Results 1 to 3 of 3

Thread: DNS issue

  1. #1
    Mugster is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default DNS issue

    Hello,

    I'm running a zimbra server for 3 domains, and almost everything works. Typically I connect to zimbra admin just using an ip:7071 on the local lan. This works well and the admin console works fine. However, when looking at a user's account and the view mail button is pressed, I get linked to the external DNS name instead of an internal ip. Can anyone suggest a fix?

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Mugster View Post
    I'm running a zimbra server for 3 domains, and almost everything works. Typically I connect to zimbra admin just using an ip:7071 on the local lan. This works well and the admin console works fine. However, when looking at a user's account and the view mail button is pressed, I get linked to the external DNS name instead of an internal ip. Can anyone suggest a fix?
    The fix is to install Zimbra correctly and use a Split DNS.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Mugster is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    The fix is to install Zimbra correctly and use a Split DNS.
    Yup, DNS is split correctly ( I think). Internal ip resolves to the internal hostname and vice-versa. Any other suggestions? Is there an internal zimbra setting that can be tweaked?

    Added this:
    The problem is, only when punching that view email button in the user account management...you get the external hostname which won't route inside. There is no other problem, as far as i know. Users are able to use the internal name inside and the external name outside to read email and I can get to the admin console this way as well from the inside.

    The public service hostname setting looks interesting, I'll give that a whirl.
    Last edited by Mugster; 04-08-2011 at 04:45 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I have a DNS issue, but I can't figure it out.
    By AmandaM in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-21-2011, 10:22 AM
  2. dns issue with suse 10.2 and issue with bind
    By zjustin in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 05-06-2007, 11:18 AM
  3. :) strange DNS issue !!! -elligible-
    By msentissi in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-22-2006, 05:07 PM
  4. strange DNS issue !!!
    By msentissi in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 03-22-2006, 02:07 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •