Results 1 to 8 of 8

Thread: Admin Zimlets (samba / posixaccount): Menu entries gone in 7.0

  1. #1
    snoopy_1978 is offline Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Admin Zimlets (samba / posixaccount): Menu entries gone in 7.0

    Hi everybody,

    just updated my Zimbra Installation from 6.0.8 to 7.0, update worked fine, no errors, everything is working, but:

    In Zimbra 6.0.8 I installed the admin zimlets zimbra_samba and zimbra_posixaccount for managing accounts for samba and posix which worked without any problems under 6.0.8

    After the upgrade the zimlets are shown in the admin extensions list but the corresponding menu entries are gone.

    Re-Deploying with the admin console or with zmzimletctl and flushing zimlet cache didn't help, I didn't find any errors in the logs.

    The only hint i found is in Firebug while loading the admin console:

    ZaZimbraAdmin.MSG_KEY is undefined
    ZaZimbraAdmin.MSG_KEY[ZaZimbraAdmin._POSIX_GROUP_LIST]="PSXGroups_view_title";

    I don't have an idea where to find the obviously missing
    ZaZimbraAdmin.MSG_KEY ...

    Can anyone help? Thx a lot.
    Snoopy

  2. #2
    mickier is offline Loyal Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    84
    Rep Power
    7

    Default

    EEEK! I am just waiting for confirmation that samba/posixaccount doesn't break on upgrade from 6.0x to 7...
    Have you resolved this at your site yet?

    I wonder, does anyone have this working on their site with zimbra 7?

  3. #3
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default not working for me

    Quote Originally Posted by mickier View Post
    I wonder, does anyone have this working on their site with zimbra 7?
    Not me I haven't. This is my monologue thread so far about the issue..
    --
    cheers

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,470
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by rosch View Post
    Not me I haven't. This is my monologue thread so far about the issue..
    Zimbra Integration With Samba - Ubuntu Based
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default mhm

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Ok then I really don't know what I did wrong..
    --
    cheers

  6. #6
    lueders is offline Starter Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default Any News?

    I got the same problem with version 7.0.1. Does anybody have a solution yet?

  7. #7
    FriX is offline New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default some more hints

    we ran into the same problem

    6.0.4 -> 7.1.2 (32bit EL5)

    running the admin console in Chrome with javascript console enabled we see this error in the js of zimbra_posixaccount just after

    ZaCert.TARGET_SERVER_CHOICES=[{}];

    Error :

    Zimlets-nodev_all.js.zgz.js:53Uncaught ReferenceError: com_zimbra_cert_manager is not defined
    label:com_zimbra_cert_manager.lb_ALL_SERVERS,value :ZaCert.ALL_SERVERS

  8. #8
    FriX is offline New Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Smile Working fix

    It seems that the zimlets were not updated correctly on our system.
    Therefore the new posix zimlet failed due to dependencies/errors on older core zimlets. redeploying them fixed the problem and the panel showed up again.

    Make sure you have a working backup BEFORE! Especially of the /opt/zimbra/zimlets-deployed folder.

    what we did (no warranty disclaimer comes here):

    zmzimletctl deploy /opt/zimbra/zimlets/com_zimbra_cert_manager.zip
    zmzimletctl deploy /opt/zimbra/zimlets/com_zimbra_adminversioncheck.zip
    zmzimletctl deploy /opt/zimbra/zimlets/com_zimbra_bulkprovision.zip

    which updated to the current ZCS 7.x core zimlets. since then the posix tab shows up again!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 04-16-2008, 02:08 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 01-11-2008, 05:34 AM
  3. where are my zimlets ?
    By santo in forum Zimlets
    Replies: 21
    Last Post: 06-05-2007, 07:30 AM
  4. How to get rid of Zimlets menu bar
    By daimer77 in forum Zimlets
    Replies: 8
    Last Post: 04-27-2006, 11:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •