Results 1 to 4 of 4

Thread: Unable to connect to the MTA

  1. #1
    troya is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default Unable to connect to the MTA

    I have new problem with my zimbra 7 which running on ubuntu 8.04.

    Firstly no problem with them, i can send email, attach file, more than it, i can integrate with alfresco.

    After i restarting my computer, now i cann't to send email.When i try to send email error message happen like this on message box

    HTML Code:
    n unknown error (mail.TRY_AGAIN) has occurred.
    method:	[unknown]
    msg:	try again: Unable to connect to the MTA
    code:	mail.TRY_AGAIN
    detail:	soap:Receiver
    trace:	com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: try again: Unable to connect to the MTA ExceptionId:btpool0-3://meruvian.go.id/service/soap/SendMsgRequest:1301308129806:9e68b678e28b01ac Code:mail.TRY_AGAIN at com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException.TRY_AGAIN(MailServiceException.java:478) at com.zimbra.cs.mailbox.MailSender.sendMimeMessage(MailSender.java:628) at com.zimbra.cs.mailbox.MailSender.sendMimeMessage(MailSender.java:425) at com.zimbra.cs.mailbox.MailSender.sendMimeMessage(MailSender.java:385) at com.zimbra.cs.service.mail.SendMsg.doSendMessage(SendMsg.java:193) at com.zimbra.cs.service.mail.SendMsg.handle(SendMsg.java:154) at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEngine.java:406) at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.java:281) at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.java:158) at com.zimbra.soap.SoapServlet.doWork(SoapServlet.java:294) at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.java:215) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:725) at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(ZimbraServlet.java:208) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:814) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1166) at com.zimbra.cs.servlet.SetHeaderFilter.doFilter(SetHeaderFilter.java:79) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157) at org.mortbay.servlet.UserAgentFilter.doFilter(UserAgentFilter.java:81) at org.mortbay.servlet.GzipFilter.doFilter(GzipFilter.java:132) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(ServletHandler.java:1157) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:388) at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:218) at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765) at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:422) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.handler.rewrite.RewriteHandler.handle(RewriteHandler.java:230) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.handler.DebugHandler.handle(DebugHandler.java:77) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:543) at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.content(HttpConnection.java:946) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:756) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:218) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:405) at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:410) at org.mortbay.thread.BoundedThreadPool$PoolThread.run(BoundedThreadPool.java:451) Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method) at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:351) at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:213) at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:200) at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366) at java.net.Socket.connect(Socket.java:529) at com.zimbra.cs.mailclient.MailConnection.newSocket(MailConnection.java:416) at com.zimbra.cs.mailclient.MailConnection.connect(MailConnection.java:74) at com.zimbra.cs.mailclient.smtp.SmtpTransport.protocolConnect(SmtpTransport.java:183) at javax.mail.Service.connect(Service.java:291) at javax.mail.Service.connect(Service.java:172) at javax.mail.Service.connect(Service.java:121) at com.zimbra.cs.mailbox.MailSender.sendMessageToHost(MailSender.java:894) at com.zimbra.cs.mailbox.MailSender.sendMessage(MailSender.java:831) at com.zimbra.cs.mailbox.MailSender.sendMimeMessage(MailSender.java:565) ... 39 more
    i try to check zimbra log with commnad tail -f /var/log/zimbra.log
    and i get it

    HTML Code:
    Mar 28 17:39:00 meruvian postfix/postqueue[1595]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Mar 28 17:39:30 meruvian postfix/postqueue[1660]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    what's wrong with my zimbra configuration ?

    help me

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by troya View Post
    what's wrong with my zimbra configuration ?
    A forum search reveals these threads, review them: site:zimbra.com +"fatal: Queue report unavailable" - Yahoo! Search Results
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    troya is offline Member
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Tks Phoenix, i have try someway as on the others thread, but it cann't work on me.
    Unfortunately for me, i reinstall zimbra on my computer, but now it's running well.

    Now i have integrated Ldap authentification between zimbra and alfresco, and then i installed zimlet on in order to i can save my attachment from zimbra to Alfresco.

    Both of integration running well, i can save my attachment on Alfresco from Zimbra.
    But, when i try to get attachment from Alfresco Document, i cann't get it.

    i get error log like bellow on alfresco

    HTML Code:
    Caused by: org.alfresco.service.cmr.repository.TemplateException: 02290059 Error during processing of the template 'Expression args.alf_callback is undefined on line 1, column 3 in zimlets/org/alfresco/fastpublish/AlfrescoEasyNavigation.get.json.ftl.'. Please contact your system administrator.
    	at org.alfresco.repo.template.FreeMarkerProcessor.process(FreeMarkerProcessor.java:206)
    	at org.alfresco.web.scripts.AbstractWebScript.renderTemplate(AbstractWebScript.java:523)
    	at org.alfresco.web.scripts.DeclarativeWebScript.renderFormatTemplate(DeclarativeWebScript.java:241)
    	at org.alfresco.web.scripts.DeclarativeWebScript.execute(DeclarativeWebScript.java:147)
    	... 32 more
    Caused by: freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression args.alf_callback is undefined on line 1, column 3 in zimlets/org/alfresco/fastpublish/AlfrescoEasyNavigation.get.json.ftl.
    	at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124)
    	at freemarker.core.Expression.getStringValue(Expression.java:118)
    	at freemarker.core.Expression.getStringValue(Expression.java:93)
    	at freemarker.core.DollarVariable.accept(DollarVariable.java:76)
    	at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:208)
    	at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
    	at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:208)
    	at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:188)
    	at freemarker.template.Template.process(Template.java:237)
    	at org.alfresco.repo.template.FreeMarkerProcessor.process(FreeMarkerProcessor.java:202)
    	... 35 more
    How to solve this..?

    tks

  4. #4
    dnwalker is offline New Member
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    4
    Rep Power
    3

    Default

    Where you able to solve this problem? I'm having a similar problem were zimbra tells me that everything is up and running, but I'm not able to send or receive mails.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Migrate Zimbra 6.0.8 NE to a new Server Failed
    By danisam in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 09-08-2011, 07:19 AM
  2. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  3. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 09:10 AM
  4. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  5. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 10:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •