Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: amavis - Open relay? Nonlocal recips but not originating:

  1. #1
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default amavis - Open relay? Nonlocal recips but not originating:

    (Sorry for the dupe. I received a "database error" when posting the first one.)

    Greetings,

    I recently upgraded from 5.0.21 to 6.0.10 (Open Source).
    I noticed a lot of these in the zimbra.log file:

    Open relay? Nonlocal recips but not originating: ...

    I tested with the Open Relay testers, and the server seems to be OK.
    But the messages are still of concern.

    Did the customary searches and found this:

    [SOLVED] Open Relay amavis warnings in zimbra.log

    Not sure if this actually resolves the problem.

    Tha amavis list mentioned something about a new warning message with amavisd-new-2.6.4 and settings for "mynetworks" and "originating" ...
    (Reference: Old Nabble - Amavis - Open relay, non local recip, mail aliasing and forwarding)

    Is there something I missed in the configuration that was either not preserved in the Zimbra upgrade? Is this something new?

    Thanks for your time.

    Jim
    Last edited by blueflametuna; 03-08-2011 at 12:20 PM. Reason: database error

  2. #2
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default

    I went to examine the settings for the server in the Admin GUI ...
    Servers -> <Service host name> -> Edit

    and received a Server error pop-up:

    ! Server error encountered

    (Detail):

    Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: mymail.com->zimbra@mymail.com:22}

    But that's another thread ...

    Under MTA, the Web mail MTA hostnames is FQDN [mail.mymail.com]
    and the list of MTA trusted networks appears correct.

    The display is partially broken. It looks like there is a button for [Remove]?
    but it is overwritten with another button for [Reset to Global value].
    (Cosmetics only, but just noting it.)

    Under the Global Settings -> MTA tab, the Web mail MTA Hostnames value is the same as above.

    Should this match what is returned by `hostname -f` ?

  3. #3
    John Siu is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    82
    Rep Power
    4

    Default

    I assume you are running single server. If so set it to localhost.

    Details:
    [SOLVED] Open Relay amavis warnings in zimbra.log

  4. #4
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default

    I set it to localhost, and I am still receiving the errors.

  5. #5
    John Siu is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    82
    Rep Power
    4

    Default

    Error from your top post or your 2nd post? Need a bit more details.

  6. #6
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default

    Mar 10 09:08:34 mymail amavis[32600]: (32600-03) Open relay? Nonlocal recips but not originating: user@somewhere.net

    I am receiving one for every outbound message.

  7. #7
    John Siu is offline Loyal Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    82
    Rep Power
    4

    Default

    Is the email being sent from web client or from a email program (outlook, etc.) ?

    In Admin GUI, under:
    Global Settings -> MTA
    Server Settings -> MTA
    What are the setting for "MTA Trusted Networks"?

  8. #8
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default

    Connections are coming from Web mail client, pop, and imap.

    Under Servers -> <Service host name> -> Edit -> MTA ...

    MTA Trusted Networks: 127.0.0.0/8 my.ip.addr.0/21 10.110.6.0/24

  9. #9
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default

    One difference I found in the new version of amavis 2.6.4 is this feature:

    $policy_bank{'MYNETS'} = {
    originating => 1,
    allow_disclaimers => 0,
    log_level => 1,
    };

    I am not sure what I need to do to eliminate these warnings.

  10. #10
    blueflametuna is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Idaho
    Posts
    60
    Rep Power
    5

    Default

    I received some help from the new and improved list at amavis.org

    The warnings are new to 2.6.4

    I needed to set @mynetworks in amavis.conf.

    This stopped the warnings for users connecting through the known networks.
    But they still display under at least these situations:

    * Authenticated users connecting via web client, pop, or imap from outside the network and sending to outside addresses.

    * Inbound emails from outside being sent to valid users with forwarding addresses, which then get relayed outbound.

    There may be other scenarios, but this cleans it up a lot.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 08:57 AM
  2. Open relay? Nonlocal recips but not originating
    By hmayorga in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-14-2010, 05:50 AM
  3. Error message in Server status
    By Max Ma in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 04-19-2007, 08:55 AM
  4. The mailbox and mta dies in FC4 GA version
    By meikka in forum Installation
    Replies: 72
    Last Post: 03-16-2006, 05:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •