.1. Make sure you have netcat (/usr/bin/nc) installed on your zimbra server as the modified /opt/zimbra/bin/zmconfigdctl of the 7.1.1 release relies on that to determine wether zmconfigd is running or not.

    Cheers
    Sam

    -------------------

    I just downloaded and installed nc and its worked like a charm


    a Million thanks to jack......


    regards

    simon

  5. #15
    secretreal is offline Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Hi Simon,

    I installed nc to my server but I couldnt solve this problem.. Is there anything we need to do ?

    Thanks,

    CK

    Quote Originally Posted by ben1967 View Post
    Dear Quanah,

    I just solved the problem soon after I replied to you mail.

    as I said I had dowload and installed the patch and zmconfigd would still not start

    Actually I just browsed the thread below mine started by lsiktorm where zmconfigd is not running after upgrade to 7.11

    mine was a new installation

    i see the below


    New Member
    jackcornelius's Zimbra Wiki Sandbox Page Joined: Feb 2011 - Rep: 1 x 1
    ZCS/ZD Version: Release 7.1.1_GA_3196.RHEL5_64_20110527011124 CentOS5_64 FOSS edition.
    Posts: 3



    --------------------------------------------------------------------------------

    I've experienced the same problem after upgrading from 7.1.0 to 7.1.1. Make sure you have netcat (/usr/bin/nc) installed on your zimbra server as the modified /opt/zimbra/bin/zmconfigdctl of the 7.1.1 release relies on that to determine wether zmconfigd is running or not.

    Cheers
    Sam

    -------------------

    I just downloaded and installed nc and its worked like a charm


    a Million thanks to jack......


    regards

    simon

  6. #16
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    In my case I killed the zmconfigd process that was already running and did a zmconfigdctl start. All worked as a charm after that.

    Best regards,

    Sergio Aguayo

  7. #17
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,265
    Rep Power
    10

    Default

    zmconfigd has always relied on nc/netcat. That is not new with 7.1.1.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  8. #18
    secretreal is offline Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by sergioag View Post
    In my case I killed the zmconfigd process that was already running and did a zmconfigdctl start. All worked as a charm after that.

    Best regards,

    Sergio Aguayo
    Thanks for your reply, I didt it and got this error:

    [zimbra@mail log]$ zmconfigdctl start
    Starting zmconfigd.../opt/zimbra/bin/zmconfigdctl: line 98: 14146 Killed ${zimbra_home}/libexec/zmconfigd >> ${zimbra_log_directory}/zmconfigd.log 2>&1
    Failed to start


    Regards,
    CK

  9. #19
    secretreal is offline Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by quanah View Post
    zmconfigd has always relied on nc/netcat. That is not new with 7.1.1.
    So problem is not this than... Do you suggest anything for this error?


    Regards,

    CK

  10. #20
    sergioag is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lima-Peru
    Posts
    33
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by quanah View Post
    zmconfigd has always relied on nc/netcat. That is not new with 7.1.1.
    Surely that's the case. But it is also a fact that previously it at least "appeared to work" when nc/netcat wan't installed. For me it is a good thing that it doesn't work at all without netcat, but the setup never warned about this (which it should have).

    Best regards,

    Sergio Aguayo

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Unable to start all of the blackberry services
    By scasperson in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 8
    Last Post: 11-18-2011, 07:30 AM
  2. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  3. Can't seem to get global in BES
    By sdemeyer in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 12
    Last Post: 03-19-2008, 08:22 AM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •