Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Migration Zimbra Server to another Server

  1. #1
    benphamit is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Unhappy Migration Zimbra Server to another Server

    Dear all ,

    - I have moved Zimbra from Server to Server :

    - I use rsync command to backup all data from the old Server to the other one. But when i already fix permission from /opt/zimbra . I started Zimbra , unluckily the Service Mailbox didn't start . I saw the zmmailbox.out , it shows such as below :

    Could not create the Java virtual machine.
    Error occurred during initialization of VM
    Could not reserve enough space for object heap
    Could not create the Java virtual machine.
    Error occurred during initialization of VM
    Could not reserve enough space for object heap
    Could not create the Java virtual machine.
    Error occurred during initialization of VM
    Could not reserve enough space for object heap
    Could not create the Java virtual machine.

    - And the zimbra.log like this :

    an 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32465]: assuming no other instance is running
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32465]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32465]: assuming no other instance is running
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32465]: no manager process is running
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32535]: status requested
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32535]: stale pid 1224 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32535]: assuming no other instance is running
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32535]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32535]: assuming no other instance is running
    Jan 20 13:50:51 mail zmmailboxdmgr[32535]: no manager process is running

    - I have tried in many times , but the result is still the same ...
    - Please help me .
    P.S : i didn't stop the zimbra ( zmcontrol stop ) before i use Rsync

    THanks all !

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    - I have moved Zimbra from Server to Server :
    The information you've posted doesn't really tell us what's wrong. You've given not details of the version of Zimbra you've moved from or to, no details of which versions were installed on both servers, no information about whether you've changed from 32bit to 64bit architecture, no information about which operating system was installed on both server, no information about whether you've changed the hostname and no information about which instructions you followed. Without any of that information it's impossible to give you any advice about what the problem might be.

    It would be a good start if you gave full details about all the above questions. Did you search the forums for answer to your problem?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    benphamit is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    Dear Pheonix !

    - I move from Version 5.0.24_GA_2692.RHEL5_20101215171125 CentOS5 FOSS edition to 6.0.10_GA_2692.RHEL5_20101215171125 CentOS5 FOSS edition .

    - I did not change any infomation in New Server ( hostname ) . I changed ServerOS from 32bit to 32bit .

    - Another infomation about Mailbox's log i got /opt/zimbra/log/mailbox.log)
    2010-12-29 06:07:01,284 INFO [btpool0-4189] [ip=27.0.12.31;] soap - AuthRequest
    2010-12-29 06:07:01,285 WARN [btpool0-4189] [] log - SSL renegotiate denied: java.nio.channels.SocketChannel[connected local=/27.0.12.31:7071 remote=/27.0.12.31:42432]
    2010-12-29 06:07:03,816 INFO [btpool0-4189] [ip=27.0.12.31;] soap - AuthRequest
    2010-12-29 06:07:03,817 WARN [btpool0-4189] [] log - SSL renegotiate denied: java.nio.channels.SocketChannel[connected local=/27.0.12.31:7071 remote=/27.0.12.31:42455]
    2010-12-29 06:07:05,994 INFO [btpool0-4189] [ip=27.0.12.31;] soap - AuthRequest
    2010-12-29 06:07:05,995 WARN [btpool0-4189] [] log - SSL renegotiate denied: java.nio.channels.SocketChannel[connected local=/27.0.12.31:7071 remote=/27.0.12.31:42479]
    2010-12-29 06:07:17,511 INFO [btpool0-4189] [ip=27.0.12.31;] soap - AuthRequest
    2010-12-29 06:07:17,513 WARN [btpool0-4182] [] log - SSL renegotiate denied: java.nio.channels.SocketChannel[connected local=/27.0.12.31:7071 remote=/27.0.12.31:42563]
    2010-12-29 06:07:20,492 INFO [btpool0-4182] [ip=27.0.12.31;] soap - AuthRequest
    2010-12-29 06:07:20,493 WARN [btpool0-4182] [] log - SSL renegotiate denied: java.nio.channels.SocketChannel[connected local=/27.0.12.31:7071 remote=/27.0.12.31:42569]
    - It's like when i used rsync to backup data , i did'nt stop the Zimbra . Therefore , the session of Mailbox is still working . That's the reason why i couldn't start the service Mailbox ..

    THanks all !
    BenPham

  4. #4
    benphamit is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    P.S : i also follow steps from this link :
    Moving ZCS to Another Server » Zimbra :: Blog

    Thanks for your support !

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    - I move from Version 5.0.24_GA_2692.RHEL5_20101215171125 CentOS5 FOSS edition to 6.0.10_GA_2692.RHEL5_20101215171125 CentOS5 FOSS edition
    DId you install Zimbra 5.0.24 on the new server when you did the migration then upgrade to 6.0.10?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    benphamit is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    Nope , i didn't . The first move i take that is installing the Version 6.0.10

    - And i may be trouble because i install in a new place , i mean the server has different IP . The old Server has an IP:27.0.12.31 and the new one is 192.168.0.253

    Regards!
    Ben

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    Nope , i didn't . The first move i take that is installing the Version 6.0.10
    That would be your problem, you didn't follow the instructions completely (this is also mentioned all over the forums). From the bolg article:

    The one big caveat is that both instances of Zimbra MUST be running the same version. So if your old server is running 4.5.5, then you’ll need to install 4.5.5 on your new server. This wouldn’t be the time to upgrade your ZCS version.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    - And i may be trouble because i install in a new place , i mean the server has different IP . The old Server has an IP:27.0.12.31 and the new one is 192.168.0.253
    I assume that when you did that you installed a Split DNS?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    benphamit is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    7
    Rep Power
    4

    Default

    Dear Phoenix !

    - What do you mean ?? I have configured DNS in the new Server already . Also , i configured MX record . i think everystep went right except i didn't stop zimbra before backup . If you need more details to solve my problem , please tell me as soon as possible .

    Thank Pheonix !

  10. #10
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    - What do you mean ??
    I mean exactly what I said.

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    I have configured DNS in the new Server already . Also , i configured MX record .
    The set-up of a zimbra server doesn't just depend on an MX record. Go to the article and read (and also run the commands) the 'Verify...' section.

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    i think everystep went right
    Obviously id didn't because your server isn't working.

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    except i didn't stop zimbra before backup .
    How do you expect to backup your data without stopping the Zimbra services? There are details all over the forum and in the wiki on how to backup a Zimbra Open Source server, you always need to stop the services to get a consistent backup.

    Quote Originally Posted by benphamit View Post
    If you need more details to solve my problem , please tell me as soon as possible .
    I don't need more details, I've already given you the cause of your problem in this post. Your first mistake was not stopping the services during the backup and the second was mentioned above in post #7, you need to start the move to the new server again from the beginning.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZCS7 Beta only Listens on IPv6
    By tobru in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2011, 03:31 AM
  2. fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions"
    By Robin in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 12-22-2010, 05:48 AM
  3. Zimbra 6 on Ubuntu 8.04 x64 reverting to IPv6
    By nimble7 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 11-30-2010, 12:03 AM
  4. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •