Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] Migration zimbra to another server

  1. #1
    MasterTH is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] Migration zimbra to another server

    Hey there,

    we've got a problem.
    Our Mailserver has a defect Harddrive and now we want to move to another server.

    At the Moment we have ubuntu8.04 32bit and wie want to switch to ubtunu10.04 64bit.
    Yes i know theres a wikientry, but my migrationtest ends up in

    Code:
    Upgrading from  to 6.0.10_GA_2692
    Stopping zimbra services...done.
    Verifying /opt/zimbra/conf/my.cnf
    Starting mysql...done.
    I can't upgrade version
    
    UPGRADE FAILED - exiting.

    Whats going on here? I'm sure, the services starting well but no webaccess is availible. What can we do?


    Thanks a lot

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    Hey there,

    we've got a problem.
    Our Mailserver has a defect Harddrive and now we want to move to another server.

    At the Moment we have ubuntu8.04 32bit and wie want to switch to ubtunu10.04 64bit.
    Yes i know theres a wikientry, but my migrationtest ends up in

    Code:
    Upgrading from  to 6.0.10_GA_2692
    Stopping zimbra services...done.
    Verifying /opt/zimbra/conf/my.cnf
    Starting mysql...done.
    I can't upgrade version
    
    UPGRADE FAILED - exiting.

    Whats going on here? I'm sure, the services starting well but no webaccess is availible. What can we do?
    How can you be sure the services are starting when you've provided no evidence that they are running? You also haven't given any details of which wiki article you're following. You've also given no details from the install log file what errors you are encountering. Have you also searched the forums for an answer to this problem? Did you actually install the same version of Zimbra on the new machine as you had on the old server?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    MasterTH is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    well, zmcontrol tells me that the services are running..

    and yes i really installed the same version of zimbra on the new host.



    I'm not sure, but can a used ssl-encryption be a problem?

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    well, zmcontrol tells me that the services are running..
    Then, in future, you need to give details that they're running rather than 'they're running'.

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    and yes i really installed the same version of zimbra on the new host.
    How are we supposed to know that when your profile says you have 6.0.6 installed and the output form the log above says 6.0.10?

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    I'm not sure, but can a used ssl-encryption be a problem?
    There's no evidence that's the problem when you look at the log snippet you've posted that's why I've asked you what errors you see in the log file and which wiki entry you've followed for the move to the new server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    MasterTH is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    i tried with 6.0.6 but with the same result

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    i tried with 6.0.6 but with the same result
    You're confusing me here and not really answering my questions. Let's start with the answer to this: which wiki article did you follow for the move? This is important to know so I can see what you've actually done.

    So you're saying that you tried the move to the new server and installed 6.0.6 on it and when that didn't work you tried an upgrade with 6.0.10, is that correct?

    Next question, what errors did you see in the log file when you did the original (the first one) install on the new server?

    In summary. you should give me an exact step-by-step list of what you did to move Zimbra from one server to another server (and which wiki article you followed) and which versions of Zimbra you had installed and what errors you got on the new server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    MasterTH is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Let's start with the answer to this: which wiki article did you follow for the move?
    i used this one: Moving ZCS to Another Server » Zimbra :: Blog

    So you're saying that you tried the move to the new server and installed 6.0.6 on it and when that didn't work you tried an upgrade with 6.0.10, is that correct?
    correct

    Next question, what errors did you see in the log file when you did the original (the first one) install on the new server?
    Got the same messages i posted below, just with the 6.0.6 (the version we had installed. I tried the Upgrade on a virtual server, so the currently installation is running, but the problem is not solved.


    Thanks a lot so far

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    That is the cause of your problems, you can't move a 32bit server to a 64bit server with those instructions. You'll need to follow these instructions (obviously ingnore the NE steps in there): Network Edition: Moving from 32-bit to 64-bit Server - Zimbra :: Wiki
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    MasterTH is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    9
    Rep Power
    4

    Default

    the problem is still existent...

    now we're thinking of a fresh installation and export & import the mailboxes


    Now the question is, does it work? With to different versions of zimbra installed? On the old server zimbra 6.0.6 x86 and on the new server 6.0.10 x64?
    Last edited by MasterTH; 02-02-2011 at 01:00 AM.

  10. #10
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by MasterTH View Post
    the problem is still existent...
    What do you mean 'it still exists'? Have you followed the instructions in the wiki article I gave you? You need to follow those instructions exactly and move to the same version of Zimbra on the new server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions"
    By Robin in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 12-22-2010, 05:48 AM
  2. Zimbra 6 on Ubuntu 8.04 x64 reverting to IPv6
    By nimble7 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 11-30-2010, 12:03 AM
  3. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •