Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: [SOLVED] iPhone Exchange server zync with Network Edition

  1. #1
    athemiya is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] iPhone Exchange server zync with Network Edition

    Hi all,

    I have been trying to synchronise my iPhone for testing purposes to the recently upgraded OSE to Network Edition dedicated server I have (as I am hoping to take my company towards this solution).

    The only problem is I cannot for the life of me get it to syn correctly using the exchange funcitonality on the iPhone.

    It just keeps saying: "Cannot verify your settings".

    Zimbra mobile is turned on in the admin gui. I have been entering:

    hesan@domain.com
    server: domain.com
    domain: left blank
    login: hesan
    passw: xxxxxxxxxxxxx

    Any ideas?

    Hesan

  2. #2
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    Enter the domain. You have to specify the domain and the user name.

  3. #3
    athemiya is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    No, adding the domain does not make a difference at all
    I'm afraid...

  4. #4
    athemiya is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    Anyone have any idea or able to offer assistance on this? Has anyone successfully synced the Network Edition with iPhone latest OS using Exchange technology?

    Any tips and or experiences would be greatly welcomed.
    Hesan

  5. #5
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    Sure, works like before.

  6. #6
    athemiya is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    Hi,

    Sorry, I don't mean to be rude, but that's not exactly very helpful!

    As I said prior, I have tried putting the domain in on occasions and in other cases have left it blank. Now when you add the first lot of details a field labelled "Server" appears and something is required to be added in there, but again I have tried lots of combinations and nothing seems to work.

    Any constructive ideas as to what I may be missing?

    Many thanks in advance.
    Hesan

  7. #7
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    You have to put the URL of your server into the server field. Like: mailserver.yourdomain.com

  8. #8
    athemiya is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    Right, here is what I do:

    1. Type in the email address at the top: hesan@sussexxx.com
    2. Leave the Domain blank (as its optional)
    3. Username: I put in the email username
    4. And add the password

    I then click on Next.....

    Then another field, "Server" appears underneath the "Email" field. I then place in my server details, which is: mail.domain.com (in this case for instance mail.sussexXX.com).

    I then click on Next and this is the error I get back:

    Exhange Account: Unable to verify account information.

    This happens every time.

    Hesan

  9. #9
    athemiya is offline Intermediate Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Brighton
    Posts
    19
    Rep Power
    4

    Default

    Hi all,

    Is anyone able to offer any advice or help to allow me to test the sync out properly?

    Regards,
    Hesan

  10. #10
    lytledd is offline Elite Member
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    453
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by athemiya View Post
    Hi all,

    Is anyone able to offer any advice or help to allow me to test the sync out properly?
    I've setup several IPhones and 1 IPad. In each case, I had to user the full email address for the username.

    Doug
    Ben Franklin quote:

    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [Windows 7] IMAP Exchange server contact problems
    By Dixi_SA in forum General Questions
    Replies: 0
    Last Post: 02-16-2011, 04:54 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. upgrading to network edition
    By zzzzsg in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 03-06-2008, 10:58 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  5. Network edition - strange behavior
    By goetzi in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 11-16-2005, 03:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •