Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] Failed to start slapd.

  1. #1
    Shalva77 is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default [SOLVED] Failed to start slapd.

    Greetings to all. after a power failure the Zimbra 7.0.1 won't start:


    Starting ldap...Done.
    Failed.
    Failed to start slapd. Attempting debug start to determine error.
    bdb(cn=accesslog): PANIC: fatal region error detected; run recovery
    bdb_db_close: database "cn=accesslog": txn_checkpoint failed: Invalid argument (22).
    backend_startup_one (type=hdb, suffix="cn=accesslog"): bi_db_open failed! (-30974)
    bdb_db_close: database "cn=accesslog": alock_close failed

    Is there a solution?

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,499
    Rep Power
    56

    Default

    Do not add your questions to threads that are three years old and marked as 'Solved'.

    Quote Originally Posted by Shalva77 View Post
    Is there a solution?
    Yes there is, try the solution in the thread to which you added this post or one of the other solutions in the forums for this problem. If none of them work you should post full details of the problem including any errors in the log files and which of the solutions you've tried and the results.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Shalva77 is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    Solution for Zimbra 7.0.1

    su - zimbra
    cd /opt/zimbra/data/ldap/accesslog/db/
    /opt/zimbra/bdb/bin/db_recover

    zmcontrol restart
    Last edited by Shalva77; 05-28-2011 at 05:45 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] ERROR - failed to start slapd
    By jeremyshoe in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 11-11-2013, 04:30 AM
  2. The installer was interrupted...
    By spiderbo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 05-23-2013, 06:33 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 02-13-2013, 02:36 AM
  4. [SOLVED] failed to start slapd after cloning
    By bhwong in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 11-19-2010, 12:34 AM
  5. Zimbra won't start: slapd loglevel wildness
    By blackpuma in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-23-2009, 08:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •