Results 1 to 9 of 9

Thread: Mail Missing!!! NE Installation.

  1. #1
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Question Mail Missing!!! NE Installation.

    Good day everybody.
    After spending a lot of time on this and still not getting an answer, please could you guys assist me?
    (Centos 5/Zimbra7/NE)

    Problem:
    1. External user sends message to one of my users.
    2. The log (/var/log/maillog) shows the message arrives.
    3. The zimbra mailbox log shows the message arrives and logged into INBOX.
    BUT MESSAGE IS NOT IN THE INBOX.

    Doing a:
    zmmboxsearch -m <user>@<domain> -q "<email sender address>" -v
    shows me all the other mail sent by this external user to my internal user, but not the message in question. (I can pick-up the message id (CID) from the zimbra maillog as it is placed into the INBOX)

    HELP PLEASE!
    Kind regards
    Aubrey Kloppers

  2. #2
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    ps - I do get the message in question in the user's archive...

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    The usual reason for 'missing' mail is the user has a filter that's a) filed it in a different folder, b) they have a filter that deletes it, c) they have it forwarded to another account and don't keep a copy, d) they use a pop3 client to download (and remove) the email or e) they use another client and have a filter that deletes it. Any of those cases likely to be the cause of this problem?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by cyber7 View Post
    ps - I do get the message in question in the user's archive...
    Which archive?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    Hi Phoenix
    (Damn, I feel I am starting to owe you big-time. You keep answering my posts )

    No, there is no 'filter' on the user's machine. As a matter of fact,I keep getting the smae thing on multiple users. This is but one I am looking at.

    Hi Bill,
    The archive option is purchased with the ZIMBRA NE.

    Kind regards
    Aubrey Kloppers

  6. #6
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    sorry Bill
    (hahahaha) I see only now you are phoenix

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by cyber7 View Post
    sorry Bill
    (hahahaha) I see only now you are phoenix
    That's OK, you may use either.

    If the email is arriving in the Archive mailbox then I'd suggest it should also be in the users mailbox. Have you tried a reindex of the users mailbox? Where are these mailbox located (what filesystem), any RAID system or any possibility of a problem of the HD? How long has this been happening, did it start at the same time for all users that are experiencing the problem? Has there been any updates to your operating system lately?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    Hi Bill
    I ran re-indexing on the user's inbox, but the mail is still not there.

    The funny thing is, as I said, the mail is in the archiving system and according to the mailbox-log logged into the user's inbox... I have seen this on 2 more users mailboxes.

    The second weird thing is the user in question forwarded the specific mail from his external mailbox (held at a webmail provider) and when re-forwarding the mail, it did get through...

    Kind regards
    Aubrey Kloppers
    ps - no upgrades/updates have been done...
    ps2 - the archiving system and the mailbox system is on the same partition...
    ps3 - The problem did not occur at the same time for the same users. The incidents are about a week apart.

  9. #9
    cyber7 is offline Special Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    Cape Town; South Africa
    Posts
    102
    Rep Power
    5

    Default

    The mailbox log:

    2011-06-02 10:49:51,771 INFO [LmtpServer-5364] [name=<EDIT>@<EDIT>;mid=19;ip=<EDIT>;] mailop - Adding Message: id=5501, Message-ID=<redirect-478308129@<EDIT>>, parentId=-1, folderId=2, folderName=Inbox.
    2011-06-02 10:49:51,804 INFO [Pop3Server-2200] [ip=<EDIT>;] pop - connected
    2011-06-02 10:49:51,831 INFO [LmtpServer-5364] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally

    As you can see, id=5501 gets loggid into the INBOX ok...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 04-10-2011, 09:14 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  4. [SOLVED] Mailserver down when send file attach of 50Mb
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 04-10-2008, 11:44 AM
  5. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 11:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •