Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Stange message when using zmmailboxdctl (Zimbra 7)

  1. #1
    cailleaux is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default Stange message when using zmmailboxdctl (Zimbra 7)

    Hi,

    Testing Release 7.0.0_GA_3077.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition, I notice a strange message when running zmmailboxdctl :

    Code:
    $ zmmailboxdctl restart
    Stopping mailboxd...done.
    ls: cannot access ZimbraConnectorOLK*x86.msi: No such file or directory
    ls: cannot access ZimbraConnectorOLK*x64.msi: No such file or directory
    ls: cannot access zimbra-isync*.dmg: No such file or directory
    Starting mailboxd...done.
    The same happen when running with "start" argument.

    Anyone knows why ? The installation has been done successfully without issue...

    Thanks
    Brgds

  2. #2
    esatk is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Turkey
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default [solved]

    Quote Originally Posted by cailleaux View Post
    Hi,

    Testing Release 7.0.0_GA_3077.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition, I notice a strange message when running zmmailboxdctl :

    Code:
    $ zmmailboxdctl restart
    Stopping mailboxd...done.
    ls: cannot access ZimbraConnectorOLK*x86.msi: No such file or directory
    ls: cannot access ZimbraConnectorOLK*x64.msi: No such file or directory
    ls: cannot access zimbra-isync*.dmg: No such file or directory
    Starting mailboxd...done.
    The same happen when running with "start" argument.

    Anyone knows why ? The installation has been done successfully without issue...

    Thanks
    Brgds

    Hi my friend,
    Thats error resolve is here:
    zmprov -l ms `zmhostname` zimbraLmtpBindAddress "your.server.address"

  3. #3
    cailleaux is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by esatk View Post
    Hi my friend,
    Thats error resolve is here:
    zmprov -l ms `zmhostname` zimbraLmtpBindAddress "your.server.address"
    Hi,

    Absolutely nothing linked to what you say .

    The problem is ~/libexec/zmupdatedownload is looking for ZimbraConnectorOLK*x86.msi, ZimbraConnectorOLK*x64.msi and zimbra-isync*.dmg under ~/mailboxd/webapps/zimbra/downloads but these files don't exist. I only have :

    Code:
    $ ll
    total 21M
    -r-xr-xr-x 1 zimbra zimbra 5.8M Jan 28 05:39 NSFMigration-7.0.0.70.exe
    -r-xr-xr-x 1 zimbra zimbra 6.0M Jan 28 05:39 ZCSDominoMigrationWizard-7.0.0.70.exe
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 3.6M Jan 28 05:39 ZCSExchangeMigrationWizard-7.0.0.70.zip
    -r-xr-xr-x 1 zimbra zimbra 4.0M Jan 28 05:39 ZCSGroupwiseMigrationWizard-7.0.0.70.exe
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 1.7M Jan 28 05:39 ZCSPSTImportWizard-7.0.0.70.zip
    -rw-r----- 1 zimbra zimbra 5.3K Mar  3 13:16 index.html
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 5.3K Jan 28 05:39 index.html.in
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 3.3K Jan 28 05:39 master.css
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 3.3K Jan 28 05:39 zimbra_logo.png
    -r--r--r-- 1 zimbra zimbra 2.1K Jan 28 05:39 zimbra_tagline.png
    I raised a ticket : Bug 57455 - zmupdatedownload (via zmmailboxdctl) complains about ZimbraConnectorOLK* missing files

    Thanks

  4. #4
    DCh
    DCh is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    just fyi, on

    Release 7.0.1_GA_3105.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition.

    i'm also seeing the same

    Code:
    zmmailboxdctl restart
     Stopping mailboxd...mailboxd is not running.
     ls: cannot access ZimbraConnectorOLK*x86.msi: No such file or directory
     ls: cannot access ZimbraConnectorOLK*x64.msi: No such file or directory
     ls: cannot access zimbra-isync*.dmg: No such file or directory
     Starting mailboxd...done.
    and no trace of "ZimbraConnectorOLK*" that I can find on the disk.

  5. #5
    lagodoy is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    8
    Rep Power
    4

    Default

    hello people, someone managed to solve this problem and could help me?
    thanks

  6. #6
    romul is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    hi. maybe sombody give me that files. if you have it. and i place it in that cat.

    Thanks. rapid or deposite

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by romul View Post
    hi. maybe sombody give me that files.
    Which files are you talking about? If it's the ones listed in the error message mentioned above then they don't exist for the Open Source version of Zimbra. You should have read the whole thread: Bug 57455 – zmupdatedownload (via zmmailboxdctl) complains about ZimbraConnectorOLK* missing files
    Last edited by phoenix; 11-29-2012 at 05:07 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    fabio.marcon is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    Hi I have the same problem on zcs 7 but I don't understand how to fix it...
    please help me
    Fabio

  9. #9
    clientjay is offline Starter Member
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default

    Hi I have the same problem on zcs 7 but I don't understand how to fix it...
    please help me

    clientjay

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by clientjay View Post
    Hi I have the same problem on zcs 7 but I don't understand how to fix it...
    please help me

    clientjay
    Read the bug report in my previous post.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. svn version still won't start
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2006, 06:47 AM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •