Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem sending large attachments using Mac Mail

  1. #1
    sadams@bigrocksports.com is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    70
    Rep Power
    7

    Default Problem sending large attachments using Mac Mail

    Release 7.1.0_GA_3140.RHEL5_64

    Our Mac Mail users can no longer send out messages with attachments larger than around 1 MB. Webmail works fine. This started around the time we upgraded to 7 over a month ago. Our config is set up to allow up to 30 MB.

    When sending via Mac Mail, the user gets a popup at the end that asks if they want to try another server. It acts like it is uploading the attachment and takes about as long as it should depending on the connection speed and size.

    I have tried to sort through zimbra.log but it is massive and I am having a hard time determining if the attempt to send ever hits the logs.

    Any help troubleshooting this is appreciated.

  2. #2
    joshmas is offline Starter Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default Same Issue

    I've been having the same issue where a Mac Mail user can send large attachments (20MB) through Webmail, but not through Mac Mail. He's receiving the same error as you. We're using an internal Exchange server with attachment limits up to 30MB. It's obviously related to Mac Mail. Would love to know if you find anything.

  3. #3
    sadams@bigrocksports.com is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    70
    Rep Power
    7

    Default

    It looks like the problem was with the milterd service.**

    [root@webmail log]# grep 538E02D7A6C4 zimbra.log
    Jun* 2 11:28:44 webmail postfix/smtpd[23728]: 538E02D7A6C4: client=rrcs-24-199-241-82.midsouth.biz.rr.com[24.199.241.82], sasl_method=PLAIN, sasl_username=sadams
    Jun* 2 11:28:44 webmail postfix/cleanup[29320]: 538E02D7A6C4: message-id=<D54C655F-416E-4707-912A-E4A88278FD41@bigrocksports.com>
    Jun* 2 11:31:49 webmail postfix/cleanup[29320]: 538E02D7A6C4: milter-reject: END-OF-MESSAGE from rrcs-24-199-241-82.midsouth.biz.rr.com[24.199.241.82]: 4.7.1 Service unavailable - try again later; from=<sadams@bigrocksports.com> to=<shannon_adams68@yahoo.com> proto=ESMTP helo=<[10.10.1.191]>

    This details some of it:
    Adjusting SMTP/milter timeout?

    We had turned on the milterd service last month when we upgraded to 7. *For now, we just turned off the service and my test went out successfully.* We could probably tweak the time out settings for SMTP, but we will deal with that later.*

    All my tests from Mac Mail work now that we turned off the milterd service.

  4. #4
    Cynamin is offline Starter Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default same problem

    Hi, I am not computer or mac savy so please bear with me.

    I am having the same issue. I am trying to send 11 large emails of pictures. (i have tried pando but the recipients dont want pando) mac mail says it has to be smaller then 40mb. so all the emails are under 40mb. this is the thing, some have gone through and sent and others are forever in the outbox... why?

    For instance i have sent a 32.6, 34.4, 33.6, 34.5, 18.9, and 33.9mb emails with pictures in them. but the other ones that are similar in size just wont send now. they are 33.6, 38.4mb..... you get my point.

    I have also shut down my macbook, wait a while and restarted and they still wont send. During all this, 24hours now of trying, I have sent myself 'test' emails to ensure it is working fine... Im getting them. I get the same message as you do, server something. oh also i have my hotmail forwarded to my mac mail... it's all i use so the emails that worked went through from mac mail with my hotmail address.

    These are family photos. I can't just send one and not all of them.
    This is the forum with the questions/answers closest to mine.
    If anyone can help I would appreciate it.

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by Cynamin View Post
    I am having the same issue. I am trying to send 11 large emails of pictures. (i have tried pando but the recipients dont want pando) mac mail says it has to be smaller then 40mb. so all the emails are under 40mb. this is the thing, some have gone through and sent and others are forever in the outbox... why?
    For the simple reason that when an attachment is sent to through the mail server it is converted into another format for transmission and that causes a size increase in the region of 20-30% larger than the original file. Which Zimbra product and version are you using?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 04-10-2011, 09:14 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 05-28-2008, 08:07 AM
  4. Problem with Postfix and MTA
    By ZMilton in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-16-2008, 06:47 AM
  5. Mail not getting to mail boxes
    By ehults in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-31-2005, 09:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •