Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: using zmmailbox export, getting "chunked stream ended unexpectedly"

  1. #1
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default using zmmailbox export, getting "chunked stream ended unexpectedly"

    With the new ZCS 7.0, I'm trying to use zmmailbox to export all the email accounts from my server. I'm going in a loop over the list of mailboxes returned from zmprov -l gaa and doing the following :

    zmmailbox -z -m email@domain.com getRestURL "//?fmt=tgz" > email.tgz

    Of the 135 or so accounts, all of them worked but three. The error I get on the three that didn't work is :

    ERROR: zclient.IO_ERROR (Unable to get ?fmt=tgz) (cause: java.io.IOException chunked stream ended unexpectedly)

    Two of the three accounts that didn't work are fairly large. One is 40GB and another is 27GB. The other one that failed was less than 5GB. We have many accounts with over 10GB that worked, including one that was 36GB that worked. I couldn't find anything on the forums about "chunked stream ended unexpectedly".

  2. #2
    bjquinn is offline Advanced Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    175
    Rep Power
    9

    Default

    Running zmmailbox with the -v option results in the following message :

    ERROR: zclient.IO_ERROR (Unable to get ?fmt=tgz) (cause: java.io.IOException chunked stream ended unexpectedly)
    com.zimbra.common.zclient.ZClientException: Unable to get ?fmt=tgz
    ExceptionId:main:1298339822222:0e134d50bb1a62c5
    Code:zclient.IO_ERROR
    at com.zimbra.common.zclient.ZClientException.IO_ERRO R(ZClientException.java:45)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.getRESTResource(ZMa ilbox.java:2386)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailboxUtil.doGetRestURL(ZM ailboxUtil.java:2783)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailboxUtil.execute(ZMailbo xUtil.java:1047)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailboxUtil.main(ZMailboxUt il.java:2675)
    Caused by: java.io.IOException: chunked stream ended unexpectedly
    at org.apache.commons.httpclient.ChunkedInputStream.g etChunkSizeFromInputStream(ChunkedInputStream.java :252)
    at org.apache.commons.httpclient.ChunkedInputStream.n extChunk(ChunkedInputStream.java:221)
    at org.apache.commons.httpclient.ChunkedInputStream.r ead(ChunkedInputStream.java:176)
    at java.io.FilterInputStream.read(FilterInputStream.j ava:116)
    at org.apache.commons.httpclient.AutoCloseInputStream .read(AutoCloseInputStream.java:108)
    at com.zimbra.cs.zclient.GetMethodInputStream.read(Ge tMethodInputStream.java:65)
    at com.zimbra.common.util.ByteUtil.copy(ByteUtil.java :659)
    at com.zimbra.common.util.ByteUtil.copy(ByteUtil.java :633)
    at com.zimbra.cs.zclient.ZMailbox.getRESTResource(ZMa ilbox.java:2384)
    ... 3 more

  3. #3
    Marcet's Avatar
    Marcet is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default

    I've got the same issue. Any clue ?

  4. #4
    belgarioz is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    Same problem here.
    It only happens on Zimbra 7.x .
    Random accounts, during backup, get the "cause: java.io.IOException chunked stream ended unexpectedly)" error for some reason i can't debug

    Anyone solved the issue?

  5. #5
    fvettore is offline Starter Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default

    Try with //?fmt=zip .
    This solved the problem for me on ZCS 7.1.0 even for very large accounts (30/40 GB)
    Last edited by fvettore; 05-11-2011 at 07:08 AM.

  6. #6
    belgarioz is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    It worked
    thanks for the reply fvettore, it really helped

  7. #7
    Kidoucorp is offline Active Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    40
    Rep Power
    4

    Default

    Anyone tried restore from zip ?

    It's messing-up the account, I have multiple Inbox, and not all is restored.

    Tried again with tgz, and it's working well.

    Here is a screenshot from zip and tgz :

    ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

  8. #8
    pyperdown is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    31
    Rep Power
    9

    Default same issue here

    Has anyone upgraded to 7.1.2? Does that resolve the issue? zip appears to be an option from cli only.

  9. #9
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,498
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by pyperdown View Post
    Has anyone upgraded to 7.1.2? Does that resolve the issue?
    It would be interesting if anyone has done that, ZCS 7.1.2 hasn't been released yet.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    sa73917 is offline Starter Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Perth, WA, Australia
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default

    Hi guys,
    Just wondering if this query was ever resolved...?

    I export two mailboxes from Release 7.1.2_GA_3268.UBUNTU10_64 UBUNTU10_64 FOSS edition every 2 hours as a simple way of keeping a reasonably current dump of the mailboxes (to supplement nightly backups).. The two mailboxes are very different in size, one being around 300mb in tgz format, the other 1.6gb.

    My export script mails me with the status of the export each time it runs and retries twice per mailbox on error.

    Sometimes I get two clean exports with no issues.
    Sometimes one mailbox will export fine and the other will need 1-2 retries..
    Sometimes both mailboxes will require 1-2 retries.

    Can't point a finger at any particular combination of server load etc..

    Is anyone else seeing this error?

    Cheers,
    Steve.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 20
    Last Post: 03-18-2008, 05:37 AM
  2. installation error during ldap setup
    By ljramos in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 08-10-2007, 10:48 PM
  3. unable to restart zimbra after reboot
    By droefs in forum Administrators
    Replies: 28
    Last Post: 04-16-2006, 02:33 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 01-05-2006, 09:55 AM
  5. After Succesfull Install, Cannot Start mta
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 26
    Last Post: 12-16-2005, 05:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •