Results 1 to 3 of 3

Thread: hidden server (not viewable from the world)

  1. #1
    riegersteve is offline Senior Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Los Angeles
    Posts
    51
    Rep Power
    9

    Default hidden server (not viewable from the world)

    here is my setup

    have a www server thats the world connects to (192.168.1.100)
    zimbra server resides on (192.168.1.150_
    going to do mod_proxy to serve up the web_zimbra on .100:80

    dns points to the NAT address on .100 not to .150, i put relayhost=my.relay.tld in /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf but no mail gets sent out,

    oh and i will also allow port imap and pop directly to .150 thats all.is this a viable setup ?


    oh and by the way i am back..........

  2. #2
    Dirk's Avatar
    Dirk is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    England.
    Posts
    927
    Rep Power
    10

    Default

    Sounds similar to my set up, where the zimbra server has a private IP address and the firewall portforwards 25 and 80 to it, allowing access from the rest of the world. I did very little on the zimbra unit to make it all work, I simply put a A and MX record on the windows domain controller DNS on the same lan pointing to the zimbra private IP.

    I notice that if the domain controller is offline then mail wont be delivered and the zimbra server cannot resolve it's own IP addresses (happened recently, two drive failiures in a raid 5 in the space of moments, argh!) but that's a problem I can ignore.

  3. #3
    claros's Avatar
    claros is offline Project Contributor
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    L'Aquila, ITALIA
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by riegersteve
    here is my setup

    dns points to the NAT address on .100 not to .150, i put relayhost=my.relay.tld in /opt/zimbra/postfix/conf/main.cf but no mail gets sent out,
    You should set up a relay host using the web admin interface, in the global settings (mta tab) or in the server settings of the zimbra mta host.

    Ciao

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 10:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM
  5. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •